سلام...
اين تاپيك جهت اعلام آخرين اخبار مهم نجومي ايجاد شده
لطفآ اخباری که در این تاپیک قرار می دهید ،یا ترجمه خودتان باشد یا اگر از منبع دیگری خبر را استفاده کرده اید ، حتمآ منبع خبر را ذکر کنید
ممنون از تلاش و همراهی همه دوستان
سلام...
اين تاپيك جهت اعلام آخرين اخبار مهم نجومي ايجاد شده
لطفآ اخباری که در این تاپیک قرار می دهید ،یا ترجمه خودتان باشد یا اگر از منبع دیگری خبر را استفاده کرده اید ، حتمآ منبع خبر را ذکر کنید
ممنون از تلاش و همراهی همه دوستان
ویرایش توسط آسمون : 03-12-2013 در ساعت 11:57 PM
.mehrab., 169, 2215, 4512, @p@rs, Ahmad, aida88, Ali Mohamad Nesari, Amin Hejazi, Amin-Mehraji, amir adib, Amir Ali Sobati, Amirali, andromeda.s, Angie, Arian Soltani, Arta.kh, aseman zibast, Astronomer, Astronomy*, ata moradi, aypara, ᗩᖇ☂ᗰᓰᔕᔕ, banusara, behnambm, Behnaz sasani, Beyran99, COLDFIRE, darya-dr, delniya, elman, ESA Moon, e_moases, Fery.JWST, ghasedac, hadi soleimani, hamid reza, hermes, Hojjat Zafarkhah, Hooman, hopefullstar, javadstar76, Kianoosh.S, m.astronomer, m.bio7, Mahdieh. GH, maryam MP, marzieh, masi, Masoume falaki, mersad.tareqh, milad77, mobi, Mojtaba.M, mojtaba79, moonlight13, Mostafa, msalek, nakhodaye aseman, Navid MMM, neda vardast, Negar Najafi, Parnia Shokri, parvin, ramin50, reza fety, reza3000, rezash, rOOzbeh_kAkA, SaBa Ho0shmanD, Sadrieh fatoorchi, Saeed Jafari, SAEED560, sama.ara, saraaa, sasan20oo20, savoj, Setare KOchOlO, setareh sadeghi, shahab_s, shima1377, skynight, Sky_Watcher, SSgumS, star10, STAR4U, storm, subaro, Taha Nagahi, toraj1358, فائزه معتضدیان, منجم95, محمود قادری, محمد فتحی, محمد مهدی محمدی, محمد اسلامی سرای, محمد سروش, مداد رنگیهام, مسعود فرح بخش, هانیه امیری, گلناز, yperseusy, zahra H, Zahra Shakeeb, |Alireza|, آیو, آسمون, امیر حسین, امیر عباس, امیرعلی, اورانوس, حمیدرضا, حسین زارعی, خشایار زمانیان, ریحانه نوروزی, رخساره روشنی, رضا طامهری, زهرا- ساريخاني, سیاره ی ناهید, سپیده دم آسمان, ستاره آبي, سحر دین محمدی, شهلا ناصریان, شادي شهراييني, شبنم مختاری, شعری, علیرضا محمدی
ایستگاه فضایی چین در برابر خورشید
تیری لیگال چهار روز پیش موفق شد ایستگاه فضایی چین را در برابر خورشید به تصویر بکشد. ماهواره چینی با سرعت 7.3 کیلومتر بر ثانیه به دور زمین میگردد و لیگال برای این عکسبرداری فقط 0.9 ثانیه فرصت داشت.
به گفته این عکاس نجومی فرانسوی، ایستگاه فضایی تیانگونگ-1 که حدود 4500 کیلوگرم وزن دارد، در مقایسه با تصاویری که از ایستگاه فضایی بینالمللی با طول 114 متر ثبت شده، بسیار کوچکتر است. البته قرار است در تابستان سال جاری و با الحاق کپسول شنزهو9 به آن، ایستگاه فضایی چینی بزرگتر شود و توانایی میزبانی از 3 سرنشین چینی را داشته باشد.
