با سلام
اين تاپيك برای مطرح نمودن سوالات مربوط به نجوم رصدی ایجاد شده است. می توانید سوالات خود را مطرح نموده و با کمک اساتید و سایر دوستان عزیز به جواب خود برسید.
موفق باشيد
با سلام
اين تاپيك برای مطرح نمودن سوالات مربوط به نجوم رصدی ایجاد شده است. می توانید سوالات خود را مطرح نموده و با کمک اساتید و سایر دوستان عزیز به جواب خود برسید.
موفق باشيد
ویرایش توسط stargazer : 12-18-2012 در ساعت 11:50 AM دلیل: تغییر پست اول
2215, Amirali, Arta.kh, Astronomy*, aysa, bahare akbarie, elnazjoon, Esmaeilpour, javadstar76, Mahdieh. GH, Mojtaba.M, moonlight13, mostafa2018, mrramin, Negar Najafi, rezash, SAEED560, shahrzad.b.m, Sky_Watcher, stubby8766, s_karam76, toraj1358, لامبورگینی اونتادور, محمود قادری, محمد مهدی محمدی, محمدرضا صادقیان, مداد رنگیهام, کانال پورن در تلگرام, yperseusy, ثور, حسین زارعی, راه اسمان, رخساره روشنی, رضا طامهری, شهلا ناصریان, شادي شهراييني, شعری
به دلیل تفاوتهای فردی هر شخص قدرت تفکیک در افراد مختلف متغیره.
ولی به صورت معمول قدرت تفکیک چشم انسان معمولی بدون استفاده از ابزار اپتیکی, 5 دقیقه قوس است که میشود 300 ثانیه قوس است.
البته در منابع مختلف شاید این مورد متغیر باشه و لی درواقع حدودش همینه.
ولی خیلی افراد فواصل کمتر از این را هم گزارش کرده اند و عنوان کرده اند که کمتر از این را هم دیده اند.
مثلا ستاره اپسیلون شلیاق یک ستاره دوتائی است با فاصله حدود 3/5 دقیقه قوس یا دقیق تر بگم.3 دقیقه و 29 ثانیه قوس.
من خودم تا حالا نتونستم به صورت دقیق این دو را بدون ابزار رصدی تفکیک کنم.البته به نظر دوتا میرسه ولی نمیتونستم به طور دقیق مطمئن بشم که هر دوتا رو میبینم..
ولی شاید شخصی تیز بین در آسمانی مناسب و تاریک بتونه این ستاره ها را دقیقا" تفکیک کنه.
همچنین خود این دوستاره هر کدام به یک ستاره دوتائی بسیار مشابه هم هستند.که حتما برای دیدن آنها به تلسکوپ نیاز میباشد.
یکی با کمی بیشتر از یک ثانیه قوس و یکی با کمی بیشتر از دو ثانیه قوس.
این دو ستاره نیز توانائی و قدرت تفکیک تلسکوپ را اندازه گیری میکند.و تلسکوپی با بزرگنمائی بیشتر از 300 برابر , قدرت تفکیکی حدود یک ثانیه قوس را دارد.
اتفاقا یادم هست که در آخرین رصدی که رفتم به یکی از اعضا این دو ستاره رو با چشم و هم با تلسکوپ رصد کردیم.
و اتفاقا همین مورد رو بهش گفتم.
البته یادم نیست کی بود.خودش بگه!!
وقتی آرامش را در خود نیابید, جستجوی آن در جای دیگر, کار بیهوده ای است.
سلام
فرم گزارش رویت هلال ماه رمضان میشه توضیح بدید؟
آیا تفاوتی بین گزارش رویت هلال گروه های نظامی و گروه های عادی هست؟
ممنون![]()
من خدا را دارم ،
کوله بارم بــــــر دوش ،
سفری بی همــــــراه ،
گم شدن تا ته تنــــهایی محض ،
هر کجا لرزیدی از سفر ترسیــدی ،
تو بگو از ته دل من خـــــــــــــــــــــدا را دارم.
سوال اولتون رو متوجه نشدم.اگر میشه توضیح بدهید.
ولی در مورد سوال دومتون باید ذکر کنم که اغلب گروههای شکل گرفته برای رویت هلال ماه ,آماتوری و غیر حرفه ای هستند و بیشتر علاقه مندان رویت هلال به این فعالیت میپردازند. انجمنهای مخصوصی نیز در این زمینه شکل گرفته است.
