صفحه 56 از 82 نخستنخست ... 64652535455565758596066 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 551 تا 560 , از مجموع 813

موضوع: پرسش و پاسخ رصدی

1. Top | #1
    کاربر ممتاز
    کاربر فعال

عنوان کاربر
    کاربر ممتاز
    شماره عضویت
    26
    تشکر شده 1,409 بار در 282 ارسال

Question پرسش و پاسخ رصدی

با سلام

اين تاپيك برای مطرح نمودن سوالات مربوط به نجوم رصدی ایجاد شده است. می توانید سوالات خود را مطرح نموده و با کمک اساتید و سایر دوستان عزیز به جواب خود برسید.

موفق باشيد
    ویرایش توسط stargazer : 12-18-2012 در ساعت 11:50 AM دلیل: تغییر پست اول

2. Top | #551
    کاربر ممتاز
    مدیر تالار

عنوان کاربر
    مدير تقويم نجومي ایران
    شماره عضویت
    98
    تشکر شده 21,152 بار در 1,931 ارسال

البته من پزشک نیستم.ولی فکر کنم بعضیها در حالتهای غیر طبیعی دچار اینگونه سرگیجه ها بشوند.

مثلا وقتی در هنگامیکه عزیمت با اتومبیل اگر سرمان پائین باشد دچار سرگیجه میشویم .یا مثلا اگر از عینک استفاده نمیکنیم و عینک بزنیم دچار سرگیجه میشویم.

شاید هم یکی از دلایلش تنظیم نبودن دوربین دوچشمی باشه که خیلی دقت میخواد.به خصوص اینکه وقتی خوابیده به آسمان نگاه میکنید و وزن دوربین رو به اطراف چشم منتقل میکنید,دوربین سریعا از حالت فوکوس خارج میشه.

به هر حال پیشنهاد میکنم هم از تنظیم دوربینتان مطمئن شوید و هم زیاد در این حالت قرار نگیرید شاید موثر واقع شد.
    امضای ایشان

وقتی آرامش را در خود نیابید, جستجوی آن در جای دیگر, کار بیهوده ای است.

3. 10 کاربر مقابل از rezash عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

4. Top | #552
    کاربر جدید

عنوان کاربر
    کاربر جدید
    شماره عضویت
    6788
    تشکر شده 140 بار در 22 ارسال

Question

با سلام خدمت اساتید محترم:
    باتوجه به اینکه دنباله دار پان استارز؛ از نیمه ی اسفند ماه به قدر مناسب برای رؤیت میرسه
    می خواستم بدونم:
    این شبها میشه با استفاده از ابزارهای نجومی؛ ببینیمش؟
    اگر ممکنه نوع ابزار رو هم بفرمایید.
    متشکرم
    امضای ایشان
    بعداز علم قرآن هیچ علمی شریفتر از دانش اختران واخترشناسی نیست... امام کاظم "ع"

5. 3 کاربر مقابل از tasnim عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

6. Top | #553
    کاربر ممتاز
    مدیر تالار

عنوان کاربر
    مدير تقويم نجومي ایران
    شماره عضویت
    98

نقل قول نوشته اصلی توسط tasnim نمایش پست ها
    با سلام خدمت اساتید محترم:
    باتوجه به اینکه دنباله دار پان استارز؛ از نیمه ی اسفند ماه به قدر مناسب برای رؤیت میرسه
    می خواستم بدونم:
    این شبها میشه با استفاده از ابزارهای نجومی؛ ببینیمش؟
    اگر ممکنه نوع ابزار رو هم بفرمایید.
    متشکرم

متاسفانه این دنباله دار اغلب در نزدیکی خورشید است و به سختی رصد خواهد شد.

البته هنگام حضیض خورشیدی میتوانید آنرا در افق غربی و بعد از غروب خورشید ببینید و همین مورد باعث میشود که مدت زمان کمتری در نظرها باشد.

هم اکنون با قدر حدود 10+ در صورت فلکی اکلیل جنوبی قرار دارد.این صورت در جنوب صورت فلکی قوس قرار دارد.