در شرایط عادی میتوان ایستگاه فضایی تیانگونگ را بهصورت ستارهای از قدر 2 مشاهده کرد که به روشنی ستاره قطبی یا ستارگان اصلی دباکبر است و عرض آسمان را میپیماید. برای اطلاع از زمان و موقعیت مناسب مشاهده این ایستگاه فضایی و البته دیگر اجرام مدار زمین میتوانید به نرمافزارهای نجومی یا پایگاه اینترنتی heavens-above.com مراجعه کنید.
منبع:خبر آنلاین
این سرا را سزا بیش از این است ....
ادعای کشف نشانهای از ماده تاریک
برخوردهای انرژی بالا در اطراف سیاهچاله مرکز کهکشان راه شیری ممکن است مدارک غیر قابل انکاری از ماده تاریک باشد که دو سوم کهکشان را تشکیل داده است
به گزارش ایسنا، دانشمندان چند دهه گذشته را در تلاش برای شناسایی و حتی بازسازی این ماده گذراندهاند اما هنوز هیچ نشانه قابل قبولی برای وجود آن پیدا نشده است.
با این حال، کریستف ونیگر از مؤسسه فیزیک مکس پلانک در مونیخ اکنون بر این باور است که احتمالا برای نخستین بار موفق به کشف اولین نشانه محکم برای این ماده شده است.
به گفته محققان، یک جفت حباب منتشر کننده پرتو عظیم گاما که از صفحه کهکشان راه شیری به بیرون گسترده شده، میتوانند کلید این کشف باشند.
ونیگر با انجام تحلیلهای آماری با ارزش 3.5 سال دادههای تلسکوپ فضایی فرمی، احتمالا موفق به کشف این نشانه در کهکشان شده است.
به ادعای وی، در صورت اثبات این موضوع، این خط پرتو گاما میتواند نشانه مستدلی برای ماده تاریک باشد.
کارشناسان متفقالقول هستند که ابرسیاهچالههایی مانند نمونه حاضر در مرکز کهکشان راه شیری، به انتشار انفجارهایی میپردازند که با ماده تاریک اطراف آنها تعامل دارند.
این تعامل بنظر میرسد که منبع پرتوهای پرانرژی گاما بوده که تلسکوپهایی مانند فرمی قادر به شناسایی هستند. آنچه برای این ماهوارهها قابل مشاهده بوده، فوتونهای تولید شده از این انفجارها در تعامل با ماده تاریک است.
یافتههای ونیگر نشاندهنده یک اوج انرژی بوده که مانند یک خط در طیف پرتو گاما ظاهر میشود.
این در حالیست که دانشمندان دیگر اثبات این ادعا را نیازمند کار و بررسی بیشتر دانستهاند.
البته خود ونیگر نیز بر این باور است که تحقیقات بیشتری لازم است چرا که این دادهها تنها از 50 فوتون بدست آمده و ممکن است این خط در اثر پدیدههای دیگر ایجاد شده باشد.
در دسامبر 2010، دانشمندان در حال کار با تلسکوپ فرمی موفق به شناسایی دو برجستگی عظیم از سیاهچاله راه شیری شدند.
هر کدام از حبابها که در ارتفاع 25 هزار سال نوری قرار داشته، در بیش از نیمی از آسمان مرئی گسترده شده که از صورت فلکی سنبله تا صورت فلکی درنا گسترده بوده و احتمالا تنها یک میلیون سال از عمر آنها میگذرد.
حبابها معمولا با مه پرتوهای گاما پوشیده شده که در تمام آسمان وجود دارند و در اثر حرکت نزدیک به سرعت نور ذرات و تعامل آنها با نور و گاز میانستارهای در راه شیری ایجاد میشوند.
دانشمندان با دستکاری دادههای فرمی برای طراحی ویژگیهای این پرتوها استفاده کرده و بر اینباورند که میتوان به دلیل وجود ویژگیهای مشترک، این دادهها را به نظریه ونیگر ارتباط داد.
