سلام...
اين تاپيك جهت اعلام آخرين اخبار مهم نجومي ايجاد شده
لطفآ اخباری که در این تاپیک قرار می دهید ،یا ترجمه خودتان باشد یا اگر از منبع دیگری خبر را استفاده کرده اید ، حتمآ منبع خبر را ذکر کنید
ممنون از تلاش و همراهی همه دوستان
سلام...
اين تاپيك جهت اعلام آخرين اخبار مهم نجومي ايجاد شده
لطفآ اخباری که در این تاپیک قرار می دهید ،یا ترجمه خودتان باشد یا اگر از منبع دیگری خبر را استفاده کرده اید ، حتمآ منبع خبر را ذکر کنید
ممنون از تلاش و همراهی همه دوستان
ویرایش توسط آسمون : 03-12-2013 در ساعت 11:57 PM
.mehrab., 169, 2215, 4512, @p@rs, Ahmad, aida88, Ali Mohamad Nesari, Amin Hejazi, Amin-Mehraji, amir adib, Amir Ali Sobati, Amirali, andromeda.s, Angie, Arian Soltani, Arta.kh, aseman zibast, Astronomer, Astronomy*, ata moradi, aypara, ᗩᖇ☂ᗰᓰᔕᔕ, banusara, behnambm, Behnaz sasani, Beyran99, COLDFIRE, darya-dr, delniya, elman, ESA Moon, e_moases, Fery.JWST, ghasedac, hadi soleimani, hamid reza, hermes, Hojjat Zafarkhah, Hooman, hopefullstar, javadstar76, Kianoosh.S, m.astronomer, m.bio7, Mahdieh. GH, maryam MP, marzieh, masi, Masoume falaki, mersad.tareqh, milad77, mobi, Mojtaba.M, mojtaba79, moonlight13, Mostafa, msalek, nakhodaye aseman, Navid MMM, neda vardast, Negar Najafi, Parnia Shokri, parvin, ramin50, reza fety, reza3000, rezash, rOOzbeh_kAkA, SaBa Ho0shmanD, Sadrieh fatoorchi, Saeed Jafari, SAEED560, sama.ara, saraaa, sasan20oo20, savoj, Setare KOchOlO, setareh sadeghi, shahab_s, shima1377, skynight, Sky_Watcher, SSgumS, star10, STAR4U, storm, subaro, Taha Nagahi, toraj1358, فائزه معتضدیان, منجم95, محمود قادری, محمد فتحی, محمد مهدی محمدی, محمد اسلامی سرای, محمد سروش, مداد رنگیهام, مسعود فرح بخش, هانیه امیری, گلناز, yperseusy, zahra H, Zahra Shakeeb, |Alireza|, آیو, آسمون, امیر حسین, امیر عباس, امیرعلی, اورانوس, حمیدرضا, حسین زارعی, خشایار زمانیان, ریحانه نوروزی, رخساره روشنی, رضا طامهری, زهرا- ساريخاني, سیاره ی ناهید, سپیده دم آسمان, ستاره آبي, سحر دین محمدی, شهلا ناصریان, شادي شهراييني, شبنم مختاری, شعری, علیرضا محمدی
ناكامي محققان در نخستين گام از كشف تمدن فرازميني در سياره فرازميني
نخستين تلاش محققان استراليايي براي كشف تمدن فرازميني در خارج از منظومه شمسي با شكست مواجه شد.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محققان نجوم تخمين مي زنند كه ميلياردها ستاره در خارج از منظومه شمسي قرار دارند،اما تعداد كمي از اين ستارهها داراي سيارات سنگي هستند كه با قرار گرفتن در فاصله مناسب براي سرد يا گرم نبودن بيش از حد، مستعد داشتن حيات هستند.
محققان نجوم دانشگاه كرتين استراليا با استفاده از تكنيك اخترشناسي راديويي، سيستم ستارهيي Gliese 581 را به عنوان ميزبان سياراتي با امكان داشتن هوش فرازميني (ET) مورد بررسي قرار دادند.
ستاره كوتوله قرمز Gliese 581 در فاصله 20 سال نوري واقع شده و داراي شش سياره است كه دو سياره آن در ابعاد زمين، كانديداي احتمالي داشتن تمدن فرا زميني هستند.
تداخل سنج خط مبنا (VLBI) كه نوعي تداخل سنج راديويي است، با اتصال چندين تلسكوپ در فواصل مختلف به يكديگر و ايجاد يك تلسكوپ بسيار بزرگ، امكان بررسي سيگنالهاي اين ستاره كوتوله را فراهم كرد؛اما نتايج هشت ساعت بررسي فركانس هاي راديويي ستاره Gliese 581 بدون دريافت سيگنال و بينتيجه پايان يافت.
