صفحه 19 از 82 نخستنخست ... 91516171819202122232969 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 181 تا 190 , از مجموع 813

موضوع: پرسش و پاسخ رصدی

1. Top | #1
    کاربر ممتاز
    کاربر فعال

عنوان کاربر
    کاربر ممتاز
    شماره عضویت
    26
    تشکر شده 1,409 بار در 282 ارسال

Question پرسش و پاسخ رصدی

با سلام

اين تاپيك برای مطرح نمودن سوالات مربوط به نجوم رصدی ایجاد شده است. می توانید سوالات خود را مطرح نموده و با کمک اساتید و سایر دوستان عزیز به جواب خود برسید.

موفق باشيد
    ویرایش توسط stargazer : 12-18-2012 در ساعت 11:50 AM دلیل: تغییر پست اول

2. Top | #181
    کاربر فعال

عنوان کاربر
    کاربر فعال
    شماره عضویت
    19
    تشکر شده 746 بار در 117 ارسال

نقل قول نوشته اصلی توسط night_astronomer نمایش پست ها
    سلام به همه ی دوستای اسمونی....
    من یک سوال رصدی دارم...ایا من می تونم با تلسکوپ 80 میلی سحابی رزت رو ببینم؟؟؟؟ چون اون منطقه کلی جرم داره که من واقعا مطمئن نیستم که چی دارم می بینم و اطلس اسمان کمک چندانی در این مورد نمی کنه! چیکار می تونم بکنم؟
    ممنون
    سلام
    سحابی روزت با تلسکوپ شما دیده نمیشه ولی خوشه ی بازی که در مرکز این سحابی وجود داره به راحتی دیده میشه.
    اطلس آسمان همیشه کمک میکنه!درسته چند تا خوشه ی دیگه هم در اون منطقه وجود داره ولی شما میتونید به راحتی از روی شکل و ستاره های اطراف جدم تشخیص بدید که دارید کدوم جرم رو میبینید.تراکم جرم در اون منطقه خیلی هم زیاد نیست ولی میتونه تمرین خوبی باشه برای تفکیک کهکشان های سنبله!

3. 7 کاربر مقابل از only orion عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

4. Top | #182
    کاربر جدید

عنوان کاربر
    کاربر ممتاز آوا استار
    شماره عضویت
    1
    تشکر شده 43,798 بار در 2,956 ارسال

نقل قول نوشته اصلی توسط nakhodaye aseman نمایش پست ها
    سلام ببخشيد من در مورد پيدا كردن اجرام بعضي از صور فلكي مشكل دارم مخصوصا اونايي كه تو مرز دو صورت فلكي قرار دارن بي زحمت هم در مورد اونا و هم در مورد نقشه خوني كمي كمكم كنين
    شكرا جزيلا
    سلام دوست گرامي

علي الاصول قرار گرفتن جرمي در مرز صورت فلكي چرا بايد شما رو به اشتباه بندازه ؟!

شما كه در آسمان مرز هاي صورت هاي فلكي رو نمي بينيد كه بخواهيد دچار اشتباه بشيد !

اصولآ روش كلي كار چنين است كه بايد از ستاره راهنما استفاده كنيد و بدون در نظر گرفتن شكل و مرز صورتهاي فلكي ، صرفآ از روي ستاره راهنما ، مسير نقشه را دنبال كنيد .

اما مهمترين نكته اين است كه حواستان باشد ، نقشه را در دستتان مطابق آن زاويه اي كه صورت فلكي در آسمان ديده مي شود ، بچرخانيد .

يك اشتباه رايج اكثر كساني كه تازه شروع به رصد ميكنند اين است كه نقشه را هميشه مستقيم در دست ميگيرند در حالي كه اكثر مواقع شايد لازم باشد نقشه را با زاويه و يا افقي در دستتان بگيريد .

اميدوارم موفق باشيد

5. 8 کاربر مقابل از Mostafa عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

6. Top | #183
    کاربر ممتاز

عنوان کاربر
    كاربر ممتاز آوااستار
    كاربر راهنمای ويكی نجوم
    شماره عضویت
    960
    تشکر شده 6,841 بار در 934 ارسال

نقل قول نوشته اصلی توسط nakhodaye aseman نمایش پست ها
    سلام ببخشيد من در مورد پيدا كردن اجرام بعضي از صور فلكي مشكل دارم مخصوصا اونايي كه تو مرز دو صورت فلكي قرار دارن بي زحمت هم در مورد اونا و هم در مورد نقشه خوني كمي كمكم كنين
    شكرا جزيلا
    خوب با این که جناب امام راهنمایی کاملی رو کردن ولی من هم به راهنمایی کوچولو به شما بدم اونم اینه که هیچ وقت سعی نکنید در اولین نگاه صورت فلکی رو تشخیص بدین چون این که برای تازه کاران تقریبا محاله .
    دومین نکته هم اینکه سعی کنید که همیشه در مکان های تاریک و با افق باز رصد صورت ها رو انجام بدین ساختمان ها در شهر واقعا مانع از رصد کامل صورت های فلکی خواهد شد .
    امضای ایشان
    این سرا را سزا بیش از این است ....

