با سلام
اين تاپيك برای مطرح نمودن سوالات مربوط به نجوم کروی ایجاد شده است. می توانید سوالات خود را مطرح نموده و با کمک اساتید و دوستان گرامی به جواب خود برسید.
موفق باشيد
با سلام
اين تاپيك برای مطرح نمودن سوالات مربوط به نجوم کروی ایجاد شده است. می توانید سوالات خود را مطرح نموده و با کمک اساتید و دوستان گرامی به جواب خود برسید.
موفق باشيد
ویرایش توسط stargazer : 12-18-2012 در ساعت 11:53 AM دلیل: تغییر پست اول
اي دل طريق رندي از محتسب بياموز
مست است و در حق او كس اين گمان ندارد
سلام.
خط قطب نمایی غیر از حفظ کردن زاویه اش با نصف النهار ها چه خواص دیگری داره؟
با سلام و عرض خسته نباشید و تشکر از شما. من در این انجمن عضو شدم برای پرسیدن سوالات خودم و استفاده از سایت خوب شما. و الان هم یک سوال دارم و نمی دونم همین جا باید مطرح کنم یا جای دیگه. اگر جاش اینجا نیست منو راهنمایی کنید کجا باید مطرح کنم و اگر درسته پاسخش رو بفرمایید. سوال اینه که یک درجه جابجایی خورشید یا بهتر و صحیح تر بگیم جابجایی زمین، از نظر زمانی چند دقیقه طول می کشه؟ مثلا وقتی خورشید از 16 درجه زیر افق به 15 درجه منتقل میشه، این جابجایی چند دقیقه زمان می بره و آیا این زمان برای همه نقاط زمین و در تمام طول سال یکسانه یا تغییر می کنه؟ با تشکر
یک درجه قوسی=60 دقیقه قوسی و یک دقیقه قوسی=60 ثانیه قوسی
برای همه ی نقاط و در تمام طول سال یکسانه چون همه ی سال زمین با یک سرعت معین ( در خط استوا 40000 كيلو متر در شبانه )حرکت میکنه و با تغییر مکان روی زمین تغییری روی سرعت زمین نسبت به متحرک اعمال نمیشه.
احتمالا زاویه بین راستای شمال-جنوب جغرافیایی (نصفالنهارها) و شمال-جنوب مغناطیسیه (قطبنمایی). البته حدس زدم و مطمئن نیستم... :/
من یه توضیجی رو اضافه کنم.
حرکت زمین دور خورشید، ترکیبی از چند حرکته. یکیشون همونه که زمین توی (تقریبا) هر 24 ساعت دور خودش میچرخه (که بهش میگیم جرکت وضعی). 360 درجه رو هم اگر بر 24 ساعت تقسیم کنیم، میبینیم که میشه 15 درجه بر ساعت. یعنی آسمون توی هر ساعت از دید ما (حدودا) 15 درجه میچرخه .
البته جرکت وضعی دلیل بر این نمیشه که هر ساعت خورشید 15 درجه ارتفاعش تو آسمون عوض بشه. احتمالا شنیدید که توی قطبها، 6 ماه روزه و 6 ماه شب. یعنی 6 ماه زمان نیازه که ارتفاع خورشید به قدری تغییر کنه که بتونه طلوع با غروب کنه. توی این حالت خاص (قطبها) خورشید به جای بالا اومدن، فقط سمتش عوض میشه. یعنی (تقریبا میشه گفت که) بدون این که ارتفاعش عوض بشه، دور کلهی ناظری که تو قطب وایساده، میچرخه.
پدیدههایی از این دست (یا حتی بلند بودن روزهای کشور خودمون تو تابستون و کوتاه شدنشون تو زمستون) به دلیل یه حرکت دیگهی زمینه: حرکتی که زمین دور خورشید روی مدارش در فضا انجام میده. باز به دلیل تمایل صفحهی استوای زمین و صفحهی مداری زمین دور خورشید که حدود 23.5 درجه با هم احتلاف دارن، مکان خورشید در هر روز توی آسمون جابهجا میشه. با وجود این 23.5 درجه و تغییر مکان همیشگی خورشید، تغییر ارتفاع خورشید بر حسب زمان، به مکان اون نقطه روی زمین و روزی از سال بستگی داره که مد نظر داریم.
البته همهی اینها با روابط نجوم کروی با دقت خیلی خوبی قابل محاسبه است.
--------------
پ.ن: این که در توضیحات بالا تاکید کردم که این حرفا تقریبیه، به خاطر چند حرکت دیگه است که البته اونها هم با روابط مکانیک و باز کروی قابل محاسبه است و کلیت کار عوض نمیشه...
عجیب ترین چیزی که تا به حال تو نجوم دیدم نه ابعاد و ارقام ماه و ستاره و فاصله و جرم اجرام کیهانیه و نه اسرار سر به مهر درون سیاهچاله ها !
اینه که یک علاقه مشترک چه جوری می تونه این همه آدمو با هم آشنا کنه !
سلام پیدا کردن جهت قبله تو تبریز، جوابی میارم که با واقعیت کلی فاصله داره
http://up.avastarco.com/images/4hi3nz63t4c60aaund9b.jpg
I hope God grant you the serenity and power to struggle on
عجیب ترین چیزی که تا به حال تو نجوم دیدم نه ابعاد و ارقام ماه و ستاره و فاصله و جرم اجرام کیهانیه و نه اسرار سر به مهر درون سیاهچاله ها !
اینه که یک علاقه مشترک چه جوری می تونه این همه آدمو با هم آشنا کنه !
سلام بر شما.سوالی در پایین نوشته ام که حل آن را بلد نیستم.می شود لطفا آن را حل کنید و از راه حل خود عکس بگیرید و عکس آنرا اینجا بگذارید.البته بازم تاکید میکنم .««لطفا»».
اختلاف زمان غروب خورشید برای ساکن طبقه اول یک ساختمان و ساکن طبقه پنجم همان ساختمان در شهر تهران در یک روز اعتدالی را محاسبه کنید.(عرض جغرافیایی تهران=۳۶ ). گزینه ها: ۱)۳دقیقه ۲)۳۴ثانیه ۳)۵ثانیه ۴)کمتر از ۱ ثانیه
با تشکر
نظرتون راجبه نظریه زمین تخت چیه ؟ من یک مقدار راجبش گشتم خیلی منبع فارسی خوبی نبود میخواستم ببینم شما با این نظریه آشنایی دارید ؟
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)