منبع:همشهری آنلاین
سفر برایم هیچ چیز به جز دلتنگی ندارد، اما زندگی به من آموخت برای بهتر دیدن عظمت و شکوه هر چیز، باید قدری از آن دور شد.
یک هنرمند در ابتكاری جالب با استفاده از یك تكه شهاب سنگ، حلقه ازدواجش را طراحی كرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شهاب سنگهایی متعلق به ماقبل تاریخ به دلیل محل كشف آنها در نزدیكی شهر گیبئون نامیبیا به این نام (Gibeon) مشهور شده اند. طی قرن های گذشته مردم این كشور از شهاب سنگ ها برای ساخت سلاح و تجهیزات استفاده می كردند.
این هنرمند برای ساخت این حلقه زیبا یك تكه شهاب سنگ به قیمت ۲۰۰ دلار خریداری و حدود ۱۰۰ دلار نیز صرف خرید تجهیزات و كتاب های آموزشی برای فراگیری مراحل برش و ریخته گری سنگ كرد.
پس از چند هفته تحقیق و تمرین بر روی مواد مشابه با برش شهاب سنگ، نوارهای نازك مستطیلی به دست آمد؛ سپس نوارها به صورت لایه لایه در كنار هم قرار گرفتند و پس از ذوب و ریخته گری در كوره، حلقه طراحی و ساخته شد.
این شهاب سنگ از آلیاژ آهن نیكل دارای شبكه زیبایی از رگه های موسوم ساختار ویدمن اشتاتن (Widmanstatten) است.
سال گذشت نیز یك شركت سوئدی طراح جواهرات SpaceWed در ابتكاری جالب، قطعه ای طلا را توسط یك موشك به مدار زمین فرستاد و از این طلا برای ساخت حلقه های ازدواج فضایی استفاده كرده است كه هر جفت حلقه ۱۷ هزار دلار قیمت گذاری شده است!
منبع: خبرگذاری ایسنا
کاش می فهمیدی
قهر میکنم
تا دستم را محکم تر بگیری و بلندتر بگی
بمون....
نه اینکه شونه بالا اندازی و آروم بگی
هر طور راحتی!!!
تلسکوپ کپلر ناسا در ماموریت خود نوعی از ستارگان خورشیدی را یافته که در انفجار های این ستارگان ذرات گر انرژی و پر نوری را از خود ساتع می کنند . اکنون منجمان در جستجو و تحقیق در باره ای انفجار ها ( شراره ها ) و دلیل پیدایش آنها می باشند .
و از خود سوال می کند که چرا خورشید ما از این نوع انفجار ها را ندارد ؟
در سال 1895 خورشید یکی از پر قدرت ترین شراره های خود را منتشر کرد که در تاریخ ثبت شد که با اصطلاح به آن رویداد کارینگتون می گویند . ذرات پر انرژی آن رقصی ( حرکتی ) مانند خطوط تلگراف داشتند .
جرقه ای ایجاد کرد که اپراتور ها را حیرت زده کرد و کاغذ های تلگراف را شعله ور کرد.
برای اطلاعات بیشتر به لینک زیز مراجعه کنید :
http://www.skyandtelescope.com/news/...151753935.html
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــ
پ .ن : ببخشید چون داشتم تحت الفظی ترجمه می کردم خسته شدم بقیه اش رو خودتون زحمت بکشید ولی خیلی جالبه ....![]()
همه چيز براي پرتاب نخستين كپسول فضايي باري جهان تا كمتر از يك ساعت ديگر مهياست.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طبق برنامه ريزي هاي صورت گرفته، «دراگون» به عنوان نخستين فضاپيماي خصوصي روز شنبه ساعت 8:55 دقيقه به وقت گرينويچ (4:55 دقيقه بامداد به وقت محلي در آمريكا) از پايگاه نيروي هوايي كيپ كاناورال در فلوريدا توسط موشك فالكون 9 به فضا پرتاب خواهد شد.