7. Top | #184
    کاربر ممتاز

عنوان کاربر
    کاربر ممتاز
    شماره عضویت
    1574
    تشکر شده 2,674 بار در 300 ارسال

خب یه سوال میپرسم که شاید جاش اینجا نباشه ببخشید
    می خوام از رصد گرای حرفه ایمون بپرسم
    شما حس میکنید چه چیزی در ابزار های رصدی وجود نداره و شما اگر مخترع باشید یا کارخانه تولید ابزار داشته باشید سعی میکنید اونو طراحی کنید و به تولید برسونید؟

8. 4 کاربر مقابل از space عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

9. Top | #185
    کاربر ممتاز

عنوان کاربر
    كاربر ممتاز آوااستار
    كاربر راهنمای ويكی نجوم
    شماره عضویت
    960
    تشکر شده 6,841 بار در 934 ارسال

شاید جوابی هم که میدم واسه این تاپیک مناسب نباشه ولی اگه یه روز بتونم که اگه بخوام میتونم دو تا چشم !!!!!!
    آره با این که دنیای علم و پزشکی با هم و دست به دست کارایی برای اعضای نابینا کردن ولی واقعا آرزومه یه روز کسایی که نابینا هستن هم بتونن و امکان اینو داشته باشن که از داخل دوربین دوچشمی به آسمان شب نگاهی بیندازند و از قدرت خدا لذت کافی رو ببرن خدا کنه ما که آؤزومه .
    البته بگم که تا الان اخبار زیادی از این کار ها دیدیم ولی آیا شده یه نفر که نابینا ی کامله بتونه طبیعت رو ببینه اگه شده به من یه خبر بدین .
    امضای ایشان
    این سرا را سزا بیش از این است ....

10. 2 کاربر مقابل از Mojtaba.M عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

11. Top | #186
    کاربر ممتاز

عنوان کاربر
    کاربر ممتاز
    شماره عضویت
    1003
    تشکر شده 3,297 بار در 484 ارسال

نقل قول نوشته اصلی توسط space نمایش پست ها
    خب یه سوال میپرسم که شاید جاش اینجا نباشه ببخشید
    می خوام از رصد گرای حرفه ایمون بپرسم
    شما حس میکنید چه چیزی در ابزار های رصدی وجود نداره و شما اگر مخترع باشید یا کارخانه تولید ابزار داشته باشید سعی میکنید اونو طراحی کنید و به تولید برسونید؟
    اگر من سازنده تلسکوپ بودم (البته از نوع نیوتنی) یه کاری می کردم که چشمی تلسکوپ قابلیت چرخش روی بدنه را داشته باشه. چون گاهی وقتها که تلسکوپ را روی پایه استوایی برای رصد اجرام هدایت می کنیم یه وقت چشمی میره بالا که قدمون نمی رسه تو چشمی نگاه کنیم یه وقت هم میاد پایین که باید بنشینم روی زمین و نگاه کنیم. حرکت دادن تلسکوپ درون حلقه ها هم که می دونید سخته مخصوصا برای تلسکوپهای سنگین.

12. 6 کاربر مقابل از smhm عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

13. Top | #187
    کاربر جدید

عنوان کاربر
    کاربر جدید
    شماره عضویت
    1810
    تشکر شده 102 بار در 29 ارسال

من کلا قاطی کردم یکی اینجانیس بگه ماکاربرای جدیدبایدکجاسوالاتمونوبپرس یم.شکل انجمنتون باعرض معذرت کمی شلوغ پلوغه.درموردموقعیت ستارگان درسال نزول قرآن یاحدود1400سال پیش اگرمیشه واسم بررسیش کنید.منظورم همان تاریخ موقعیت وحرکات ستارگان شبه دردوره های مختلف.جزئیاتش روکجامیتونم پیداکنم؟وستاره شباهنگ جزئیاتش روبگیدواینکه ایامنفرده یادوتایی؟

14. 2 کاربر مقابل از نجم62 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

15. Top | #188
    کاربر جدید

عنوان کاربر
    کاربر ممتاز آوا استار
    شماره عضویت
    1
    تشکر شده 43,798 بار در 2,956 ارسال

نقل قول نوشته اصلی توسط نجم62 نمایش پست ها
    من کلا قاطی کردم یکی اینجانیس بگه ماکاربرای جدیدبایدکجاسوالاتمونوبپرس یم.شکل انجمنتون باعرض معذرت کمی شلوغ پلوغه.درموردموقعیت ستارگان درسال نزول قرآن یاحدود1400سال پیش اگرمیشه واسم بررسیش کنید.منظورم همان تاریخ موقعیت وحرکات ستارگان شبه دردوره های مختلف.جزئیاتش روکجامیتونم پیداکنم؟وستاره شباهنگ جزئیاتش روبگیدواینکه ایامنفرده یادوتایی؟
    سلام دوست گرامی

اگر شما با دقت بخش "راهنمای سایت " رو که بنر آن در بالای همه صفحات قرار دارد مطالعه کنید ، روش کار در فروم را به راحتی یاد خواهید گرفت .

( سوالاتی که در حیطه نجوم رصدی هستند را همینجا و سوالات کلی تر را در تاپیک " پرسش و پاسخ نجومی " می توانید مطرح کنید :

http://forum.avastarco.com/forum/sho...ومي/page70 )

ضمنآ درباره سوال شما ، موقعیت ستارگان از زمان بطلمیوس ( 2200 سال قبل ) تا کنون تغییر محسوسی نداشته است و تقریبآ همین شکلی است که الآن می بینیم . ( فقط بعضی از ستارگان شاید در حد چند دهم درجه تغییراتی داشته باشند ) .

ستاره شباهنگ هم ستاره ای سفید و پر حرارت است که پرنور ترین ستاره بعد از خورشید است و فاصله آن تا زمین حدود 8 سال نوری است و ستاره دوتایی است و هم دم کوچک و کم نوری هم دارد .

موفق باشید .

16. 7 کاربر مقابل از Mostafa عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

17. Top | #189
    کاربر فعال

عنوان کاربر
    کاربر فعال
    شماره عضویت
    1668
    تشکر شده 689 بار در 92 ارسال

دوستان کسی میدونه که این عکس دقیقا چه ساعتی از مراحل گرفت خورشید رو نشون میده ؟واسم مهمه

پرسش و پاسخ رصدی-jpg

18. 4 کاربر مقابل از دختر ستاره عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

19. Top | #190
    کاربر ممتاز

عنوان کاربر
    کاربر ممتاز
    شماره عضویت
    1569
    تشکر شده 1,033 بار در 152 ارسال

پرسش و پاسخ رصدی         
    میشه بگید زیج به چی میگن؟

زیج به کتاب‌هایی گفته می‌شد که موقعیت اجرام آسمانی را در آن درج می‌کردند. این کتاب‌ها شامل اطلاعاتی در مورد زمان طلوع و غروب خورشید، ماه و سیارات و ستاره‌های مشهور در روزهای مختلف سال و برای یک محل خاص بوده است که در قالب جدول‌هایی تنظیم می‌شده است.
    از جداول زیج، برای دانستن موقعیت و رصد کردن اجرام سماوی، تعیین طول روز و شب، تهیه تقویم‌ها، جهت‌یابی و دیگر مقاصد اخترشناسی و نیز در طالع‌بینی استفاده می‌شده است.
    در قدیم هر کدام از منجمان برجسته یا هر رصدخانه، یک زیج مخصوص به خود می‌نوشتند و زیج‌های پیشینیان را تصحیح می‌کردند که تعدادی از این زیج‌های قدیمی به نام شاهان و فرمانروایان نوشته شده است. در حال حاضر نسخه‌هایی از چنین زیج‌هایی در موزه‌ها موجود می‌باشد.
    امروزه، هنوز هم برای کاربردهای علمی و نجومی، کتاب‌ها و جداولی مشابه با زیج‌های قدیمی تهیه می‌شود که البته از دقت بسیار بالاتری برخوردار هستند.
    احتمال داده شده است که واژه زیج، معرب واژه فارسی زیگ باشد که در فارسی میانه به معنای جدول اختری و یا سالنامه است.

منبع : سایت رسمی ویکی پدیا
    امضای ایشان
    زیباترین قول تو این است که هرگز باز نخواهی آمد ...

احمدرضا احمدی

20. 5 کاربر مقابل از *artemis عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

صفحه 19 از 82 نخستنخست ... 91516171819202122232969 ... آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 5 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 5 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع