خب دیدم بهتر هست یک مثال از جور شدگی و رابطه آن با بازسازی گذشته بزنم.
اگر طبق اندازه گیری ها و آزمایشات مشخص بشه یک نمونه سنگ (که غالبا از یک سازند یا یک محیط رسوبی برداشت میشه) جور شدگی خوبی داره؛ میشه نتیجه گرفت که در گذشته جریان آب گذری ثابت بوده اما اگر جریان های دیرینه متغیر باشن، یعنی گاهی خیلی قوی مثل سیلاب و گاهی خیلی ضعیف باشن رسوبات جور شدگی ضعیفی پیدا میکنند. مثلا اگر رسوبات کنار ساحل رو نگاه کنین متوجه میشین که جور شدگی خوبی دارن. چون همیشه در برابر یک حرکت رفت و برگشتی با شدت جریان تقریبا ثابت قرار دارند و به لحاظ اندازه تقریبا در یک رنج قرار دارند. بر عکس این قضیه رو در رودخانه ها داریم. معمولا رودخانه دارای جریان آب متغیریست و همه جور رسوبی از نظر اندازه در آن یافت میشود.
نمونه ای از یک رسوب با جور شدگی خوب (مانند رسوبات ساحلی)
اما یک دسته مهم از انواع کنگلومراها (در بخش های قبل از ذکر انواع آن پرهیز کردم چون مطالب پیچیده و تخصصی ای هستن. در همه مطالب سعی دارم با روشهایی که میگم به صورتی جذاب شما را ترغیب کنم که با همین اطلاعات لااقل بتونین بطور کلی انواع سنگها رو شناسایی کنین ) تیلت ها هستن.
تیلتها فاقد ساختار مطبق و لایه لایه بوده، دانه های رسوبی آن زاویه دار و جور شدگی ضعیفی دارند. این نوع از کنگلومراها در ارتباط با حرکت و جابجایی توده های یخچالی است.
این مطلب بسیار مهم است. چرا که کاربرد شناسایی این نوع از کنگلومرا در مطالعه عصرهای یخبندان است. شناسایی این نوع سنگ و رسوب در یک منطقه حاکی از وجود آثار یخچالی در گذشته و حتی حال دارد. ترکیب شیمیایی این نوع سنگ متفاوت است .
اثر حرکت یخچال را میتوان روی این سنگ مشاهده کرد. البته نوعی ساختی رسوبی هم در آن دیده میشه. اثر حرکت یخچال آن خطوط افقی با کادر افقی عکس است
یک نکته کلی رو هم در مورد سنگهای رسوبی یادآور شم ......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
نه یه کار دیگه میکنم بصورت سوال میپرسم
چه چیزی سبب اتصال رسوبات بهم میشود؟ چه ترکیب شیمیایی ای میتواند داشته باشد؟ و تاثیر مهم آن در تشکیل سنگهای رسوبی چیست؟