نوشته اصلی توسط
sara shahabi
تشکر از جناب بهرام پور به خاطر اپلود Astronomical Sketching !
در ابتدا بگویم من تجربه ی اسکچ از ماه را ندارم ولی به خاطر اینکه قراره به زودی!پیدا کنم سعی کردم اطلاعات کسب کنم!(البته بیشترش رو از خودم گفتم و چیزهایی که کلا از نقاشی می دونم زیاد موثق نیست!!)
در اسکچ کشیدن از ماه انتخاب زمان مهم است مثلا در ماه بدر هم به خاطر نور زیاد ماه و هم به خاطر مشخص نبودن جزئیات زیاد جالب نیست همون طور که موقع رصد هم زیاد مناسب نیست وقتی هم که هلال بسیار باریک است خیلی زود ماه غروب می کند و فرصت کشیدن کمتر است به همین خاطر به نظر من بهترین وقت شب 5,6 است!چون فکر میکنم تربیع کار زیادی ببره!اگر اطلاعی در مورد بهترین زمان دارید بگید لطفا!
ماه هنر سایه روشن زدن است یعنی که باید بتوانید سایه روشن های متفاوتی ایجاد کنید قبل از انجام اسکچ می توانید روی یک کاغذ تمرین کنید مثلا 5 تا سایه روشن متفاوت(مثلا از تیره به روشن)(هم می تونید از مدادهای b مختلف استفاده کنید یا اینکه از یک مداد ولی فشار دست تغییر کنه که راحتتر هم هست ضمنا از محو کن هم برای یک دست کردن بعضی ازقسمت ها و یا حتی ایجاد تضاد مخصوصا قسمت های تاریک استفاده کنید) کنار هم که تفاوتشون مشخص بشه.گودال ها نقش خیلی مهمی رو به خاطر زیبایی که دارند ایفا می کنند(خیلی اوقات هم فقط از یک گودال اسکچ می کشند که مراحل در Astronomical Sketching امده.)که این جا سایه روشن اهمیت زیادی پیدا می کنه لبه ی گودالهایی که نور بهشون نتابیده باید تیره ترین رنگ و همین طور که جلوتر میایم کم رنگ تر بشه البته نباید خیلی یه دست باشه!البته اگه بخوایم قرص کلی ماه رو بکشیم که اکثر گودال ها جزئیاتشون خیلی مشخص نیست!
البته چون تجربه ندارم(که بسیار مهم است) مطالبم ناقص وناکافی اند عذر خواهی می کنم.
یک مطلب با عنوان طراحی از ماه در شماره ی 198 مجله نجوم هم بسیار مفید است!!