سلام...
اين تاپيك جهت اعلام آخرين اخبار مهم نجومي ايجاد شده
لطفآ اخباری که در این تاپیک قرار می دهید ،یا ترجمه خودتان باشد یا اگر از منبع دیگری خبر را استفاده کرده اید ، حتمآ منبع خبر را ذکر کنید
ممنون از تلاش و همراهی همه دوستان
سلام...
اين تاپيك جهت اعلام آخرين اخبار مهم نجومي ايجاد شده
لطفآ اخباری که در این تاپیک قرار می دهید ،یا ترجمه خودتان باشد یا اگر از منبع دیگری خبر را استفاده کرده اید ، حتمآ منبع خبر را ذکر کنید
ممنون از تلاش و همراهی همه دوستان
ویرایش توسط آسمون : 03-12-2013 در ساعت 11:57 PM
.mehrab., 169, 2215, 4512, @p@rs, Ahmad, aida88, Ali Mohamad Nesari, Amin Hejazi, Amin-Mehraji, amir adib, Amir Ali Sobati, Amirali, andromeda.s, Angie, Arian Soltani, Arta.kh, aseman zibast, Astronomer, Astronomy*, ata moradi, aypara, ᗩᖇ☂ᗰᓰᔕᔕ, banusara, behnambm, Behnaz sasani, Beyran99, COLDFIRE, darya-dr, delniya, elman, ESA Moon, e_moases, Fery.JWST, ghasedac, hadi soleimani, hamid reza, hermes, Hojjat Zafarkhah, Hooman, hopefullstar, javadstar76, Kianoosh.S, m.astronomer, m.bio7, Mahdieh. GH, maryam MP, marzieh, masi, Masoume falaki, mersad.tareqh, milad77, mobi, Mojtaba.M, mojtaba79, moonlight13, Mostafa, msalek, nakhodaye aseman, Navid MMM, neda vardast, Negar Najafi, Parnia Shokri, parvin, ramin50, reza fety, reza3000, rezash, rOOzbeh_kAkA, SaBa Ho0shmanD, Sadrieh fatoorchi, Saeed Jafari, SAEED560, sama.ara, saraaa, sasan20oo20, savoj, Setare KOchOlO, setareh sadeghi, shahab_s, shima1377, skynight, Sky_Watcher, SSgumS, star10, STAR4U, storm, subaro, Taha Nagahi, toraj1358, فائزه معتضدیان, منجم95, محمود قادری, محمد فتحی, محمد مهدی محمدی, محمد اسلامی سرای, محمد سروش, مداد رنگیهام, مسعود فرح بخش, هانیه امیری, گلناز, yperseusy, zahra H, Zahra Shakeeb, |Alireza|, آیو, آسمون, امیر حسین, امیر عباس, امیرعلی, اورانوس, حمیدرضا, حسین زارعی, خشایار زمانیان, ریحانه نوروزی, رخساره روشنی, رضا طامهری, زهرا- ساريخاني, سیاره ی ناهید, سپیده دم آسمان, ستاره آبي, سحر دین محمدی, شهلا ناصریان, شادي شهراييني, شبنم مختاری, شعری, علیرضا محمدی
احتمال 99 درصدی حیات در مریخ
تحلیلهای جدید با هدف کشف ترکیبهای تازه از نمونه خاک مریخ انجام شده و به رغم تعجب دانشمندان آنها توانستند به شواهد وجود زندگی در این خاک پی ببرند آنها امروز با بررسی خاک مریخ اعلام کردند تا 99 درصد حیات در مریخ وجود دارد.
تحلیلهای ریاضیاتی از نمونه های بدست آمده از خاک مریخ نشان می دهد که نمکهای موجود در خاک این سیاره ارزیابی های اولیه را نقض کرده و ثابت می کند که این نمونه خاکها نشان دهنده زندگی میکروبی در مریخ است.
وایکینگ 1 اولین فضاپیما از دو فضاپیمایی بود که طی برنامه وایکینگ ناسا به مریخ فرستاده شد، شواهدی از میکروبهای فرازمینی در نمونه خاکهای سیاره قرمز به دست آورد. این فضاپیما قرار بود تنها سه ماه فعالیت کند، اما توانست به ارسال اطلاعات بپردازد.