محققان تأكيد ميكنند نتايج منفي سيگنالها دلسرد كننده نيست؛ چرا كه كشف حيات فرازميني نيازمند هزاران و حتي ميليونها رصد از اين نوع است.
نتايج اين تحقيق در مجله Astronomical Journal به صورت آنلاين منتشر خواهد شد.
Everyone needs to choose his own path
Grand Master Ip Man
آلما همون رصدخانه ی رادیویی هستش که تو شیلی ساخته شده، اما هنوز تکمیل نشده. با همون تعداد آنتنی که داره تونسته این موفقیت رو به ثبت برسونه.
قبلا" رصدخانه ی اروپای جنوبی تونسته بود که امواج پرقدرت کربن رو در این کهکشان زیر میلیمتری که LESS J033229.4-275619 نام داره رو آشکار کنه،اما نتونسته بود که امواج ضعیف تر رو شناسایی کنه. رصدخانه ی اروپای جنوبی یا همون آپکس(APEX) در مدت زمانی 14.5 ساعت امواج کربن رو شناسایی کرد اما آلما تونست تنها تو مدت زمان 3.6 ساعت امواج ضعیف نیتروژن رو شناسایی کنه.
این در حالیه که آلما از 66 آنتنش تنها 18 آنتن تکمیل شده.
بعد از یافتن این کهکشان و شناسایی کربن و نیتروژن،محققان توسط محاسابات به انجام رسیده نظریاتی رو دادن که نشون میده این کهکشان با اینکه 1.3 میلیار سال با بینگ بنگ فاصله داره اما شباهتی به ابتدای جهان که هم چیز از هلیوم و هیدروژن بود نداره! و این نشون میده که زمان شکل گیری این نوع کهکشان زیر میلیمتری سریع بوده...
متن کامل خبر+عکس این کهکشان
طراحي بزرگترين موشك ناسا
![]()
مراحل طراحي و ساخت سيستم پرتاب فضايي (SLS) ناسا به عنوان بزرگ ترين موشك جهان در بخشهاي مختلف با جديت در حال پيگيري است.
سيستم پرتاب فضايي (SLS) جديدترين نسل از موشك هاي ناسا محسوب مي شود كه قرار است براي انتقال فضاپيماي «اوريون» در مأموريت هاي باري و سرنشين دار به ماه، سيارك ها و سفر به مريخ مورد استفاده قرار بگيرد.
به گفته«ويليام گرستن ماير» مدير برنامه مأموريت هاي اكتشافي ناسا : موشك SLS فصل جديدي در اكتشافات فضايي مي گشايد.
موشك SLS در دو پيكربندي متفاوت طراحي مي شود كه نمونه اول قابليت حمل 70 تن متريك و نمونه بزرگتر قابليت حمل 130 تن متريك را دارد.
بخش core stage ( جایگاه هسته یا مغز موشک )موشك در ابعاد 61 در 8.4 متر در حال طراحي است كه شامل هيدروژن مايع و اكسيژن مايع براي تأمين تغذيه موتورهاي RS-25 موشك است؛ همچنين دو بوستر جامد براي موشك SLS در نظر گرفته شده است.
موتورهاي RS-25 كه از شاتل فضايي بازنشسته ناسا جدا شده اند، براي نخستين پرتاب آزمايشي مورد استفاده قرار مي گيرند.
همچنين محققان شركت Pratt & Whitney در حال توسعه بخش upeer stage موتور موشك هستند و مراحل آزمايش اوليه در مركز فضايي استنيس با موفقيت پشت سر گذاشته شد.
شركت بوئينگ نيز سيستم سخت افزاري و برنامه نرم افزار ي براي پرتاب موشك را در اختيار ناسا قرار داده است.
نخستين پرواز آزمايشي SLSبا مدل كوچكتر در سال 2017 و نيم قرن پس از پرتاب نخستين موشك Saturn V انجام خواهد شد و مدل بزرگتر احتمالا تا سال 2050 آماده پرتاب خواهد شد.
![]()
دو پيكربندي متفاوت موشك SLS ناسا
منبع:ایسنا
Somewhere
Something
Incredible
Is waiting
To be known
'Carl Sagan'
پیش از این دانشمندان مركز فضایی چین برای بازگشت فضاپیمای سرنشین دار این كشور به زمین روز یكشنبه آینده را مد نظر قرار داده بودند.
