سلام دوستان
خوب صحبت از اسکچ به میان اومد و من نتونستم ساکت بشینم

چه عجب که بالاخره به جز عکاسی از اسکچ هم صحبت شد، ممنون از ایده دهنده و ایجاد کننده تاپیک و همچنین آقای پرو که به اهمیت این مورد اشاره کردند.
من به عنوان شاگرد، تجربیاتی که برای اسکچ از خورشید و لکه های خورشید داشتم را مختصراً عرض می کنم: (البته رسم خود زهره ساده تر هم هست)
خوب بیشترین موردی که در این نوع از اسکچ اهمیت داره همون طور که آقای پرو اشاره فرمودند رعایت مقیاس هست، حتی اگر با خط کش هم این کار انجام نشه باید یک تخمین به نسبت درستی از مکان زهره زده بشه، پس بهتر هست چشمی ای رو انتخاب کنیم که بزرگنمایی خیلی زیادی هم نداشته باشه و قرص خورشید به طور کامل مشخص باشه! البته کشیدن خود پدیده قطره سیاه به بزرگنمایی بیشتر احتیاج داره
یک نکته مهم دیگه اینکه در اکثر کارهای گرافیکی که مسیر حرکت زهره نشان داده شده (البته چون دوبعدی هست) مسیر به صورت خط مستقیم نشان داده شده در صورتی که مثل عکس زیر هست:
(البته این عکس برای سال 2004 هست و من rotate ش کردم که شبیه گذر 2012 بشه

که البته دقیق نیست مسلماً، اما حتما قبل از گذر و کشیدن اسکچ یه ذهنیت از مسیر داشته باشید چون خیلی کمک می کنه، یک مقدار هم نامنظم هست که شاید مشکل از عکس باشه)
مورد بعد هم اینکه اگر تلسکوپتون تصویر وارون یا وارون جانب داره دقیقا همون طور رسم کنید و سعی نکنید طرحتون رو عوض کنید بعدا با در نظر گرفتن این مورد (وارون یا وارون جانب) می شه مسیر رو تصحیح کرد یا فرم رو 180 درجه چرخوند
و
مهمترین نکته اینکه: دوستان برای یک بار هم که شده اسکچ کشیدن رو امتحان کنید چه قدر خوب که شروع با این پدیده باشه، باور کنید ما آمادگی و قبل از آن هم که بودیم کشیدن دایره رو بهمون یاد دادند! اتفاقا این کار زدن تخمین بیشتر لازم داره تا قدرت طراحی؛ خلاصه این که امیدوارم کشیدن اسکچ یه جورایی فرهنگ سازی بشه

و همچنین امیدوارم پست های این تالار حداقل به اندازه پست های عکاسی از گذر برسه اگرچه امری محال است!
در مورد فرم هم اگر در رصد باشه که توزیع بشه خیلی خوب می شه