براساس گزارش دیلی میل، تحلیلهای جدید با هدف کشف ترکیبهای تازه از نمونه خاک از مریخ انجام شده و به رغم تعجب دانشمندان آنها توانستند به شواهد وجود زندگی در این خاک پی ببرند.
وایکینگ 1 در ژوئیه 1976 در مریخ به زمین نشست، دانشمندان اکنون اعتقاد دارند که شواهد محکمی از زندگی میکروبی در نمونه خاک به دست آمده از مریخ وجود دارد
وایکینگ 1 توسط موشک تیتان سنتائور از مرکز نیروی هوایی کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شد
محققان دانشگاه سیئنا و موسسه کک کالیفرنیا اظهار داشتند که این تحقیقات جدید نشان دهنده یک پاسخ زیست شناسی قوی است. این نتایج از اطلاعاتی که آزمایشهای وایکینگ LR بدست آورده حمایت می کند.
این نتایج به دنبال کشف پرکلرات در خاک مریخ و در محل فرود فضاپیمای فونیکس در سال 2008 مورد ارزیابی مجدد قرار گرفت. وجود این مواد شیمیایی در نمونه های به دست آمده توسط وایکینگ نیز دانشمندان را به این نتیجه رساند که نمونه ها خالص نبوده اند.
این درحالی است که دانشمندان این تحقیق و آزمایشها درباره وجود شواهد زندگی در مریخ اتفاق نظر ندارند.
کریستوفر مک کی از مرکز تحقیقات آمس ناسا طی گفتگو با دیسکاوری نیوز اظهار داشته است که یافتن ارگانیکها شواهد وجود زندگی یا زندگی در گذشته را تأیید نمی کند بلکه صرفا شاهد وجود ارگانیکها هستند.
جوزف میلر از دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا جنوبی اظهار داشت: شاهد نهایی ویدئویی از یک باکتری است که می توان با یک میکروسکوپ حرکت آن را مشاهده کرد. براساس تحقیقاتی که تاکنون انجام داده ایم می توان گفت تا 99 درصد در این سیاره حیات وجود دارد.
مأموریتهای آینده به مریخ می تواند این پرسش را پاسخ دهد.
قرار است مأموریت آتی به سیاره مریخ در ماه نوامبر توسط فضاپیمای کریوسیتی در ماه نوامبر انجام شود. این فضاپیمای 2.5 میلیارد دلاری که با انرژی هسته ای کار می کند شرایط مساعد زندگی را در مریخ بررسی می کند.
فضاپیمای وایکینگ 1 در موزه هوا و فضای آمریکا: آیا این فضاپیما شواهدی از زندگی در سیاره مریخ را یافته است؟
خط افق مریخ، تصویر از فضاپیمای وایکینگ
همچنین قرار است در سال 2016 نیز مأموریت دیگری به مریخ انجام شود که پنج ابزار علمی را با خود به همراه خواهد داشت و گازهای اتمسفر مریخ از جمله متان را برای فعالیتهای بیولوژیکی و زمین شناسی بررسی می کند.
دکتر مارک آلن دانشمند این پروژه اظهار داشت: ابزارهای این مأموریت نسبت به آنچه که درحال حاضر از مدارهای مریخ یا رصدهای زمینی در جریان است دارای ضریب حساسیت 100 تا 1000 است.
منبع: خبرگزاری مهر
سفر برایم هیچ چیز به جز دلتنگی ندارد، اما زندگی به من آموخت برای بهتر دیدن عظمت و شکوه هر چیز، باید قدری از آن دور شد.
تصویری خارق العاده از چهره واقعی خورشید
یک عکاس ستارهشناس آمریکایی با استفاده از تلسکوپ خورشیدی خود در خانه موفق به ثبت تصویر خارقالعادهای از سطح خورشید شده است.
این تصویر توسط آلان فرایدمن در روز هفت آوریل توسط یک دوربین Grasshopper CCD از حیاط پشتی خانه وی در نیویورک به ثبت رسیده است.
