با سلام
اين تاپيك برای مطرح نمودن سوالات مربوط به نجوم کروی ایجاد شده است. می توانید سوالات خود را مطرح نموده و با کمک اساتید و دوستان گرامی به جواب خود برسید.
موفق باشيد
با سلام
اين تاپيك برای مطرح نمودن سوالات مربوط به نجوم کروی ایجاد شده است. می توانید سوالات خود را مطرح نموده و با کمک اساتید و دوستان گرامی به جواب خود برسید.
موفق باشيد
ویرایش توسط stargazer : 12-18-2012 در ساعت 11:53 AM دلیل: تغییر پست اول
اي دل طريق رندي از محتسب بياموز
مست است و در حق او كس اين گمان ندارد
البته رخصت از استاد رضایی و استاد بهرام پور و استاد محمد و استاد ...
فکر میکنم باید بری کتاب نجوم کروی رو نگاه کنی یه قسمت هست که از فرمولی استفاده کرده به این اسم فکر کنم بود " تبدیل مختصات بعد و میل به ارتفاع و سمت"
البته الان یه فرمولی پیدا کردم که اگه دوستان قبول کنن میشه ازش استفاده کرد!
__________________________________________________ ___________
cos Z = sin(lat) sin(dec) + cos(lat) cos(dec) cos(hr)
Z is the zenith distance and hr is the hour angle.
cos A = (sin(lat) cos (Z) - sin (dec)) / cos(lat) sin (Z)
A is the Azimuth.
__________________________________________________ ___________
.
من متوجه نميشم !
مگه نبايد در فرمول ها طول و عرض جغرافيايي ناظر هم وارد بشوند ؟!
ولي فرمول شما ظاهرآ مستقل از طول و عرض جغرافيايي است !
ميشه يكم توضيح بديد ؟؟
ممنون
اي دل طريق رندي از محتسب بياموز
مست است و در حق او كس اين گمان ندارد
با تشكر از جنابان استرونومر و توضيحاتشون
فرمول ساده تر اين مسئله از اين قرار است :
Ar = Arc cos [sin δ/ Cos φ]j
Ar = سمت طلوع ستاره
δ = ميل ستاره مورد نظر
φ = عرض جغرافيايي ناظر
360 – Ar = سمت غروب ستاره
کاربرد روابط مثلثاتی در نجوم چیست؟لطفا توضیح دهید.
سلام دوست گرامي
ورودتون رو به جمع دوستان سايت تبريك ميگم
در مورد سوالتون :
جيب همون نسبت سينوس است
در مورد كاربرد نسبت هاي مثلثاتي در نجوم واقعآ يكي دو تا نيست . در بيشتر شاخه هاي محاسباتي نجوم از جمله نجوم كروي كاربرد زيادي داره
براي اطلاعات بيشتر ميتونيد به تالار المپياد نجوم مراجعه كنيد :
http://forum.avastarco.com/forum/forumdisplay.php?f=8
هاها ها! چه جالب! من سوال شما رو با دقت نخوندم! و فکر کردم که می فرمایید روابط مثلث کروی در نجوم چیست و پاسخ من به این سوال است!
خب شاید قسمت اینطور بود دیگه
دوست عزیزم سوال خوبی پرسیدی، برای همین من هم جواب کاملی خدمتتون ارائه می دم
این بخش رو از جزوه های درسی خودم در کلاس های آشنایی با المپیاد انتخاب کردم:در ابتدا لازم است که دید خود را نسبت به علم هندسه و توضیحات کمی تغییر دهیم و از منظری دیگر به این موضوعات بنگریم. در ابتدا به برخی از توضیحات مربوط به کره میپردازیم و سپس به بحث اصلی خود یعنی نجوم کروی میپردازیم:
کره
اگر دایرهای را حول یکی از قطرهايش یک دور کامل، دوران دهیم شکل حاصل، یک «کره» خواهد بود. تقریباً تمام ما با مفهوم کره آشنایی داریم و روزانه با کرههای زیادی مواجه میشویم. یکی از بهترین کره ها هندوانه است:
دايرهي عظيمه
هر صفحهای که کره را قطع کند و از مرکز کره عبور کند یک «دایرهي عظیمه» ميسازد.
دايرهي صغيره
هر صفحهای که کره را قطع کند - و برخلاف تعريف دايرهي عظيمه - از مرکز کره عبور نکند، یک «دایرهي صغیره» میسازد.
برای درک بهتر این موضوع با مثالی متداول این بحث را پیش میبریم:
فرض کنید بخواهید یک هندوانهی کروی شکل را با یک برش به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. در این صورت تنها راه شما این است که چاقو را در یک راستا (یک صفحه) از مرکز هنداونه عبور دهید حال اگر نقاط برخورد چاقو با پوستهی هندوانه را مشخص کنید درواقع یک دایرهی عظیمه شکل گرفته است.
حال اگر باز هم چاقو را یک صفحه حرکت دهیم اما این بار دیگر از مرکز هندوانه آن را عبور ندهیم، هندوانه بازهم به دو بخش تقسیم میشود اما این بار این بخشها نامساوی هستند و نقاط برخورد چاقو با پوستهی هندوانه یک دایرهی صغیره است.
و اما بحث اصلی یعنی:
مثلث کروي
در هندسهي مسطحه، اگر سه نقطهي هم صفحه را به یکدیگر وصل كنيم يك مثلث مسطح خواهيم داشت. از آنجايي كه اين سه نقطه را از كوتاهترين مسير به هم وصل ميكنيم، خطها مستقیم ميشوند.
در هندسهي كروي نيز، در مورد «مثلث كروي» تعريفي ارائه ميشود:
اگر سه نقطه واقع بر روي يك كره را با كوتاهترين فاصله به یکدیگر وصل كنيم، يك مثلث كروي خواهيم داشت. به عبارتي ديگر، اگر سه دایرهي عظیمه، روي يك كره بهطوری یکدیگر را قطع کنند که از سه کمانِ دایرههای عظیمهي مذکور یک شکل بسته به وجود آید آن را یک مثلث کروی مينامند
هر مثلث كروي شرايط زير را دارد:
1. مجموع دو ضلع از ضلع سوم بزرگتر باشد.
2. مجموع سه زاویهي آن از 180 بيشتر باشد.
3. هر زاویه کروی آن از 180 كمتر باشد.
حالا عکس چند تا مثلث کروی رو می بینیم:
بین اجزای مثلث کروی روابطی برقرار است که بی شباهت به مثلث مسطحه نیست اما در بعضی از موارد تفاوت های اساسی دارد
حال این دو مثلث رو با هم مقایسه می کنیم:از کاربردهای مثلث کروی می توان موارد بسیار زیادی را نام برد از جمله:
1. پیدا کردن جهت قبله (که در شماره دهم ماهنامه ی آسمان شب در قسمت المپیاد مقاله ای از اینجانب با همین عنوان به چاپ رسید)
2. پیدا کردن طول روز، زمان اذان و اوقات شرعی
3. پیدا کردن فاصله ی زاویه ای دو ستاره یا دو جسم از یکدیگر
4.تبدیل دستگاه های مختصاتی به یکدیگر که کاربرد آنها در تلسکوپ هایی با سامانه های جستجو گر خودکار (GO TO) است
ویرایش توسط پیام بهرام پور : 01-20-2011 در ساعت 07:30 PM دلیل: دیر فهمی بنده!
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)