من زیاد توی برنامه های باشگاه شرکت نکردم ولی چند تا نکته به نظرم می رسه که با اجازه بگم :
اولین چیزی که برای فراهم کردن یه برنامه ی خوب مهمه مخاطب سنجیه یعنی برنامه رو بسته به مخاطب تدارک دیدن
که متاسفانه ظاهرا توی باشگاه رعایت نمی شه
توی برنامه ها :
کسانی هستند که از آسمون اطلاعات خاصی ندارند و محض رفع کنجکاوی و از روی عشق و علاقه به آسمون ویا حتی برای گام اول نجومی شدن شرکت می کنن و عمیقا در این فکر هستند که ( چیست این سقف بلند ساده ی بسیار نقش)
و نیز کسانی هستند که یه جوراییی دانش آموز یا شاید بهتره بگیم جوینده ی دانش نجوم هستند مثلا شاگردهای کلاسای نجوم خود مرکز که این افراد هم در این فکر هستند که ( چیست این سقف بلند ساده ی بسیار نقش)
وهمینطور مهمانهایی هستند که به شدت نجومی اند و بعضا نجموم درس می دهد و اونها احتمالا به شکلی عمیق تر در این فکر هستند که ( چیست این سقف بلند ساده ی بسیار نقش)
خوب حالا آقای پناهنده سوال من اینه:
این افراد همه یه سوال مشترک دارند ولی آیا جواب این سوال به این افراد هم مشترکه ؟؟؟
گفتین که برنامه ها چند بخشه:
برنامه های ذنباله دار/ برنامه های منفصل با موضوعات جدا/ و برنامه های ویژه که ظاهرا مناسبتیه
شاید به همین دلیل این برنامه ها رو جدا کردین ولی می خوام بگم که اگر هم اینجوریه باز یه سری مشکلات هست
اگر فرضا برنامه های دنباله دار برای افرادیه که تازه می خوان یاد بگیرن پس اونایی که از وسط می رسن چی ؟ ( منظورم اینه که باشگاه همیشه مستعده ورود آدم هاییه که دفعه اولشونه)
اینکه من وقتی می آم توی باشگاه می شینم خودم رو مخاطب همه ی برنامه ها احساس می کنم حس مشترکه مهمان هاست چون تفکیکی وجود نداره
یه مسئله دیگه رده ی سنیه ( یعنی صرف نظر از سطح اطلاعات باید به رده ی سنی جدا نگاه کرد)
توی باشگاه هم کودکان، هم نوجوانان و هم بزرگسالان شرکت می کنن بعضیا هم که خانوادگی میان
برنامه ها کاملا یه دست اجرا میشه و به این مسئله توجه نمی شه ( البته مجری ناگزیره که اینجوری برنامه اجرا کنه)
می تونم یه جور دیگه هم بپرسم:
چه تدبیری اندیشیده شده که وقتی من توی یکی از برنامه های باشگاه شرکت می کنم باز انگیزه داشته باشم که برگردم؟
این منی که می گم می تونه : ( منی باشه که هیجی از نجوم نمی دونه/ منی باشه که دانش آموز المپیادیه / منی باشه که معلم فیزیکه/ منی باشه که ارتباطات خونده(درس غیر مرتبط) و یا هر فرد علاقه مند ، مستعد یا فعالی که خودتون گفتین)
می خوام بگم اساسا چه کسایی میشن مخاطب های ثابت؟ برنامه برای چه کسایی انگیزه حضور مجدد فراهم می کنه؟؟ (امیدوارم جوابش همسایه ها نباشه

)
و من از کجا می تونم متوجه بشم که با این سطح دانش برنامه ها به دردم می خورن یا نه!
(در مورد این سوال آخرم یه پیشنهاد دارم : اگر یه برنامه ی سالانه یا لااقل فصلی تدوین بشه ( با جزییات مثلا ریز مباجث مطروحه ، یا حتی تعیین سطح مخاطبان )و این برنامه در اختیار مخاطبین قرار بگیره ، می تونیم یه کم متوجه جایگاه خودمون بشیم/ البته این پیشنهاد سه فوریتیه که اگه لازم شد بعدا در موردش بیشتر بحث می کنیم )
خوب در پایان برای شما
و برای هر کسی که دغدغه ی اعتلای علمی میهن عزیزمون رو داره آرزوی موفقیت می کنم
امیدوارم که روز به روز سریعتر در این مسیر گام بر داریم
... باشد که رستگار شویم