جزئیات سطح خورشید که در یک طول موج منتشر شده از هیدروژن آلفا(Ha) به نمایش در آمده، بافت پیچیده چهره واقعی این ستاره سوران را نشان میدهد.
هیدروژن یکی از رایجترین عناصر موجود در خورشید است. سطح این ستاره و لایه بالایی یا نور کره و کروموسفر آن تنها مناطق خنک برای امکان وجود اتم هیدروژن هستند و تصویر هیدروژن آلفا به نمایش جزئیات خورشید در این لایهها پرداخته است.
بافت خزمانند سطح خورشید توسط ساختارهایی موسوم به « سیخک» ایجاد شده است. این سیخکها به زبانههای پلاسمای بسیار داغ گفته میشود که از نورکره با سرعت 88 هزار کیلومتر در ساعت به بالا فوران پیدا میکنند. ارتفاع این سیخکها تا چهار هزار و 380 کیلومتر رسیده و حدود 100 هزار سیخک در هر زمان در چهره خورشید بوجود میآید.
مناطق سیاه در نیمکره چپ همان مناطق خنکتر لکههای خورشیدی هستند که در آن میدانهای مغناطیسی از اعماق زمین به بالا آمده و جرقههای خورشیدی در اطراف این مناطق شکل میگیرند.
همچنین میتوان برجستگیهایی را در حال جهش از سطح خورشید مشاهده کرد که ساختارهای تولید شده توسط میدانهای مغناطیسی بوده و به انتقال پلاسمای خورشیدی به ارتفاع دهها و شاید صدها هزار کیلومتر به بالا میپردازند.
منبع: ایسنا
سفر برایم هیچ چیز به جز دلتنگی ندارد، اما زندگی به من آموخت برای بهتر دیدن عظمت و شکوه هر چیز، باید قدری از آن دور شد.
تصاویر شگفتانگیز جدیدترین انفجار خورشیدی/ انفجاری با تشعشع متوسط یک فضاپیمای ناسا از انفجار خورشیدی که روز گذشته رخ داده تصاویری تهیه کرده و دانشمندان سازمان رصد دینامیک خورشید این تصاویر را منتشر کردهاند. به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان سازمان رصد دینامیک خورشید که از سازمانهای ناسا محسوب می شود این تصاویر را با جمله " انفجار بزرگ اکنون در خورشید رخ می دهد" منتشر کرده اند.
ناسا اعلام کرد: تشعشعات یا فوران های خورشیدی انفجارهای بزرگی هستند که در سطح خورشید صورت می گیرد که میزان گرمای آن به میلیونها درجه می رسد و انرژی حاصل از آن به اندازه یک میلیارد مگاتن تی ان تی است.
مقامات سازمان رصد دینامیک خورشیدی اظهار داشتند: این تشعشات انفجاری در امتداد لبه شرقی خورشید رخ داد و طی آن میزان قابل توجهی از پلاسمای خورشیدی از آن خارج شد.
فضانوردها قدرت تشعشع خورشیدی را با سه حرف C، M و X بیان می کنند. تشعشعات کلاس C ضعیف ترین رویدادها، طوفانهای کلاس X قوی ترین انفجارهای خورشیدی هستند و تشعشع دیروز به عنوان کلاس M ثبت شده که در اندازه متوسط قرار می گیرد.
براساس گزارش اسپیس، این تشعشع خورشیدی دیروز در ساعت 17:45 به وقت گرینویچ رخ داددانشمندان سازمان رصد دینامیک خورشیدی این تصاویر را منتشر کرده انددانشمندان سازمان رصد دینامیک خورشید همچنین فیلم این تشعشع را که از آن با عنوان M1.7 یاد می شود را نیز منتشر کرده اندتصویر زیبایی از لبه شرقی خورشیدچنین انفجارهایی معمولا به تشعشعات خورشیدی نسبت داده می شود، این مورد یک تشعشع متوسط بود و جهت آن به سمت زمین نبودتصاویر انفجار خورشیدی دیروز با ویدئوها و تصاویر با کیفیتی از سوی ماهواره سازمان رصد دینامیک خورشید گرفته شده است
منبع: مهر
شاید ۳۶ سال پیش در مریخ حیات کشف شده باشد!![]()
نتایج یک تحلیل جدید بر روی یافتههای قدیمی کاوشگر وایکینگ نشان میدهد که شاید این کاوشگر 36 سال پیش به درستی حیات میکروبی را در مریخ شناسایی کرده است!