هنگام طلوع خورشید این دنباله دار نیز در جهت جنوب شرقی طلوع میکند لیکن شرایط رصد آن در حال حاضر وجود ندارد ولی روز به روز قدر ظاهری آن افزایش یافته و در اواخر اسفند به موقعیت مناسبی در آسمان خواهد رسید.

در تصویر زیر موقعیت این دنباله دار در حال حاضر مشخص است.

امضای ایشان

7. 12 کاربر مقابل از rezash عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

8. Top | #554
    کاربر جدید

عنوان کاربر
    کاربر جدید
    شماره عضویت
    1703
    تشکر شده 47 بار در 6 ارسال

با سلام!
    27 بهمن ماه 91 شاهد عبور سیارک 2012da14 از فاصله ی 28000 کیلومتری خواهیم بود. ایران در یکی از بهترین مناطق رصدی قرار داره! قدر این سیارک تا 8 خواهد رسید پس با انواع ابزارهای نجومی میشه دیدش!
    ولی موضوعی که من همه جا مطرح کردم این بود که وقتی من تا حالا یه سیارک رو از پشت دوچشمی یا تلسکوپ ندیدم! با دوربین دوچشمی 25*100 و بدون عکاسی چجوری باید این سیارک رو پیداش کنم؟
    واسه ی عکاسی میتونم از تجهیزات موسسه علوم راشا مهر استفاده کنم ولی به دلایل خانوادگی ترجیح میدم این کار رو انجام ندم!!! لطفا من رو راهنمایی کنین.
    امضای ایشان
    www.ebrahimataee.ir
    سر به هوا باشید
    یاحق

9. 7 کاربر مقابل از Orion91 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

10. Top | #555
    کاربر ممتاز
    مدیر تالار

عنوان کاربر
    مدير تقويم نجومي ایران
    شماره عضویت
    98

نقل قول نوشته اصلی توسط Orion91 نمایش پست ها
    با سلام!
    27 بهمن ماه 91 شاهد عبور سیارک 2012da14 از فاصله ی 28000 کیلومتری خواهیم بود. ایران در یکی از بهترین مناطق رصدی قرار داره! قدر این سیارک تا 8 خواهد رسید پس با انواع ابزارهای نجومی میشه دیدش!
    ولی موضوعی که من همه جا مطرح کردم این بود که وقتی من تا حالا یه سیارک رو از پشت دوچشمی یا تلسکوپ ندیدم! با دوربین دوچشمی 25*100 و بدون عکاسی چجوری باید این سیارک رو پیداش کنم؟
    واسه ی عکاسی میتونم از تجهیزات موسسه علوم راشا مهر استفاده کنم ولی به دلایل خانوادگی ترجیح میدم این کار رو انجام ندم!!! لطفا من رو راهنمایی کنین.

دوست گرامی رصد سیارکها موضوعی جذاب و از لحاظ علمی قابل توجه است.

به همین منظور گروههای مختلفی تشکیل شده و در این زمینه فعالیت میکنند.

بهترین گزینه این است که به این گروهها بپیوندید و فعالیتتان را به طور دلخواه گسترش دهید.

غالبا اینگونه فعالیتهای نجومی به صورت گروهی انجام میشود و منجمان آماتور در شهرهای مختلف با شناسائی یکدیگر به فعالیت میپردازند.

بهترین مکان برای آگاهی و پیگیری این فعالیتها قسمت خاورمیانه ای مجمع جهانی زمانسنجی اختفاهای نجومی است که به یوتا مشهور است.

بهترین شخصی که میتواند راهنمائیتان کند دوست گرانقدر آقای Atila Poro هستند.

آدرس این مجمع را در زیر میبینید:

http://iota-me.com/
    امضای ایشان

11. 9 کاربر مقابل از rezash عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

12. Top | #556
    کاربر ممتاز

عنوان کاربر
    کاربر ممتاز
    شماره عضویت
    4153
    تشکر شده 18,241 بار در 2,271 ارسال