كپسول فضايي باري «دراگون» كه توسط محققان شركت SpaceXطراحي و ساخته شده است، مراحل تست هاي نهايي نرم افزاري را زير نظر كارشناسان ناسا طي كرده است.
نخستين مأموريت «دراگون» حمل 640 كيلوگرم تجهيزات شامل 360 كيلوگرم غذا و لباس شش خدمه ايستگاه بين المللي است؛ همچنين تجهيزات آزمايشگاهي و قطعات سخت افزاري به ISS منتقل مي شود.
در صورت پرتاب موفقيت آميز، فضاپيما تا روز دوشنبه 21 مي (اول خرداد) به ايستگاه بين المللي رسيده و روز بعد توسط دو فضانورد مستقر در ايستگاه از طريق بازوي روباتيك به ايستگاه متصل مي شود.
پرتاب نخستين فضاپيماي باري خصوصي جهان طي دو ماه اخير چندين بار لغو شده است. پيش بيني شرايط آب و هوايي تا 70 درصد مساعد اعلام شده است، اما احتمال لغو مجدد پرتاب به دليل وجود توده ابرهاي كومولوس وجود دارد.
مراحل نهايي آماده سازي و پرتاب به طور مستقيم از طريق سايت space.com قابل مشاهده خواهد بود.
" هرتجربه، برگي به كتاب تجربه ها مي افزايد، خردمند كسي است كه اين كتاب را بخواند و برگي به آن نيافزايد."
عبور خرده سیاره و اختلال در ماهوارهها/ احتمال برخورد خرده سیاره با زمین
دانشمندان اعلام کردند عبور یک خرده سیاره تازه کشف شده با نام 2012 DA14 در ماه فوریه از فاصله بسیار نزدیکی با زمین ممکن است در ارتباطات ماهوارهای اختلال ایجاد کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، پل چوداس ستاره شناس آزمایشگاه رانش جت ناسا در کالیفرنیا اظهارداشت: ارتباط عبور این خرده سیاره از کنار زمین و اختلال در ارتباطات ماهواره ای بعید به نظر می رسد اما ما نمی توانیم آن را تکذیب کنیم.
استیو چسلی از دیگر ستاره شناس های این آزمایشگاه ناسا اظهار داشت: این خرده سیاره چند هفته پیش از سوی ستاره شناس های آزمایشگاه آلساگرا در اسپانیا کشف شده و درحال حاضر از طریق تلسکوپ یک قطره کوچک به نظر می رسد.
ستاره شناسان تخمین زده اند که این سنگ فضایی حدود 45 متر عرض دارد اما مدار آن شبیه مدار زمین است به این معنا که در حرکت خود به زمین بسیار نزدیک خواهد بود.
براساس پیش بینی های کنونی این خرده سیاره روز 15 فوریه سال 2013 به قدری به زمین نزدیک می شود که در برخی از ماهواره های درحال حرکت در مدار زمین صدمه ایجاد می کند.
براساس اظهارات پل چوداس ایستگاه بین المللی فضایی در مدار پایین حدود 2 هزار کیلومتری زمین حرکت می کند و هیچ خطری آن را تهدید نمی کند.
چسلی یادآورشد: این درحالی است که مسیر مداری این جسم تازه کشف شده درحال تغییر است و ما به طور دقیق محل آن را نمی دانیم.
درحال حاضر ستاره شناسان نسبت به عبور این خرده سیاره در زمستان آینده چندان نگران نیستند. به جای نگرانی عبور 2012 DA14 می تواند نمایش جالبی برای رصدگران آسمان باشد.
چوداس اظهار داشت: افرادی که از دوربینهای دوچشمی خوب یا تلسکوپهای کوچک استفاده می کنند می توانند عبور این خرده سیاره را مشاهده کنند.
درحال حاضر ناسا پیش بینی می کند که احتمال برخورد 2012 DA14 با زمین طی چندین دهه آینده 0.031 درصد است، رقمی که پس از تکمیل اطلاعات توسط دانشمندان در ماه فوریه آینده ممکن است تغییر کند.
