سلام...
اين تاپيك جهت اعلام آخرين اخبار مهم نجومي ايجاد شده
لطفآ اخباری که در این تاپیک قرار می دهید ،یا ترجمه خودتان باشد یا اگر از منبع دیگری خبر را استفاده کرده اید ، حتمآ منبع خبر را ذکر کنید
ممنون از تلاش و همراهی همه دوستان
سلام...
اين تاپيك جهت اعلام آخرين اخبار مهم نجومي ايجاد شده
لطفآ اخباری که در این تاپیک قرار می دهید ،یا ترجمه خودتان باشد یا اگر از منبع دیگری خبر را استفاده کرده اید ، حتمآ منبع خبر را ذکر کنید
ممنون از تلاش و همراهی همه دوستان
ویرایش توسط آسمون : 03-12-2013 در ساعت 11:57 PM
.mehrab., 169, 2215, 4512, @p@rs, Ahmad, aida88, Ali Mohamad Nesari, Amin Hejazi, Amin-Mehraji, amir adib, Amir Ali Sobati, Amirali, andromeda.s, Angie, Arian Soltani, Arta.kh, aseman zibast, Astronomer, Astronomy*, ata moradi, aypara, ᗩᖇ☂ᗰᓰᔕᔕ, banusara, behnambm, Behnaz sasani, Beyran99, COLDFIRE, darya-dr, delniya, elman, ESA Moon, e_moases, Fery.JWST, ghasedac, hadi soleimani, hamid reza, hermes, Hojjat Zafarkhah, Hooman, hopefullstar, javadstar76, Kianoosh.S, m.astronomer, m.bio7, Mahdieh. GH, maryam MP, marzieh, masi, Masoume falaki, mersad.tareqh, milad77, mobi, Mojtaba.M, mojtaba79, moonlight13, Mostafa, msalek, nakhodaye aseman, Navid MMM, neda vardast, Negar Najafi, Parnia Shokri, parvin, ramin50, reza fety, reza3000, rezash, rOOzbeh_kAkA, SaBa Ho0shmanD, Sadrieh fatoorchi, Saeed Jafari, SAEED560, sama.ara, saraaa, sasan20oo20, savoj, Setare KOchOlO, setareh sadeghi, shahab_s, shima1377, skynight, Sky_Watcher, SSgumS, star10, STAR4U, storm, subaro, Taha Nagahi, toraj1358, فائزه معتضدیان, منجم95, محمود قادری, محمد فتحی, محمد مهدی محمدی, محمد اسلامی سرای, محمد سروش, مداد رنگیهام, مسعود فرح بخش, هانیه امیری, گلناز, yperseusy, zahra H, Zahra Shakeeb, |Alireza|, آیو, آسمون, امیر حسین, امیر عباس, امیرعلی, اورانوس, حمیدرضا, حسین زارعی, خشایار زمانیان, ریحانه نوروزی, رخساره روشنی, رضا طامهری, زهرا- ساريخاني, سیاره ی ناهید, سپیده دم آسمان, ستاره آبي, سحر دین محمدی, شهلا ناصریان, شادي شهراييني, شبنم مختاری, شعری, علیرضا محمدی
نوع جدیدی از نورهای کیهانی ممکن است پرده از رازی مهم بردارد:
تولد یک سیاه چاله
هنگامی که یک ستاره پرجرم سوخت خود را به اتمام میرساند به علت گرانش بالای خود ناگهان در هم رمبش کرده و به یک سیاه چاله تبدیل میشود؛ جرمی که انقدر چگال است که حتی نورهم نمیتواند از دام جاذبه ان فرار کند(علت نامگذاری این جرم یعنی سیاه چاله نیز همین است)
با توجه به انالیز جدیدی که توسط یک اختارفزیک دان موسسه تکنولوژی دانشگاه کالیفرنیا(کالتک) صورت پذیرفته است دقیقا لحظه ای قبل از تولد سیاه چاله، ستاره در حال مرگ بسته نوری متمایزی از خود ساطع میکند که منجمان را قادر میسازد تا شاهد تولد یک سیاه چاله باشند