نقل قول نوشته اصلی توسط Orion91 نمایش پست ها
    با سلام!
    سرعت ظاهری حرکت این سیارک در آسمان زیاده و براحتی میشه حرکتش رو دید. این موضوع هم باعث میشه که بتونین راحتتر پیداش کنین و هم سختتر! اگه با دوربین دوچشمیتون جایی از آسمون رو نگاه کنید که این سیارک از اونجا عبور میکنه انوقت با کمی انتظار خودش وارد کادرتون میشه و از اینجا به بعد میتونین دنبالش کنین. من خودم هنوز برنامه رصدی واسش نریختم اما طبق استاری نایت این سیارک از نزدیکی ستاره Iota Antiliae در صورت فلکی Antlia (تلمبه) عبور میکنه. حتی تو بعضی از شهرها اونو اختفاء هم میکنه. کمی بعد از کنار ستاره Alkes صورت فلکی Crater (پیاله) رد میشه. دوربین بهتره رو پایه نصب بشه تا بتونید راحتتر جرم متحرک رو در کادر تشخیص بدین. برای رصد با تلسکوپ هم اول باید جرم رو در جوینده پیدا کرد و بعد با بزرگنمایی کم با خود تلسکوپ رصدش کرد. طبق تجربه قبلی خودم در رصد آشغال فضایی (هیجان انگیزترین جرمی که رصد کردم - این پست ) با بزرگنمایی نسبتاً بالا هم باید بشه دیدش البته به تلسکوپی با مقر موتور دار و حرکت ریز احتیاجه که رد گیریش باید بسرعت و دستی انجام بشه. برای تعویض چشمی هم باید سرعت عمل داشت. امیدوارم مقر خراب شده تلسکوپم تو چنین لحظه ای گیر نکنه.
    ==========================================
    با پست مدیر محترم آقای شعبانی همزمان شد.
    امضای ایشان
    “Most people die at 25 and aren’t buried until they’re 75.”
    Benjamin Franklin

13. 7 کاربر مقابل از mohsen4465 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

14. Top | #557
    کاربر جدید

عنوان کاربر
    کاربر جدید
    شماره عضویت
    7002
    تشکر شده 77 بار در 7 ارسال

من دیشب برای اولین بار در عمرم با تلسکوپم که مدلش Astromaster 130 EQ هست از داخلِ حیاطِ خونه تونستم تا حدودی ستاره ها رو ببینم

همانندِ :

سیارۀ مشتری " اندازۀ سرِ مورچه بود با چشمیِ 20 میلیمتری " :|
    داخلِ صورتِ فلکیِ ثور " قلبِ گاو " , ستاره هایی بودن , نمیدونم چی بودن
    صورتِ فلکیِ جبار ( Alnitak - Alnilam - Mintaka , روی کمر - گونه طیفی ) ( کتف راست , Betelqeuse ) - ( مچ پای چپ , Rigel )

سحابی :
    NGC 2244 - گونه : خوشه باز
    Great Nebula in Orion ( سهابی بزرگ جبار ) - گونه : میغ

چند سئوال دارم که لطف میکنید و راهنماییم کنید

• چرا وقتی با چشمیم که ( 20 میلیمتری و 10 میلیمتری ) هست , زیاد نمیتونم زوم کنم ؟ آیا زوم ثابت هست ؟

• و اینکه عددِ میلیمتری در چشمی ها چطوری حساب میشه ؟ مثلا" 20 میلیمتری با 10 میلیمتری چه فرقی میکنه ؟

• چرا 10 میلیمتری سلسترونِ مَن , اجسام رو برعکس نشون میده !؟

• وقتی عدد میلیمتر بیشتر میشه , یعنی زومِ اون چِشمی بیشتر هست ؟

• ستاره هایی که روی قلب ثور هست , بهشون چی میگن ؟ " نزدیکِ سیاره مشتری "

• 2 تا سهابی رو شناسایی کردم , یک خوشه باز پیدا کردم سمتِ چپِ ( ستارۀ Betelqeuse , کِتفِ راستِ صورتِ فلکی جبار ) اِسمِشو نمیدونَم و یکی دیگه سهابی بزرگ در جبار , کنارِ خَنجَرِش , یک نور های سفیدی کنار هم جمع شده بود اما خیلی دور بود , زوم میکردم تار میشد , اینارو چطور میشه با اون رنگ و لعابِش دید ؟ چرا سحابی ها رو همانندِ عکسهایی که میبینیم توی اینترنت , از داخلِ چشمی رنگی ندارند !؟

مطمئنا" خیلی از اصطلاحات رو اشتباه گفتم , به بزرگیِ خودِتون ببخشید , من این اطلاعات رو از روی نرم افزارِ " Stellarium " که هنگامِ رصد کنارم بود , یاد گرفتم.