درحالی که هنوز قطعیت کافی در این رابطه وجود ندارد، اما دانشمندان نمی توانند احتمال برخورد این خرده سیاره با زمین را در حرکتهای آتی آن تکذیب کنند که در میان آن حرکتها می توان به سال 2020 اشاره کرد.
تشخیص این خطر به میزان نزدیک شدن 2012 DA14 به زمین در ماه فوریه بستگی دارد. هرچه این خرده سیاره به زمین نزدیک تر شود، نیروی جاذبه زمین در مدار آن بیشتر تغییر به وجود می آورد و عدم قطعیتهای این پیش بینی ها را افزایش خواهد داد.
براساس پیش بینی های کنونی اگر این خرده سیاره در سال 2020 یا پس از آن با زمین برخورد کند، ابعاد آن چندان بزرگ نیست که نگرانی از بابت از بین رفتن یک تمدن را به وجود آورد. به نظر می رسد که برخورد این سنگ با زمین از جنوب باشد و قطب جنوب یا آبهای جنوبی را هدف خواهد گرفت.
براساس گزارش نشنال جغرافی، اگرهم با خشکی برخورد کند تأثیر برخورد یک سنگ 140 هزار تنی انرژی معادل انفجار 2.4 مگاتنی ایجاد می کند. درست همان وضعیتی که در سال 1908 در انفجار تونگوسکا رخ داد. رویداد اسرار آمیزی که عموما علت آن را مربوط به انفجار یک قطعه سنگ آسمانی بزرگ در ارتفاع 5 تا 10 کیلومتری از سطح زمین نسبت می دهند.
اگرهم این خرده سیاره در اقیانوس سقوط کند، یک سونامی ایجاد می کند؛ که البته چندان بزرگ هم نخواهد بود.
منبع:خبرگزاری مهر
سفر برایم هیچ چیز به جز دلتنگی ندارد، اما زندگی به من آموخت برای بهتر دیدن عظمت و شکوه هر چیز، باید قدری از آن دور شد.
اولين نشاني پستي فضايي ايجاد شد
ايستگاه فضايي بينالمللي در حال حركت مداوم در مدار اطراف زمين با سرعت 27 هزار كيلومتر در ساعت بوده، اما به گفته ساكنان اين مدارگرد بويژه «دون پتيت» فضانورد ناسا، دليلي ندارد كه يك نشانی پستی ثابت براي آن وجود نداشته باشد.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كشتيهاي نيروي دريايي و حتي ايستگاههاي دورافتاده در قطب جنوب نيز از نشانی پستی برخوردارند، از اين رو «پتيت» به ايجاد چنين نامگذاري پستي براي برآورده کردن این نیاز از طريق وبلاگ خود در ناسا پرداخته است.
وي در اين وبلاگ نوشته است: اطاق خواب من، يك جعبه كوچك به اندازه تابوت در پنجمين عرشه فضايي نود شماره 2 قرار دارد. من در ايستگاه فضايي بينالمللي (ISS) در مدار پايين زمين (LEO) با شيب مداري 51.603 درجه و ارتفاع ميانگين 400 كيلومتر ساكن هستم. از اين رو نشاني پستي من به اين قرار خواهد بود: نود شماره 2، عرشه پنجم، ISS، LEO، 51.603
در اين سيستم، عدد 51.603 كد پستي بوده كه در آن اولين سه عدد به نمايش شيب مداري و دو عدد آخر به نمايش خود ايستگاه فضايي ميپردازد.
ايستگاه فضايي سومين مدارگرد در اين محل مداري پس از مجموعه ايستگاههاي ساليوت و مير است. به عقيده پتيت ميتوان از اين نامگذاري تا زماني كه اين مدار توسط 99 ايستگاه فضايي اشغال نشده، استفاده كرد.
اين در حاليست كه نرخهاي پستي به شكل نجومي خواهند بود.
منبع: ایسنا
در حال حاضر 4 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 4 مهمان ها)