فضانوردان چین فردا به زمین باز میگردند
![]()
اداره هواشناسی مغولستان داخلی در شمال چین امروز اعلام كرد، بهترین شرایط برای فرود فضاپیمای شن جو - 9 روز جمعه (فردا) است.
مركز ملی هواشناسی و مركز هشدار آب و هوای فضایی ملی چین به طور مشترك پیش بینی كردند كه از روز چهارشنبه تا پنجشنبه، در مكان فرود فضانوردان بارش باران با احتمال رعد و برق وجود خواهد داشت.
در روز جمعه هوا آفتابی و همراه با كمی ابر خواهد بود.
سه فضانورد چین شنبه هفته گذشته به آزمایشگاه فضایی این كشور در مدار زمین منتقل شدند.
دانشمندان مركز فضایی چین اكنون شرایط لازم را برای فرود امن و سالم این سه فضانورد آماده می كنند
منبع: ایرنا
Somewhere
Something
Incredible
Is waiting
To be known
'Carl Sagan'
محققان اعلام کردند گردبادهای خورشیدی موجب افزایش چندین میلیون درجه ای اتمسفر خورشید شده و باعث داغ تر شدن آن از سطح این ستاره می شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر، روبرتوس اردلی از دانشگاه شفیلد در انگلیس می گوید: یکی از مهمترین مشکلات اخترفیزیک مدرن این است که چرا اتسمفر یک ستاره مانند خورشید بسیار داغ تر از سطح آن است.
وی افزود: می دانیم این انرژی از زیرسطح خورشید منشا می گیرد اما چگونگی رسیدن این میزان عظیم از انرژی به اتمسفر اطراف خورشید همیشه یک راز بوده است.
دانشمندان گردبادهای خورشیدی را مورد رصد قرار دادند که به نظر آنها می تواند انرژی را از مخزن انرژی در زیر سطح خورشید که منطقه حرارتی نامیده می شود به اتمسفر خارجی به شکل امواج مغناطیسی ببرد.
براساس تخمین اخترفیزیکدانها، همیشه حدود 11 هزار مورد از این ساختارهای مغناطیسی چرخشی در بالای سطح خورشید وجود دارد.
اگر این فرایند بتواند بر روی زمین برای تامین انرژی پلاسما در راکتورهای همجوشی تکرار شود می تواند به ارائه یک منبع جدیدانرژی منجر شود.
اردلی افزود: اگر دربیابیم چگونه طبیعت، پلاسمای مغناطیسی شده را گرم می کند مانند آنچه که در گردبادهای خورشیدی رصد شد، یک روز می توانیم از این فرایند برای ایجاد فناوری لازم و ساخت ابزارهایی بر روی زمین برای تولید انرژی پاک، رایگان و سبز استفاده کنیم.
امشب یک ثانیه به زمان اضافه می شود
وقت نگهداران بین المللی یک ثانیه به ساعت نیمه شب به وقت جهانی افزودند، به طوری که امروز شنبه 30 ژوئن ( 10 تیرماه) درحالی که به سمت نخستین روز از ماه ژوئیه میرود یک ثانیه بیشتر خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فاکس نیوز، وقتی ساعت جهانی 1159 را نشان دهد پیش از آنکه به نیمه شب برسد زمان 11
60 را اعلام می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فاکس نیوز، وقتی ساعت جهانی 1159 را نشان دهد پیش از آنکه به نیمه شب برسد زمان 11
60 را اعلام می کند.
جئف چستر، سخنگوی رصدخانه نیروی دریای آمریکا به عنوان متصدی ساعتهای اتمی آمریکا گفت: طول زمانی که زمین در محور خود حرکت می کند ( تعریف یک روز) اکنون حدود دو میلی ثانیه طولانی تر از 100 سال پیش است.
این اتفاق سه چهارم ثانیه به سال اضافه می کند.
وقت نگاهداران این یک ثانیه را هر از گاهی به زمان اضافه می کنند تا خورشید هنگام روز در بالاترین نقطه آسمان قرار گیرد. پس از ژانویه سال 2009، این نخستین باری است که یک ثانیه به زمان اضافه می شود اما به طور کلی تاکنون 25 ثانیه به زمان اضافه شده است.
گفته می شود که ثانیه اضافی بعدی تا سال 2015 یا 2016 به زمان افزوده نخواهد شد.