مهمترین این گروهها ستاد رویت هلال مقام معظم رهبری است.(اگر اسمش رو اشتباه نگفته باشم)
این ستاد گروههای چند نفره را به نقاط مختلف ایران میفرستد و گزارشهای مختلف را رویت و بررسی میکند و پس از اطمینان از گزارشها مواضع این ستاد اعلام میشود.
البته باید در این گروهها به ابزار مناسبی مجهز باشند و در هر گروه از افراد باتجربه استفاده میشود.
برای اینکه در مورد فعالیت این گروهها بیشتر بدانید به این آدرسها مراجعه کنید:
آدرس اول مربوط به وبلاگ آقای بوژمهرانی است که تا جائیکه بنده اطلاع دارم سالها در ستاد رویت هلال فعال بوده اند:
http://amehrani.persianblog.ir/
همینطور گروه غیر حرفه ای رویت هلال ماه ایران:
http://www.ugcs.ir/
ویرایش توسط rezash : 07-03-2013 در ساعت 09:15 PM
وقتی آرامش را در خود نیابید, جستجوی آن در جای دیگر, کار بیهوده ای است.
سلام.ببخشید این راه شیری که ما تو آسمون میبینیم دقیقا کدوم قسمت کهکشانمونه؟ما از چه جهتی داریم به کهکشان نگاه میکنیم؟
ممنون![]()
با احتیاط نا امید شوید معجزه خبر نمیکند
اوغات خوش آن بود که با دوست به سر شد
باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود
خورشید و منظومه خورشیدی داخل بازوی جباری هست:
نظر من اینه که شما فرض کنید داخل منزلتان هستید و منزل شما یک اتاق دارد.شما از داخل منزلتون میتونید اون اتاق رو ببینید.اون اتاق در نقش همون بازویی هست(بازوی قوس) که در آسمان شفاف قابل مشاهده است.اما نمیتونید تصویری کامل از منزلتون داشته باشید. برای مشاهده خونتون باید از اون محل خارج شین و از بیرون به اون نگاه کنید.
![]()
چرا, میبینیم
اما چون این قسمت نسبت به طرف دیگه (که از مرکز کهکشان راه شیری میگذره) ضخامت کمتری داره , کم نور تر دیده میشه و فقط در اسمان های خیلی تاریک با چشم دیده میشه. اما تو عکس به راحتی ثبت میشه.
این قسمت کم نور از صورت های فلکی ذات الکرسی, برساوش, ارابه ران, ثور, جبار, تکشاخ, کلب اکبر و .... میگذره و ما کل راه شیری رو در اسمان به صورت یک نوار دایره ای میبینیم
----------------------
با پست اقا محسن همزمان شد![]()
Though my soul may set in darkness, it will rise in perfect light;
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
Follow me on 1X
ممنون.یه چیز جالب در موردش پیدا کردم که راه شیری که ما در تابستون میبینیم با اونی که تو زمستون میبینیم فرق داره نمیدونم چقدر از لحاظ علمی درسته:
"دليل اصلي تفاوت ميان راه شيري در تابستان و زمستان اين است که کره زمين ما درون منظومه شمسي است که اين منظومه هم خود جزيي از کهکشان راه شيري مي باشد، اما در شبهاي تابستان قسمت شب کره زمين به طرف مرکز کهکشان راه شيري است و به همين دليل راه شيري را بسيار انبوه تر و درخشان تر مي بينيم چرا که مرکز کهکشان از انبوهي از ستارگان تشکيل شده است؛ اما در زمستان برعکس تابستان، قسمت شب زمين به سمت بازوهاي کهکشان راه شيري هستند که ديگر از آن تراکم ستاره اي خبري نيست و به همين دليل کم فروغ تر خواهد بود. پس در واقع در شبهاي زمستان مي توانيم بازوهاي کهکشان را و در تابستان مرکز کهکشان را ببينيم."
اینم لینک:http://www.hupaa.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=28964
................................................
دوستانِ عکاس! میشه اگر عکس از راه شیری در تابستون و زمستون دارید بررسی کنین؟![]()
در حال حاضر 2 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 2 مهمان ها)