با سلام
اين تاپيك برای مطرح نمودن سوالات مربوط به نجوم رصدی ایجاد شده است. می توانید سوالات خود را مطرح نموده و با کمک اساتید و سایر دوستان عزیز به جواب خود برسید.
موفق باشيد
با سلام
اين تاپيك برای مطرح نمودن سوالات مربوط به نجوم رصدی ایجاد شده است. می توانید سوالات خود را مطرح نموده و با کمک اساتید و سایر دوستان عزیز به جواب خود برسید.
موفق باشيد
ویرایش توسط stargazer : 12-18-2012 در ساعت 11:50 AM دلیل: تغییر پست اول
2215, Amirali, Arta.kh, Astronomy*, aysa, bahare akbarie, elnazjoon, Esmaeilpour, javadstar76, Mahdieh. GH, Mojtaba.M, moonlight13, mostafa2018, mrramin, Negar Najafi, rezash, SAEED560, shahrzad.b.m, Sky_Watcher, stubby8766, s_karam76, toraj1358, لامبورگینی اونتادور, محمود قادری, محمد مهدی محمدی, محمدرضا صادقیان, مداد رنگیهام, کانال پورن در تلگرام, yperseusy, ثور, حسین زارعی, راه اسمان, رخساره روشنی, رضا طامهری, شهلا ناصریان, شادي شهراييني, شعری
بجز اپتیک که آقای آسترونومر براتون توضیح دادن زمان رصدی هم خیلی مهمه. سیارات در طول ماه های مختلف فاصلشون از زمین تغییر میکنه و بعضی مواقع دورتر و بعضی مواقع نزدیکترن. بهترین زمان برای رصد سیارات خارجی زمان مقابله اونهاست یعنی زمانی که در نزدیکترین فاصله شون از زمین قرار دارن. در این زمان سیاره در ساعت 12 نیمه شب دقیقاً در سمت الرأس قرار میگیره. مشتری الان حوالی ساعت 12 شب تازه طلوع میکنه (با در نظر گرفتن ساعت تابستانی) و این نشون میده که با مقابله فاصله نسبتاً زیادی داره. مقابله مشتری امسال بتاریخ 3 دسامبر اتفاق میافته و شما در مدتی حول حوش یک هفته و مخصوصاً همون شب 3 دسامبر میتونین مشتری رو در بزرگترین اندازه خودش توسط تلسکوپتون ببینین.
“Most people die at 25 and aren’t buried until they’re 75.”Benjamin Franklin
ببخشید یه سوال
چند روز پیش در رصد با تلسکوپ فهمیدم که اولا آینه ی تلسکوپ غبار گرفتست و همچنین بعضی اجرام رو تار نشان میدهد میشه یه راهنمایی بکنین که چطوری این مشکل رو حل کنم
اینم نوع تلسکوپ:
تلسکوپ 12 اینچی دابسونی (Flextube)
به نظرم میشه از دستمال های تمیز کننده شیشه عینک استفاده کرد، اما اگر خیلی دقیق تر و تمیز تر میخوای غبار ها رو پاک بکنی پیشنهاد میکنم اینجا رو یه نگاه بندازی!
در مورد تار بودن اجرام هم پیشنهاد میکنم یه تست کنی ببینی آینه هم خط هست یا نه! فکر نمیکنم زیاد به غبار مربوط باشه! تلسکوپ های دابسونی هم که خیلی راحت از هم خطی خارج میشن!!
خب شما مسلماً باید آینه های تلسکوپتون رو هر چند وقت بشورید. هم خطی هم بسیار مهمه و باید هر بار قبل از رصد انجام بشه. بعضی مواقع تار شدن بدلیل نشستن بخار آب روی آینه یا چشمی تلسکوپه. البته الان که هوا فکر نکنم اونقدر سرد باشه ولی بعضی مواقع در هوای نسبتاً معتدل هم بخار روی ابزار اپتیکی میشینه. یکی از منابع بخار که ممکنه بهش اصلاً فکر نکنین چشمان شماست. در هر لحظه مقدار زیادی بخار آب از روی کره چشمان ما تبخیر میشه. مخصوصاً اگه دمای بدن به دلایلی یکم بیشتر باشه. در این حالت پس از چند ثانیه نگاه کردن به جرم متوجه میشین که میدان دید هر لحظه تنگتر میشه و اون جرم هر لحظه تارتر و مبهم تر میشه. اگه تو این لحظه نور سفید چراغ قوه رو بگیرید جلوی چشمی میتونین بخار آب رو ببینین. بهرحال شما باید همه اینها رو بررسی کنین تا دقیقاً بفهمین مشکل از کجاست.
=====================
الان که نگاه کردم دیدم که با آقای آسترونومی پست تو پست شدم.
ضمناً یه موضوعی رو یکی از دوستان به بنده گفتن که جا داره اینجا بهش اشاره کنم و اون اینکه منظورم از شستن اپتیک، شستن توسط محلول های استاندارد و به روش های خاص شستن ابزارهای اپتیکی بود.
ویرایش توسط mohsen4465 : 09-04-2012 در ساعت 04:27 PM
“Most people die at 25 and aren’t buried until they’re 75.”Benjamin Franklin
برای شستن آینه باید از آب مقطر استفاده کنید و بعد از اینکه با آب مقطر شستید آینه رو باید مطمئن بشید که هیچ غباری روی آینه باقی نمونده در غیر این صورت آینه خش برمیداره!!
بعد از این باید با یک دستمال نرم (مثل دستمال عینک ) خیلی خیلی آروم باز هم میگم خیلی خیلی آروم اون رو پاک کنید!
موفق باشید
[CENTER][COLOR="navy"][B]as days and nights,
would pass me by
i tell myself that i was waiting for a sign
then she appeared,
a love so fine,
my valentine[/B]
[/COLOR]:ORLY::ORLY::ORLY::ORLY:
[/CENTER]
با سلام خدمت همه دوستان
من وقتی به مشتری و ونوس نگاه میکنم شکلشون شبیه همه ولی وقتی به لامپ هم نگاه میکنم اونا هم شکلشون شبیه مشتریه و ستاره ها هم همچنین
اشکال کار از کجاست؟
آقا كسي ميدونه ستاره بارنارد كجا قرار داره ميدونم تو صورت فلكي مار افساي هستش ولي ميخواستم بدونم دقيقا نزديك كدوم ستاره هست
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)