محمود حاجزمان: از زمانیکه کاوشگر وایکینگ در سال 1976 / 1355 به مریخ رفت، ناسا چندین کاوشگر، فرودگر و مریخنورد دیگر را به سطح این سیاره فرستاده است تا به مطالعه ساختار سیاره و جستجو برای نشانههای حیات میکروبی بپردازند. اما این امکان وجود دارد که نشانههای حیات تمام این سالها در دادههای وایکینگ پنهان بوده باشد. تحلیل جدید دادههای جمعآوری شده توسط کاوشگرهای وایکینگ 1 و 2 نشان میدهد که این ماموریتها بیش از سه دهه پیش مدارکی از حیات میکروبی را یافته است.
به گزارش پاپساینس، تحلیل جدید بر یکی از سه آزمایش انجام شده توسط کاوشگر متمرکز شده است: آزمایش رهاسازی برچسبدار (Labeled Release Experiment). این ابزار با آمیختن نمونههای خاک مریخی با قطرات آب حاوی مواد مغذی و کربن رادیواکتیو، به جستجوی نشانههای حیات میپرداخت. اگر خاک حاوی میکروب بود، باید این اتمهای کربن و مواد مغذی را مصرف میکردند و گاز متان و یا دیاکسید کربن رادیواکتیو آزاد میکرد. وجود هر کدام از این مواد به کاوشگرها اطلاع میداد که حیات در خاک وجود دارد؛ حداقل استدلالها اینطور میگفتند.
این دقیقا اتفاقی است که رخ داد. اما سایر آزمایشهای وایکینگ دادههای آزمایش LR را پشتیبانی نکردند، و دانشمندان ناسا مجبور شدند که یافتههای LR را به عنوان دادههای متناقض کنار بگذارند.
اما اکنون، یک تحلیل که توسط عصبزیستشناس دانشگاه کالیفرنیا جنوبی (و مدیر سابق پروژه شاتل فضایی ناسا) و ریاضیدان دانشگاه سیهنا ایتالیا انجام شده است، میتواند آن برداشت را نقض کند. آنها از روشی موسوم به تحلیل خوشهای (Cluster Analysis) استفاده کردند، که با دستهبندی دادههایی با ظاهر مشابه، درمییابد که چه اتفاقی افتاده است. آنها کشف کردند که تحلیل دو خوشه را ایجاد میکند: یک خوشه برای دو آزمایش موثر وایکینگ و خوشه دیگر برای پنج آزمایش کنترلی.
علاوه بر این، زمانیکه آنها دادههای وایکینگ با منابع زیستی تاییدشده زمینی همچون قرائتهای دمای بدن موشهای آزمایشگاهی مقایسه کردند؛ تحلیل به درستی یافتههای زیستی را جدا از دادههای غیرزیستی آزمایشهای کنترل زمینی، همراه با نتایج آزمایشهای موثر وایکینگ خوشهبندی کرد. تمام این نتایج ذاتا به این معنی هستند که تحلیل خوشهای، زمانیکه با مقدار مناسبی از هر دو دادههای زیستی و غیرزیستی تغذیه میشود، به درستی این دو نوع داده را از هم جدا میکند. و زمانیکه این کار برای یافتههای LR انجام میشود، دادههای وایکینگ را در گروه «دادههای زیستی» دستهبندی میکند.
البته این نتایج شواهد وجود حیات میکروبی در مریخ را قطعی نمیکند. این تحلیل صرفا این شواهد را قطعی میکند که بین دادههای آزمایش LR وایکینگ و دادههای آزمایش کنترل یک تفاوت مطلق وجود دارد. و همچنین نشان میدهد که دادههای وایکینگ در زمره دادههای زیستی قرار میگیرد. مطالعات بیشتری مورد نیاز است، اما اگر تحلیل خوشهای ما را به چنین باوری میرساند، پس شاید نخستین نگاه ما به یافتن حیات میکروبی در خاکهای مریخ اشتباه بوده است؛ نگاهی که باعث شده است این معدن طلا مدتها بلااستفاده باقی بماند.
