ali s.k, alimehrabi, alishahrabi, Amin-Mehraji, Amirali, andromeda.s, arashgmn, Arta.kh, Astronomer, ata moradi, Benyamin.sh, celestial boy, COLDFIRE, fatemeh.zar, fffalahat, H.Taeb, Hooman, javadstar76, mjaasgari, mohammadmehdi, Mojtaba.M, Mostafa, msalek, Negar Najafi, rezash, saeed77, samiraa, Sara 0i, sarah.BN, sasan20oo20, solh, star10, storm, STORMY STAR, univers, محمدرضا صادقیان, veno0s, Zahra Ham, Zahra Shakeeb, zeinab ashouri, آیو, حسین زارعی, سحر دین محمدی, شهلا ناصریان
یه سوال دیگه دارم:وقتی ما می خواهیم دوران رو هم در پیدا کردن زمان سقوط آزاد در تشکیل ستاره در نظر بگیریم آیا انتگرالش قابل حله؟یا من دارم اشتباه حلش می کنم ؟
نبیند مدعی جز خویشتن را
که دارد پرده ی پندار در پیش
گرت چشم خدابینی ببخشند
نبینی هیچ کس عاجزتر از خویش
#سعدی
حل که میشه .
هیچ انتگرالی نیست که حل نشه .
باید باهاش دست و پنجه نرم کنی .
اول سرعت رو تابعی از فاصله بدست بیار (با استفاده از معادله مستقل از زمان) بعد به جای سرعت ، مشتق مکان بر حسب زمان رو بزار و معادله رو حل کن . حواست به حد های انتگرال و علامت های شتاب باشه.
اگر دیدی در آسمانت هیچ ستاره ای نیست ، غمگین و ناامید نباش ، بدان که روز است .
من متوجه منظورتون هستم و خودم هم همین کارو کردم ولی به انتگرالی رسیدم که خیلی ناجور شده میشه راه حلمو چک کنین که اگه راه حل مشکل داره اصلاح کنم و اگر نه کمکم کنید که انتگرالو بگیرم!
http://up.avastarco.com/images/vi7ycnwltnk0onv3w0.jpg
ممنون!
نبیند مدعی جز خویشتن را
که دارد پرده ی پندار در پیش
گرت چشم خدابینی ببخشند
نبینی هیچ کس عاجزتر از خویش
#سعدی
و یک سوال دیگه.گفتین هیدروژن از هلیوم زودتر واگن میشه.توجیه این مثل مورد مربوط به الکترون و نوتورن نیست؟(سوال آقای چرتاب)
و قسمت زمان رسانش هم من درست نفهمیدم .شما میگید که زمان رسانش خیلی طولانیه و هسته همرفتیه و از طرفی میگید زمان قابل صرف نظره .البته قطعا شما درست گفتید و من نفهمیدم میشه یکم بیشتر توضیح بدید؟
ممنون!
نبیند مدعی جز خویشتن را
که دارد پرده ی پندار در پیش
گرت چشم خدابینی ببخشند
نبینی هیچ کس عاجزتر از خویش
#سعدی
یه اشتباه کردی . تو خط اول همه جمله ها انرژی بر واحد جرم هست به غیر از جمله سوم . که خود انرژی هست . یه چیز دیگه برای چی یه لایه رو فرض کردی و ممان اینرسی رو هم در نظر گرفتی؟ باید یه ذره رو فرض کنی .
شتاب وارد به ذره رو بنویس : a=-GM/r^2+rw^2=d^2 r/ dt^2
حالا معادله دیفرانسیل رو حل کن .
اگر دیدی در آسمانت هیچ ستاره ای نیست ، غمگین و ناامید نباش ، بدان که روز است .
آخه تو سوال گفته بود که مدت زمانی که یک پوسته ی گرانشی تحت یک میدان با در نظر گرفتن دوران سقوط می کند را پیدا کنید.
برای همین ممان اینرسی رو هم وارد کردم.