اگه لطف کنید به تک تکِ سئوالهام جواب بدید واقعا" سپاسگزارم
    امضای ایشان
    اگر میخواهی موفق باشی باید بهترین باشی

15. 17 کاربر مقابل از stubby8766 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

16. Top | #558
    کاربر ممتاز

عنوان کاربر
    كاربر ممتاز آوااستار
    كاربر راهنمای ويكی نجوم
    شماره عضویت
    960
    تشکر شده 6,841 بار در 934 ارسال

نقل قول نوشته اصلی توسط stubby8766 نمایش پست ها

همانندِ :

صورتِ فلکیِ جبار ( Alnitak - Alnilam - Mintaka , روی کمر - گونه طیفی ) ( کتف راست , Betelqeuse ) - ( مچ پای چپ , Rigel )

سحابی :

• چرا وقتی با چشمیم که ( 20 میلیمتری و 10 میلیمتری ) هست , زیاد نمیتونم زوم کنم ؟ آیا زوم ثابت هست ؟

• و اینکه عددِ میلیمتری در چشمی ها چطوری حساب میشه ؟ مثلا" 20 میلیمتری با 10 میلیمتری چه فرقی میکنه ؟

• 2 تا سهابی رو شناسایی کردم , یک خوشه باز پیدا کردم سمتِ چپِ ( ستارۀ Betelqeuse , کِتفِ راستِ صورتِ فلکی جبار ) اِسمِشو نمیدونَم و یکی دیگه سهابی بزرگ در جبار , کنارِ خَنجَرِش , یک نور های سفیدی کنار هم جمع شده بود اما خیلی دور بود , زوم میکردم تار میشد , اینارو چطور میشه با اون رنگ و لعابِش دید ؟ چرا سحابی ها رو همانندِ عکسهایی که میبینیم توی اینترنت , از داخلِ چشمی رنگی ندارند !؟

مطمئنا" خیلی از اصطلاحات رو اشتباه گفتم , به بزرگیِ خودِتون ببخشید , من این اطلاعات رو از روی نرم افزارِ " Stellarium " که هنگامِ رصد کنارم بود , یاد گرفتم.

سلام بر شما

1.اکثر چشمی ها بزرکنمایی ندارند و برای این که به بزرگنمایی بیشتر برسید باید نوع چشمی و فاصله کانونی اون رو تغییر بدید .چشمی های دارای قابلیت بزرگنمایی قیمت های زیادی دارند و معمولا برای استفاده های عادی از آن ها استفاده نمیشود.

2.ببینید این فاصله کانونی چشمی رو نشون میده یعنی هرجه این عدد بزرگتر باشد بزرگنمایی کمتر شده و پهنای وسیع تری از آسمان رو میتونید ببینید.معمولا برای سحابی ها استفاده میشوند.ولی چشمی هایی که فاصله کانونی کمتری دارند برای اجرامی که نیاز به بزرکنمایی بیشتر دارند استفاده میشود.

3.برعکس نشون دادن تلسکوپ ها فکر میکنم به نوع تلسکوپ بر میگرده و به بازتابی و یا شکستی بودن تلسکوپ ها بر میگرده .(در این مورد زیاد مطمئن نیستم ولی فکر کنم که به چشمی هم ربط داشته باشه )

4.همان طور که گفتم بزرگنمایی چشمی به فاصله کانونی اون ربط پیدا دارد.

5.در صورت فلکی ثور خوشه پروین و خوشه قلائص وجود دارد که هر دو از خوشه های ستاره ای هستند ولی خوشه پروین نمایان تر هست .