منبع: خبر آنلاین
شاتل دیسکاوری امروز برای آخرین بار پرواز کرد
پیرترین شاتل فضایی ناسا امروز برای آخرین بار بر بوئینگ 747 تغییریافته ناسا سوار شد و از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به واشنگتن دی.سی پرواز کرد تا در موزه ملی هوافضای اسمیثسونیان به نمایش درآید.
در این موزه، شاتل فضایی دیسکاوری که مخزن سوخت، موتورهای سنگینوزن و برخی قطعات حساس آن جدا شده است، در کنار هواپیمای برادران رایت، ایکس-15 و اسپیسشیپوان (نخستین فضاپیمای خصوصی) قرار خواهد گرفت.
منبع: خبر آنلاین
تحقیقات جدید نشان می دهد، بخش تاریك و اسرار آمیز مریخ از مواد شیشه مانند حاصل از فعالیت های آتشفشانی شكل گرفته اند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مساحت منطقه تاریك در بخش شمالی سیاره سرخ بیش از ۱۰ میلیون كیلومتر مربع است. در نتایج طیف سنجی های قبلی اعلام شده بود كه تركیب این منطقه با سایر مناطق مریخ كه عمدتا از بازالت ساخته شده اند، بسیار متفاوت است.
«بریونی هوگان» و « جیم بل» از محققان دانشگاه آریزونا تصاویر طیف های مادون قرمز كه توسط مدارگرد مریخ Mars Express جمع آوری شده اند را مورد بررسی قرار دادند. این تصاویر نشان می دهد كه سطح منطقه تاریك مریخ پوشیده از مواد شیشه مانند است.
این ماده براق شبیه ابسیدین (شیشه آتشفشانی) است كه زمان سرد شدن سریع گدازه های آتشفشانی شكل می گیرد.
بر اساس نتایج طیف سنجی، دانه های شیشه مانند كه در اندازه شن هستند، با پوسته غنی از سیلیكا پوشیده شده اند.
هنوز نحوه شكل گیری دانه های شیشه ای بر سطح مریخ مشخص نشده است، اما «هورگان» معتقد است كه ماگمای ناشی از فعالیت های آتشفشانی در برخورد با یخ و برف سطح سیاره باعث شكل گیری آنها شده اند.
محققان معتقدند كه این مناطق می تواند نقاط بالقوه برای زندگی باشد، چراكه دارای آب غنی از مواد شیمیایی است.
منبع: خبرگزاری ایسنا
کاش می فهمیدی
قهر میکنم
تا دستم را محکم تر بگیری و بلندتر بگی
بمون....
نه اینکه شونه بالا اندازی و آروم بگی
هر طور راحتی!!!
تلسکوپ فضایی هابل موفق به شکار یک یوفو شده است که به جای آدم فضایی، مملو از ستاره است
به گزارش ایسنا، کهکشان یوفو یا NGC 2683 در فاصله 35 میلیون سال نوری با زمین قرار دارد و جزء کهکشانهای مارپیچی محسوب میشود. این کهکشان در سال 1788 میلادی توسط «ویلیام هرسل» در صورت فلکی سیاهگوش (Lynx) در شمال آسمان کشف شد.
محققان نجوم معتقدند، کهکشان NGC 2683 یک کهکشان مارپیچی بسته است، اما تصاویر دریافتی از تلسکوپها امکان دیدن ساختار کامل کهکشان را دشوار میکند.
به گفته محققان ناسا، تصاویر جدید تلسکوپ فضایی هابل فرصت بسیار مناسبی برای بررسی خطوط گرد و غبار به دور بازوهای مارپیچی مقابل هسته طلایی کهکشان یوفو فراهم میکند. همچنین خوشههای درخشان ستارگان جوان آبی رنگ در سراسر دیسک کهکشانی، مناطق شکل گیری ستارهها را مشخص میکنند.