اوایل سال جاری، وقت نگاهداران رسمی از سراسر جهان مسئله حفظ یا حذف این یک ثانیه را به بحث گذاشتند اما در نهایت تصمیم گرفتند که تا سال 2015 که قرار است یک ثانیه دیگر به زمان اضافه شود این مسئله را بیشتر مورد بحث قرار دهند.
ساعت هماهنگ جهانی یوتیسی ( UTC) یک استاندارد زمان اتمی برای تعیین ساعتها و اختلافات زمانی در سراسر جهان است.
ساعت هماهنگ جهانی بیشتر از 0.9 ثانیه با ساعت گرینویچ اختلاف ندارد و برای بسیاری از کاربردهای روزمره چنین اختلافی قابل صرفنظر کردن است.
منبع :خبرگزاری مهر
...
چهارمین سفینه ی سرنشین دار چین از سال 2003 تاکنون،امروز ساعت 9 صبح در منطقه ی مغولستان چین به زمین نشست.
فضاپیمای "شنژو-9" که ظهر دوشنبه 27 خرداد عازم فضا شده بود ظهر دوشنبه 29(روز تولدم ) موفق شد در مودول آزمایشگاهی تیانگونگ-1 پهلو بگیرد.
در این ماموریت سه فضانورد شامل یک زن و دو مرد شرکت داشتند وبمدت یک هفته در این ایستگاه فضایی بسر بردند که آزمایش هایی روی سیستم های جدید و همچنین چند آزمایش علمی انجام دادند.
پکن قصد دارد در ماموریت فرود به ماه، انسان را به ماه اعزام کند.
مرگ اگر مرگ است آيد پيش من
تا كشم خوش در كنارش تنگ تنگ
من از او جانی برم بی رنگ و بو
او ز من دلقی ستاند رنگ رنگ
بازگشت اولین زن فضانورد چینی به زمین
بامداد جمعه 9 تیر، فضاپیمای شنزهو9 با موفقیت در خاک چین فرود آمد و سه فضانورد آن از جمله لیو یانگ، نخستین فضانورد زن چینی در سلامت کامل خارج شدند. یانگ خود را نماینده میلیونها زن چینی نامیده است.
ماموریت 13 روزه فضاپیمای شنزهو9 شامل اتصال به تیانگونگ-1، نخستین ایستگاه فضایی چین بود و این سه نفر با اتصال دستی و روباتیک کپسول سرنشیندار به ایستگاه فضایی، چین را به سومین قدرت فضایی تبدیل کردند که پس از روسیه و ایالات متحده موفق شده است در مدار زمین ایستگاه فضایی مستقر کند.
گردآوری : پایگاه اینترنتی پرشین وی
نه به مسجد بردم شیخ و نه در دیر کشیش
مژده ای عشق که کافر شده ام در همه کیش
سرشماري 40 ميليون ستاره در دقيقترين نقشه آسمان شب
محققان نجوم در حال تهيه نقشه بسيار دقيقي از ستارگان آسمان شب هستند كه براي نخستين بار درخشندگي و مكان دقيق ستارگان را مشخص مي شود.
به گفته پروفسور «داگ ولش» محقق فيزيك و نجوم دانشگاه مك مستر، اين نقشه ارتباطي كليدي بين نقشه هاي موجود ستارگان درخشان و ستارگان كم فروغ ايجاد مي كند.
اين سرشماري از سال 2009 آغاز شده و احتمالا تا سال 2014 ميلادي به طول مي انجامد و محققان انجمن نجوم آمريكا (APASS) با سرشماري از 40 ميليون ستاره، براي نخستين بار تعداد و محل دقيق قرار گرفتن ستارگان درخشان و كم فروغ را مشخص مي كنند.
در اين نقشه محل دقيق ستارگان در سطحي 100 برابر كم نور تر از نقشه هاي قبلي تهيه مي شوند؛ همچنين تعداد دقيق ستارگان درخشان كه توسط منجمان آماتور و با تلسكوپ هاي خانگي قابل مشاهده هستند، محاسبه مي شود
. «ولش» پيش بيني مي كند كه تمامي ستارگان در نقشه جديد براي نخستين بار به طور دقيق از لحاظ قدر ظاهري مورد محاسبه قرار بگيرند.
قدر ظاهري اجرام آسماني بيانگر روشنايي ظاهري يا ميزان نور رسيده به زمين است. كم نورترين ستاره كه با چشم غير مسلح قابل مشاهده است داراي قدر ظاهري شش است و در اين تحقيق قدر ظاهري 10 تا 16.5 مورد بررسي قرار مي گيرد.