تونی پیرو، دانشجوی فوق دکترای کالتک این امضاء فضایی را توصیف نموده است. وی میگوید گرچه برخی از ستارگان که سیاه چاله را ایجاد میکنند در لحظه اخر از خود بسته قدرتمندی از امواج گاما ایجاد میکنند اما تعداد این پدیده ها نادر است و تاکنون تصور میشد اغلب ستارگان بیار خاموش و بیصدا به یک سیاه چاله تبدیل میشوند: ستاره ناگهان از صفحه اسمان محو میشود. شما هیچ تولدی از سباه چاله را شاهد نیستسد بلکه فقط محو شدن ستاره ای از اسمان را نظاره گر هستید
اما پیرومعتقد است داستان این قدرها هم بی صدا و خسته کننده نیست
با تکیه بر تئوری قوی، هنگامیکه ستاره عظیمی میمیرد، هسته ان تحت فشار بالای وزن ستاره رمبش نموده و فرو میریزد، با فروریختن هسته الکترون ها و پروتون های هسته با هم درامیخته و به نوترون تبدیل میشوند. برای تنها چند ثانیه قبل از فروپاشی کامل ستاره و تبدیل به سیاه چاله هسته نوترونی انقدر چگال میشود که درون ستاره ی درحال مرگ یک ستاره نوترونی را پدید می اورد که جرمی برابر خورشید اما حجک یک کره با قطر 10 کیلومتر را دارد.
این فروپاشی چند ثانیه ای همچنین ممکن است منجر به پدید امد نوترینو شود، ذره ای با سرعت نزدیک به نور از درون اجرام رد میشود. همچنان که جریان نوترینو ها از هسته خارج میشوند با خود حجم عظیمی از انرژی را به همراه دارند—انرژی ده برابر خورشید(زیرا رابطه انرژی با جرم برابر است با E = mc2
اگر خلاصه مطلب را مورد بررسی قرار دهیم، این میزان نوترینو ازاد شده منجر به ایجاد بسته نوری متمایز با نورهای خود ستاره در لحظات حیات را ایجاد میکند و ما را قادر میسازد تولد یک ستاره را نظاره گر باشیم
منبع: sciencedaily.com
واشنگتن- اولین انسانهایی که بر سطح مریخ زندگی خواهند کرد شاید نه به عنوان فضانورد بلکه به عنوان یک کشاورز شناخته شوند. برای بنا نهادن یک اقامتگاه پایدار در همسایه زمین در منظومهی شمسی، فضانوردان باید شیوه تولید غذا در مریخ را بیاموزند. به گفته کارشناسان این کار به نظر یکی از سختترین، مهمترین و پرکارترین برنامههای در دستور کار فضانوردان خواهد بود.
با این همه پرورش غذا در مریخ سختیهای خاص خود را دارد. اگرچه تحقیقات در ایستگاه بین المللی فضایی نشان داده است که گیاهان میتوانند در گرانش بسیار کم رشد کنند اما دانشمندان نمیدانند که گرانش مریخ میتواند چه اثری بر روی گیاهانی که بر روی زمین رشد میکنند داشته باشد.
مشکل دیگر این است که مقدار نور دریافتی از خورشید در مریخ نسبت به زمین کمتر است و فشار جو نیز ناچیز است. به همین دلیل ساختن گلخانههایی با فشار معادل جو زمین، به دیوارههایی ضخیم نیاز دارد که میزان نور ورودی را بیشتر کاهش میدهد. برای حل این مشکلات، دانشمندان روی نوردهی مصنوعی از طریق لامپهای LED و همچنین گیاهانی که توانایی رشد در فشار کم را داشته باشند، تحقیق میکنند.
متن کامل در زیر
http://nojum.ir/fa/events/1392/02/20/mars.aspx
Hallelujah.,
تهران / واحد مرکزی خبر / علمی 1391/11/03
پژوهشگران اعلام کردند برخورد دو سیاهچاله فضایی با یکدیگر احتمالا عامل برخورد تشعشع کیهانی امواج گاما با کره زمین در
قرن هشتم میلادی بوده است.
فوسا میاک دانشمند ژاپنی متخصص فیزیک نجومی سال گذشته با کشف نوعی ایزوتوپ در حلقه های درختان سرو از برخورد این تشعشع کیهانی با زمین خبر داد.