محققان با ترکیب دو تصویر دوربینهای پیشرفته تلسکوپ هابل در نور مرئی و مادون قرمز موفق به ایجاد یک تصویر جدید از کهکشان یوفو شدند که به تازگی منتشر شده است و شکاف بین آشکار سازهای نور در تلسکوپ هابل از طریق تصاویر تلسکوپهای زمینی مرتفع شدند.
تلسکوپ فضایی هابل در مأموریت مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا، طی دو دهه اخیر مناظر دیدنی از کیهان را ثبت کرده است.
منبع : همشهری آنلاین
سفر برایم هیچ چیز به جز دلتنگی ندارد، اما زندگی به من آموخت برای بهتر دیدن عظمت و شکوه هر چیز، باید قدری از آن دور شد.
ملاقات اورانوس و تیر با ماه در بامداد 31 فروردین
3 جرم آسمانی ماه، اورانوس و تیر بامداد فردا پنج شنبه 31 فروردین به نزدیکترین فاصله خود با یکدیگر میرسند
به گزارش مهر، در روزهای پایان فروردین ماه آسمان شاهد همنشینی زیبای ماه با سیارههای اورانوس و تیر است.
در بامداد فردا پنجشنبه 31 فروردین، پدیده مقارنه ماه با سیارات تیر و اورانوس قرار میگیرد. در این پدیده، پایینتر از ماه اورانوس و جرم ستاره مانند سمت راست هلال زیبای صبحگاهی ماه، سیاره تیر قرار دارد.
در این پدیده با توجه به ارتفاع کم این اجرام، فرصت مناسبی است تا رصدگران در روشنی هوای قبل از طلوع خورشید برای رصد این اجرام اقدام کنند.
در این پدیده زاویه جدایی اورانوس با هلال ماه بیش از 5 درجه و زاویه جدایی سیاره تیر با ماه 7 درجه است.
سفر برایم هیچ چیز به جز دلتنگی ندارد، اما زندگی به من آموخت برای بهتر دیدن عظمت و شکوه هر چیز، باید قدری از آن دور شد.
یك طراح بازی های ویدیویی دست به ساخت برنامه دیجیتالی جدید زده كه منظومه شمسی را نزدیك تر آورده و به ارائه نمای بسیار دقیقی از جهان می پردازد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، كریستوفر آلبلون ابتدا برای تقویت نمونه كارهای خود به ساخت این نرم افزار با نام «منظومه شمسی: حیاط خلوت خود را كاوش كنید» كرد، اما این شبیه سازی پس از مدتی، نسبتهای نجومی را در خود جای داد.
یك فیلم شش دقیقه ای به نمایش این برنامه دیجیتالی شاهكار با تمام ریزه كاریهای آن پرداخته است.
این برنامه آموزشی به كاربرانش اجازه می دهد تا به كاوش جزئیات منظومه شمسی در كف دستانش پرداخته و معلومات خود در مورد هشت سیاره این منظومه و كشورهای زمین به شكل سه بعدی افزایش دهند.
برنامه این طراح بریتیش كلمبیایی شامل تمام سیارات به جز پلوتو، قمرهای آنها، خورشید و ۸۸ صورت فلكی استاندارد است.
به گزارش روزنامه هافینگتون پست، آلبلون هر شب بر روی برنامه خود كار كرده و آنرا بزرگتر و بهتر می كند.
با موسیقی پیش زمینه عصر فضا، این برنامه بر اساس داده های علمی به نمایش چرخشهای صحیح، مدارها، مناطق و سرعت سیارات منظومه شمسی و خورشید می پردازد.
به گفته این طراح، ابتدا قرار بود برنامه منظومه شمسی به ساخت زمین در یك موتور بازی ویدیویی اختصاص یابد.
این برنامه با استفاده از پلت فرم فناوری «آنریل انجین(Unreal Engine)» كه برای تولید پروژه های سه بعدی به كار برده شده و در حال حاضر برای رایانه های شخصی مورد استفاده است، ساخته شده است.
این برنامه می تواند به رقابت با دیگر برنامه های موجود مانند «شگفتی های جهان» برایان كاكس و «نگاهی به منظومه شمسی» ناسا پرداخته كه به پیگیری حركت سیاركها و ماهواره های ساخت دست انسان در منظومه شمسی می پردازد.