روش شما رو متوجه شدم ولی اگر همون کار و انرژی بخواهیم بریم چی؟نمی تونیم حالتی که تازه می خواد فروبریزه و حالتی که به شعاع مورد نظرمون رسیده رو در نظر بگیریم و برای پوسته روابطو بنویسیم؟
نبیند مدعی جز خویشتن را
که دارد پرده ی پندار در پیش
گرت چشم خدابینی ببخشند
نبینی هیچ کس عاجزتر از خویش
#سعدی
این سوال آقای چرتاب رو من ندیدمش ! بنویس متن سوال رو تا بحث شه روش .
زمان رسانش در این هسته ها خیلی هم کمه !!! منظور من این بود که در کل میشه هسته رو هم دما فرض کرد . مثلا اگه یه ناحیه از هسته دماش بالاتر رفت ، چند ساعت (تا چند روز بعد)* بعد کل هسته با این دمای جدید به تعادل خواهد رسید و دوباره هم دما خواهد شد .و قسمت زمان رسانش هم من درست نفهمیدم .شما میگید که زمان رسانش خیلی طولانیه و هسته همرفتیه و از طرفی میگید زمان قابل صرف نظره .ا
زمان رسانش (بهتره از واژه ی مقیاس زمانی استفاده کنیم البته !) رو بذار یه جور دیگه بگم . فرض کن یه آشفتگی دمایی در شعاع r از مرکز ستاره (و نه در محدوده ی مرکز !) روی بده . رسانش در واقع منتقل شدن انرزی توسط برخورد اتمها و مولکول ها به هم هستش. چون ستاره از گاز تشکیل شده ، پس اتم ها خیلی خیلی کم به هم برخورد میکنن و بنابراین انرژی خیلی آهسته منتقل میشه . از طرفی با مقایسه ی روش های دیگه ی انتقال انرژی(تابش و همرفت) با رسانش در یک ستاره ی عادی ، می فهمیم که عملا میشه از سهم رسانش در این انتقال ، صرف نظر کرد .
راستی تو این مثال هسته همرفتی نیست ! حداقل بعد از این که هسته ی هلیومی قابل توجهی تشکیل شد ، دیگه تو اون قسمت هلیومی (برای ستاره های پر جرم) همرفتی نیست !
الان که فکر می کنم می بینم که چه قدر میشه یه موضوع رو بد توضیح داد !!!حس غریبی بهم میگه که این پست رو خیلی شفاف توضیح ندادم
*: این مدت چند روز در مقابل عمر چندمیلیون یا میلیارد ساله ی ستاره لحظه ی خیلی کوچیکی حساب میشه .
ویرایش توسط arashgmn : 10-16-2012 در ساعت 07:08 PM دلیل: تکمیل
عجیب ترین چیزی که تا به حال تو نجوم دیدم نه ابعاد و ارقام ماه و ستاره و فاصله و جرم اجرام کیهانیه و نه اسرار سر به مهر درون سیاهچاله ها !
اینه که یک علاقه مشترک چه جوری می تونه این همه آدمو با هم آشنا کنه !
توی سوال 145 مجموعه سوالات آقای چرتاب گفته شده که:
با توجه به این که المان دیفرانسیلی حجم در یک فضای شش بعدی از ضرب جزء دیفرانسیل هر مولفه حاصل می شود اپبات کنید وقتی گازی را متراکم می کنید اولین ذراتی که به حالت دژنره در می آیند الکترون های آزاد هستند و بدین ترتیب می شود نتیجه گرفت چگالی ستارگان کوتوله ی سفید که در آن الکترون ها در حالت دژنره هستند کمتر از چگالی ستارگان نوترونی می باشد که در آن نوترون ها به حالت دژنره در آمده اند.
من از روابط فصل 16 مادرن استفاده کردم و نتیجه گرفتم ولی در مورد هیدروژن و هلیوم چه طور؟بازم این روش موثره؟
نبیند مدعی جز خویشتن را
که دارد پرده ی پندار در پیش
گرت چشم خدابینی ببخشند
نبینی هیچ کس عاجزتر از خویش
#سعدی
ببخشيد دوستان
من به تازگي در مباحث نجوم كروي به موضوعي به نام z چرخان در حل مسائل برخوردم .
كسي ميتواند مختصرا توضيح دهد كه z چرخان كلا يعني چي ؟
( بيشتر فرمول ها و روابط را بلدم ولي اين اصطلاح را تا حالا نشنيدم )
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)