با توجه به اينكه هزاران ستاره در طول سالها از لحاظ ميزان درخشندگي دچار تغيير ميشوند، بايد نقشه دقيقي از توزيع آنها در اختيار منجمان آماتور قرار گيرد.
محققان براي تهيه اين نقشه دقيق از داده هاي تلسكوپ هاي هشت اينچي در نيومكزيكو و شيلي استفاده مي كنند. اين تلسكوپ ها قادرند هر شب هزار درجه مربع از پهناي آسمان را با استفاده از فيلترهاي پنج رنگ اسكن كنند كه باعث ايجاد تمايز بين نقشه هاي قبلي و نقشه جديد مي شود.
منبع: ایسنا
Somewhere
Something
Incredible
Is waiting
To be known
'Carl Sagan'
منجم ايراني مؤسسه نجوم دانشگاه هاوايي، برنده جايزه بنیاد «الکساندر فون هومبولت» شد
به گزارش ایسنا دكتر نادر حقيقي پور، عضو هيات علمي موسسه نجوم دانشگاه هاوايي به پاس تحقيقاتش در زمينه به وجود آمدن سيارهها به خصوص سيارههاي قابل حيات در سيستمهاي دو ستارهاي موفق به كسب جايزه بنیاد «الکساندر فون هومبولت» شد.
به گزارش خبرنگار علمي ايسنا، بنیاد الکساندر فون هومبولت، مستقر در شهر بن آلمان در جهت ترویج همکاری میان دانشمندان و پژوهشگران آلمانی و غیر آلمانی فعاليت مي كند.
دكتر نادر حقيقيپور در گفتوگو با خبرنگار علمي ايسنا، درباره جايزه تحقيقاتي موسسه هامبولت آلمان گفت: اين موسسه هر ساله در تمامي رشتههاي علوم دانشمندان برتر را انتخاب مي كند و به آنها جايزه ميدهد.
وي افزود: اعطاي اين جايزه به من به دليل فعاليتهاي تحقيقاتي انجام شده درباره به وجود آمدن سيارهها به خصوص سيارههاي قابل حيات در سيستمهاي دو ستارهيي بوده است.
حقيقي پور تصريح كرد: اين جايزه شامل هديه نقدي و همچنين يك فرصت مطالعاتي يك ساله در موسسه نجوم ماكس در هايدلبرگ و بخش نجوم دانشگاه توبينگن است.
وي با بيان اين كه پيش از اين محققان ديگري از موسسه نجوم دانشگاه هاوايي هم اين جايزه را دريافت كردهاند، افزود: از ابتداي ژانويه سال 2013 به دانشگاه توبينگن و سپس به موسسه نجوم ماكس در هايدلبرگ براي فرصت مطالعاتي ميروم.
دكتر نادر حقيقيپور، ستاره شناس ايراني موسسه نجوم دانشگاه هاوايي در مانوآ در سال 1999 دكتري خود را در رشته ديناميك سيارات از دانشگاه ميسوري دريافت كرده و پس از آن دورههاي پسادكتري را در دانشگاههاي كاليفرنيا، نورث وسترن و موسسه كارنگي واشنگتن گذرانده است.
وي در سال 2004 به موسسه نجوم دانشگاه هاوايي و برنامه زيست اخترشناسي اين موسسه پيوسته است.
دكتر حقيقي پور يكي از اعضاي موسسه زيست اخترشناسي ناسا از زمان تشكيل اين موسسه در سال 1998 است. وي ابتدا از طريق دانشگاه كاليفرنيا، سپس موسسه كارنگي واشنگتن و از سال 2004 از طريق دانشگاه هاوايي عضو اين موسسه بوده است.
تحقیقات وي در زمينه شکل گیری و تشخیص سیستم های سیارهيي قابل سکونت از جمله کشف سیاره های قابل سکونت در سیستم های ستارگان دوتایی است.
دكتر حقيقي پور همچنين يك کتاب در مورد سیارات دوتايي ویرایش كرده است و یکی از اعضای گروه کاری سیاره دوتایی از تلسکوپ فضایی کپلر است که در حال جستجو برای سیارات قابل سکونت هستند.
موسسه نجوم دانشگاه هاوایی در مانوآ در شهر هانالولو در ايالت هاوايي آمريكا در سال 1967 تاسیس شده و بر روي کهکشان ها، کیهان شناسی، ستاره ها، سیارات، خورشید تحقيقات ميكند
http://barsavosh.net
Everyone needs to choose his own path
Grand Master Ip Man
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)