در ادامه آلبلون قصد دارد سیارات كوتوله، یك كتابخانه و مدلهای دقیقتر را در آینده منتشر كند.
کاش می فهمیدی
قهر میکنم
تا دستم را محکم تر بگیری و بلندتر بگی
بمون....
نه اینکه شونه بالا اندازی و آروم بگی
هر طور راحتی!!!
زمان پرتاب نخستين فضاپيماي خصوصي به ايستگاه فضايي بينالمللي اعلام شد
سازمان فضايي ناسا از ترخيص يك فضاپيماي باري متعلق به شركت اسپيس براي پرواز آزمايشي به سمت ايستگاه فضايي بينالمللي خبر داد.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ماموريت «دراگون» اولين پرواز يك فضاپيماي خصوصي به سوي ايستگاه فضايي محسوب شده كه يك مجموعه مداري 100 ميليارد دلاري مشترك ميان آمريكا، روسيه، اروپا، ژاپن وكانادا در ارتفاع 386 كيلومتري زمين است.
ناسا در پي پايان برنامه 30 ساله شاتل خود اكنون بر روي شركتهاي اسپيس ايكس و اوربيتال ساينس براي انتقال تداركات و تجهيزات علمي به ايستگاه فضايي حساب ميكند.
قراردادهاي تركيبي اين دو شركت براي انتقال محمولهها حدود 3.8 ميليارد دلار است.
مايك سوفرديني، مدير برنامه ايستگاه فضايي در نشست مطبوعاتي پس از بازبيني ناسا از ماموريت پيش روي ناسا اظهار كرد: به منظور عملكرد موفق ايستگاه فضايي، اين سيستمها بايد به آنجا منتقل شوند.
به گفته الون موسك، موسس مديرعامل شرك اسپيس ايكس، تا كنون ناسا 381 ميليون دلار در موشك و فضاپيماي باري اين شركت سرمايهگذاري كرده و قرار است 700 ميليون دلار ديگر نيز سرمايهگذاري انجام شود.
موشك فالكون 9 و فضاپيماي دراگون همچنين قرار است در آينده براي انتقال فضانوردان به فضا نيز مورد استفاده قرار گيرند.
آمريكا اميدوار است بتواند يكهتازي روسيه را در انتقال فضانوردان به ايستگاه كه بيش از 60 ميليون دلار به ازاي هر شخص هزينه براي اين كشور در بر داشته، تا سال 2016 بشكند.
به گفته موسك، اين يك پرواز آزمايشي بوده و شايد نتواند مسير را با موفقيت تا مقصد طي كند؛ اما فرصت خوبي براي امتحان است.
در صورت موفق بودن اين آزمايش، فضاپيماي دراگون به اجراي يك مجموعه مانور و آزمايش در مدار پرداخته تا زماني كه ناسا براي نزديك شدن آن به ايستگاه فضايي كه براي سوم مه برنامهريزي شده، اجازه صادر كند.
در صورت موفقيت، اين فضاپيما براي چندين هفته به ايستگاه متصل باقي مانده و سپس به سوي زمين حركت كرده و براي بازيافت در اقيانوس آرام فرود خواهد آمد.
طبق برنامهريزيها، اين فضاپيما قرار است 521 كيلوگرم مواد غذايي و تجهيزات غيرحساس و همچنين تداركاتي را به ايستگاه منتقل كند. در راه بازگشت نيز 660 كيلوگرم محموله با دراگون به زمين بازخواهد گشت.
فضاپيماهاي اروپايي و ژاپني كه به سوي ايستگاه پرواز ميكنند، در جو زمين سوخته و به زمين باز نميگردند.
قرار است آخرين بازبيني ناسا بر روي اين ماموريت در تاريخ 23 آوريل (چهارم ارديبهشت) براي تائيد نرمافزار پرواز اسپيسايكس انجام شود.
طبق برنامهريزيها، موشك فالكون 9 در روز 30 آوريل (11 ارديبهشت) در ساعت 16:22 به وقت گرينويچ به مدار پرتاب شود.
منبع: ایسنا
در حال حاضر 4 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 4 مهمان ها)