6. شما هم دچار اشتباه بسیاری از تازه کاران شدید. دیدن سحابی ها و کهکشان ها به رنگ اصلی نیازمند عاملی به نام نوردهی است در واقعا شما با چشم خود هیچ گاه نمیتوانید کهکشان و یا سحابی را با رنگی که مثلا تلسکوپ هابل میگیره ببینید .و رنگ ها نیازمند این هست که ما نوردهی کنیم یعنی نور بیشتری رو از اون جرم بگیریم و یا اینکه اون سحابی رو در رده طیفی خاصی بررسی کنیم .

موفق باشید
    امضای ایشان
    این سرا را سزا بیش از این است ....

17. 14 کاربر مقابل از Mojtaba.M عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

18. Top | #559
    کاربر ممتاز
    مدیر ارشد

عنوان کاربر
    مدير ارشد
    شماره عضویت
    6114
    تشکر شده 2,560 بار در 294 ارسال

نقل قول نوشته اصلی توسط stubby8766 نمایش پست ها
    من دیشب برای اولین بار در عمرم با تلسکوپم که مدلش Astromaster 130 EQ هست از داخلِ حیاطِ خونه تونستم تا حدودی ستاره ها رو ببینم

همانندِ :

سحابی :

سلام
    به دوست عزیزمون که تازه داریم باهاش اشنا میشیم
    سوالاتی که در مورد چشمی و تعریفات اولیه و نوع اونها هست بهتره به ابزار های نجومی سری بزنی و این اطلاعات رو خودت شخصا مطالعه کنی .
    سحابی ها رو نمیشه با این ابزار های نجومی به صورت اصلی خودشون ببینیم دلیل اون هم بر میگرده به نوردهی کم و جمع اوری نور پایین دستگاه.اما یه دلیل دیگه هم داره وقتی سلول های مخروطی چشم تحریک بشن از نور زیادی که به چشم میرسه اون وقته که میتونی یک جسم رو به صورت رنگی ببینی ولی وقتی این نور از طریق هر وسیله ای به چشم نرسه سلول های استوانی چشم ما تحریک میشن و ما فقط می تونیم سیاه و سفید این اجسام و یا هر جسم دیگه ای رو ببینیم .
    اگر منظورتون همینه که تو عکسه اون خوشه پروین نام داره که در صورت فلکی گاو و در لیست مسیه به نام m45 معروفه .
    امضای ایشان
    اهل ابادی عشقم ز همین ویرانم
    همه رفتند ولی با دل خود میمانم
    همسفر باشم اگر با تپش شب بوها
    دست اخر به گلستان تو سرگردانم
    هر چه کردم که نگویم دل ما هم تنگ است
    خیره شد یاد تو بر ما که خودم میدانم

19. 13 کاربر مقابل از SAEED560 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

20. Top | #560
    کاربر فعال

عنوان کاربر
    کاربر فعال
    شماره عضویت
    210
    تشکر شده 1,220 بار در 140 ارسال

پرسش و پاسخ رصدی         
    نقل قول نوشته اصلی توسط SAEED560 نمایش پست ها
    سلام
    من یه سوال دارم . اگر من بخوام بدون گروه خاصی برای رصد به کاروان سرای پاسنگان تو قم برم (یا هر کاروانسرایی)باید با جایی یا کسی هماهنگ کنم یا نه . البته اگر از امنیت و وسایل موجودش خبر بدین ممنون میشم
    سلام ببخشید که دیر اقدام به جواب این سوال کردم. آخه تازه دیدم سوالو. آقا سعید کاروانسرای پاسنگان تنها کاروانسرای خصوصی استان قمه که نیاز به هماهنگی با میراث فرهنگی نداره و فقط کافیه با آقای ابراهیم پور که مسئول کاروانسراست سفرتونو هماهنگ کنید. البته آسمون خوبی نداره و تنها مزیتش نزدیک بودنش به تهرانه. در ضمن یه هزینه اقامت هم میگیره.
    اینم شماره آقای ابراهیم پور، مسئول کاروانسرا 09123451812
    یه سری هم به این تاپیک بزن:
    http://forum.avastarco.com/forum/sho...A7%D8%B1/page7
    امضای ایشان
    هر لحظهُ آسمان جایی برای شگفتی است

21. 7 کاربر مقابل از Mehrzad-jupiter عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

صفحه 56 از 82 نخستنخست ... 64652535455565758596066 ... آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع