اول يك نكته رو عرض مي كنم بعد روي اين بحث مي كنم كه قوانين رياضي در اين مورد بجاست يانه.
نكته ي اول تعميم هست.
قبل از اين كه بحث من روي قوانين رياضي پايه گذاري شده باشه روي تعميم دادن بنا شده.من در پستم خيلي حرفي از احتمالات نزدم(هرچند عقيده دارم رياضيات در هر كجا كه اسمش رو جهان ميزاريم به يك ميزان حرف براي گفتن داره)من اومدم يكي از اتفاقات اطرافم رو به كل جهان تعميم دادم.هيچ كجا هم انتخاب طبيعي رو زير سوال نبردم.و به طور كلي اساس كل حرفي كه بشر تا كنون زده تعميم دادن بوده.جايي گفته ام كه اصلا اين كه ما جهان رو قانون مند مي دونيم و انتظار داريم محاسباتمون عملي بشن همون تعميم است.تا به حال بي قانوني از جهان نديديم پس جهان رو منظم در نظر مي گيريم:
http://m51.blogsky.com/1389/05/14/post-54/
در مورد اين هم كه گفتم عرايضم منافاتي با داروين نداره اينه كه تكامل مسلما انكار ناپذيره(با همين قاعده ي تعميم).
اما تكامل به اين شكل رو فقط در انسان شاهد هستيم.زرافه ها هم احتمالا گردنشان دراز تر شده و ماهي ها باله دار شده اند و...اما ايا در طول تاريخ حيات كره ي زمين(كه دوران حيات انسان ها بخش بسيار اندكي از ان است)شاهد تكا مل تا حد انديشمند شدن بوده ايم؟عرضم با تكامل منافاتي ندارد،مي گويم اين خصوصيت(هوشمندي)فقط در انسان ها بوده اما تكامل به هيچ وجه!
اما در مورد رياضيات:
رياضيات علم استدلال انسان است.در شبانه روز به شدت از ان استفاده مي كنيم.نه ما.هر انساني.مثلا وقتي مي گوييم "دلم برات تنگ شده بيا خونمون"بدون اينكه بدانيم از رياضي بهره مي بريم كه چون دلم برايت تنگ شده به خانه ي من بيا.اگر رياضيات رو از انسان بگيريم سكوت محض بايد عالم را فرا بگيرد.هيچ فهمي نمي توان كرد،هيچ حرفي نبايد زد.
و از اين جهت رياضيات هر كجا كه انسان مي خواهد حرف بزند لازم است.جايي نمي توان بي خيال رياضيات شد.
در كل هيچ علمي با علم ديگر در تضاد نيست.مگر داده هاي ما اشتباه باشد.اگر تمام داده ها درست بررسي شود مو لاي درز نتيجه ي دانشمنداني كه مي فرماييد نخواهد رفت.به نظرم اين جمله از جرج پولياست:
ارزش هر علم به اندازه ي بهره ايست كه از رياضي ميبرد.
با تشكر