این دانشمند همچنین اعلام کرد با توجه به شواهد بر جای مانده روی درختان، این تابش کیهانی بین سالهای هفتصد و هفتاد و چهار و یا هفتصد و هفتاد و پنج میلادی با زمین برخورد کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، علت این تشعشع کیهانی برای مدت های طولانی مورد توجه دانشمندان علوم فضایی بود.
در این حال والری هامباریان و رالف نویهایزر دو دانشمند آلمانی در خصوص برخورد این تشعشع کیهانی با زمین تئوری جدیدی ارائه کردند.
طبق این تئوری جدید، برخورد دو سیاهچاله فضایی با یکدیگرو ادغام آنها ، به منتشر شدن اشعه های گاما منجر شده بوده است.
از سوی دیگر، این دو دانشمند برخورد ستاره های نوترونی موسوم به کوتوله های سفید (ستاره های کوچکی که عمر آنها رو به پایان است) را از دیگر عوامل احتمالی برخورد این تابش کیهانی با زمین دانستند.
طبق این گزارش، در هر دو حالت برخورد دو سیاهچاله فضایی و یا برخورد دو ستاره نوترونی در فاصله ای دست کم سه هزار سال نوری با زمین رخ داده بوده است، چرا که در غیر این صورت این تابش کیهانی می توانست زمین را بسوزاند.
نتایج این تحقیقات در نشریه «انجمن اختر شناسان بریتانیا» منتشر شد.
.................................................. .................................................. ................
برام جالب بود...کسی میتونه در مورد بررسی امواج کیهانی از روی ایزوتوپ ها توضیح بده؟ممنون میشم
با احتیاط نا امید شوید معجزه خبر نمیکند
ناسا از عموم دعوت کرده است تا پیغام های خود را همراه با نامشان به این سازمان بفرستند تا در یک DVD توسط فضاپیمایی که برای مطالعه جو (اتمسفر) مریخ به سیاره سرخ فرستاده خواهد شد، قرار گیرد.
این DVD توسط فضاپیمای MAVEN به نام تکامل فرّار (volatile evolution) که در ماه نوامبر پرتاب خواهد شد، در سطح بالایی اتمسفر مریخ قرار خواهد گرفت.
این DVD نام همه فرستندگان را در بر خواهد گرفت. ناسا از مردم دعوت کرده که پیغام های خود را در قالب شعر های ۳ بیتی یا هایکو (شعر بی قافیه سه سطری ژاپنی)، به این سازمان بفرستند. از بین هایکو های فرستاده شده، فقط سه عدد از آن ها انتخاب خواهد شد.
مهلت ارائه نام و پیغامتان به ناسا تا ۱ جولای ۲۰۱۳ (۱۰ تیر ۱۳۹۲) می باشد. و از تاریخ ۱۵ جولای (۲۴ تیر) نیز نظرسنجی آنلاین عمومی برای انتخاب سه پیغام برتر برای قرار گرفتن در DVD آغاز خواهد شد.
برای شرکت در این طرح به لینک زیر مراجعه کنید:
http://lasp.colorado.edu/maven/goingtomars
برای آشنایی بیشتر با فضاپیمای MAVEN به آدرس زیر مراجعه کنید:
http://www.nasa.gov/maven
متن کامل خبر را در آدرس زیر مطالعه کنید:
http://www.nasa.gov/home/hqnews/2013...e_to_Mars.html
"موانع" چيز هاي وحشتناكي هستند كه وقتي چشمتان را از روي "هدف" برميداريد، به نظر مي رسند.
17 مارس 2013 رأس ساعت 3 و 50 دقیقه و 55 ثانیه به وقت جهانی (7 و 20 دقیقه و 55 ثانیه صبح به وقت رسمی ایران) یکی از درخشان ترین فلاشهای نوری روی سطح ماه دیده شد که حتی با چشم غیر مسلح هم قابل مشاهده بود. تخمین زده می شود این درخشش ناشی از برخورد جرمی به وزن 40 کیلوگرم و ابعادی بین 30 تا 40 سانتبمتر باشد که با سرعت 90،000 کیلومتر در ساعت با سطح ماه برخورد کرده است و انرژی معادل 5 تن TNT آزاد کرده است.
دهانه ایجاد شده از این برخورد میتواند به پهنای 20 متر باشد. دانشمندان مدارگرد شناسایی ماه امیدوارند این دهانه برخوردی را در عبور بعدی مدارگرد از فراز این منطقه ثبت کنند. به گفته NASA نقطه برخورد بمدت 1 ثانیه همانند یک ستاره از قدر 4 درخشید.
در طول هشت سال گذشته تیمی از اخترشناسان ناسا بمنظور ثبت برخوردهای شهابسنگی با سطح ماه آن را بطور مداوم زیر نظر قرار داده بودند. در این مدت تیم مذبور به این واقعیت پی بردند که برخوردهای شهابسنگی روی سطح ماه بسیار متداولتر از چیزی بودند که تصور میشد و صدها برخورد قابل مشاهده در طول هر سال رخ میدهد. از 2005 تا کنون تیم برخوردهای ماه NASA بیشتر از 300 برخورد را ثبت کردند که بیشتر آنها کم نور تر از برخورد 17 مارس بودند.
برنامه دیدهبانی ماه ناسا صدها برخورد شهابسنگی را آشکار کرده است. درخشانترین آنها در 17 مارس 2013 و در دریای رگبارها دیده شده است. (نقطه قرمز).
منبع:
universetoday.com
“Most people die at 25 and aren’t buried until they’re 75.”Benjamin Franklin
این تصویر جدید فوقالعاده از ابرهای کیهانی در صورت فلکی جبار یا شکارچی، ناحیهای را برای ما به نمایش میگذارد که به نظر به شکل روبانی آتشین در آسمان است. این درخشش نارنجی، نور ضعیفی است که از ذرات سرد غبار میانستارهای با طول موجی بسیار زیاد که چشم انسان قابلیت دیدن آن را ندارد به سمت ما میآید. رصدخانهی جنوبی اروپا با آزمایش مسیر یاب آتاکاما (APEX) در شیلی توانسته این منظره بدیع را ثبت کند.
به این دلیل است که منجمان نیاز دارند از ابزارهایی استفاده کنند که به آنها این اجازه را میدهد که در دیگر طول موجهای نور سیر کرده و به آسمان بنگرند. در طول موجهای زیر میلیمتری، ذرات گرد و غبار به جای مسدود کردن راه نور، با توجه به دمایشان که چند ده درجه بیش از صفر مطلق است میدرخشند. تلسکوپ APEX با دوربین زیرمیلیمتری خود در ارتفاع 5000 متری از سطح زمین، ابزار ایدهآلی برای رصد این اجرام است.
تصویر تلسکوپ APEX از شکلگیری ستارهها در سحابی جبار / ESO
این عکس خاص جدید تنها یک بخش از مجموعه بزرگی به نام ابر مولکولی شکارچی را به ما نشان میدهد. یک دیگ غنی و در حال جوشش از یک سحابی بسیار درخشان، ستارگان داغ جوان، و ابرهای غباری سرد، این بخش صدها سال نوری پهنا دارد و در فاصله 1350 سال نوری از زمین واقع شده است.
ابر بزرگ روشن در سمت بالا و راست تصویر با نام سحابی جبار (M42) بسیار شناخته شده است. این سحابی با چشم غیر مسلح نیز به صورت یک ستاره مه گرفته در ناحیه شمشیر صورت فلکی شکارچی قابل رویت است. این سحابی روشنترین بخش یک محدودهی عظیم است که در آن ستارگان جدید در حال متولد شدن هستند.
محققان به کمک دادههای APEX به در این ناحیه به دنبال پیشستارهها میگردند. آنها تا به حال 15 جرم پیدا کردهاند که در طول موجهای بلند پرنورتر از طول موجهای کوتاه هستند. این نمونههای تازه کشف شده احتمالا از جملهی جوانترین پیشستارههایی هستند که تا به حال رویت شده بودند و به منجمان این شانس را میدهند که اینبار دقیقتر نحوهی شکلگیری یک ستاره را رصد کنند.
متن کامل در
http://nojum.ir/fa/events/1392/02/27...rotostars.aspx
Hallelujah.,
اولین شاهد قطعی از وجود جهانهای دیگر
دانشمندان دانشگاههای کارولینالی شمالی و کارنگی ملون موفق به شناسایی اولین گواه قطعی از وجود جهانهای دیگر شدند.به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کیهانشناسان با بررسی نقشهای از جهان از دادههای فضاپیمای پلانک نتیجه گرفتهاند که این نقشه نشانگر ناهنجاریهایی است که تنها میتوانند توسط کشش گرانشی جهانهای دیگر ایجاد شده باشند.
این نقشه نشاندهنده تابشهای انفجار بزرگ در 13.8 میلیارد سال پیش موسوم به تابش زمینه کیهانی است که هنوز در جهان قابل مشاهده است.
دانشمندان پیشبینی کرده بودند که این تابش باید بطور مساوی توزیع شده باشد؛ اما این نقشه تمرکز بیشتری از آن را در نیمه جنوبی آسمان و یک نقطه سرد را نشان داد که با درک کنونی از فیزیک قابل توضیح نیست.لائورا مرسینی هیوتون، فیزیکدان نظری دانشگاه کارولینای شمالی و ریچارد هولمان، استاد دانشگاه کارنگی ملون در سال 2005 پیشبینی کردند که ناهنجاریها در تابش وجود داشته و در اثر کشش از سوی جهانهای دیگر ایجاد شدهاند.اکنون که مرسینی هیوتون دادههای پلانک را برسی کرده، بر این باور است که فرضیه وی درست بوده است.
یافتههای وی نشان میدهد که تعداد نامحدودی از جهانهای دیگر در خارج از جهان ما وجود دارد.اگرچه برخی دانشمندان در مورد فرضیه جهانهای دیگر تردید دارند، این یافتهها میتواند گامی رو به جلو در جهت تغییر دیدگاه فیزیک باشد.
منبع
عجیب ترین چیزی که تا به حال تو نجوم دیدم نه ابعاد و ارقام ماه و ستاره و فاصله و جرم اجرام کیهانیه و نه اسرار سر به مهر درون سیاهچاله ها !
اینه که یک علاقه مشترک چه جوری می تونه این همه آدمو با هم آشنا کنه !
گزارش ناسا نشان میدهد، با توسعه فعالیت شرکتهای خصوصی فضایی، سفر و اقامت فضانوردان در کره ماه تا سال 2020 میلادی امکانپذیر شود.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درحالی که ناسا سفر به مقاصد دوردست فضایی از جمله سفر به سیارک دوردست در دهه 2020 میلادی را در دستور کار دارد، شرکت های خصوصی فضایی بدنبال توسعه سفر مجدد انسان به ماه هستند.
تحقیقات شرکت فضایی Bigelow Aerospace در قالب همکاری مشترک با ناسا، حاکی از علاقه و تلاش شرکتهای خصوصی برای راهاندازی سفر به قمر زمین است.
در این تحقیق پروژههای در دست بررسی 20 شرکت فعال در حوزه هوافضا، آژانسهای فضایی خارجی و سازمانهای تحقیقاتی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
پروژههای مطرح شده در این خصوص شامل تحقیقات پزشکی در مدار زمین، سفر به ماه و حتی ساخت پایگاههای دائمی در قمر زمین میشود.
با این حال ناسا پیگیر ادامه برنامه ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) برای تسهیل سفر به مقاصد دور از جمله سفر به یک سیارک تا سال 2025 و سفر به مریخ تا یک دهه بعد است.
«ویلیام گرستن مایر» مدیر مأموریتهای فضایی ناسا تأکید میکند: آگاهی از فعالیتهای صورت گرفته شرکتهای خصوصی بویژه در حوزه ساخت پایگاه بر سطح ماه بسیار مهم است؛ فناوریهای مورد استفاده در این سفرها میتواند برای سفر به مقاصد دوردست فضایی نیز مورد استفاده قرار بگیرند.
ماژول بادی شرکت Bigelow یکی از طرحهایی است که ناسا قصد دارد آن را مورد بررسی قرار دهد؛ این ماژول بادی می تواند بعنوان ایستگاه فضایی در مدار زمین یا سکونتگاهی بر روی ماه استفاده شود.
درد من حصار برکه نیست...
درد من،زیستن با ماهی هایی است که
فکر دریا هرگز به ذهنشان خطور نمی کند....
صمد بهرنگی
\CEREGE پژوهشگر شهابسنگ شناسی/
در حال حاضر 3 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 3 مهمان ها)