دوستان عزیز
با سلام
لطفا پرسشهای راجع به کیهان شناسی و اختر فیزیک را در این تاپیک مطرح کنید
ممنون
دوستان عزیز
با سلام
لطفا پرسشهای راجع به کیهان شناسی و اختر فیزیک را در این تاپیک مطرح کنید
ممنون
ویرایش توسط Ehsan : 01-17-2013 در ساعت 11:55 PM
2215, Arta.kh, Astronomy-sun, bahare akbarie, berjis93, elman, fatemeh.zar, Hooman, ingenious, javadstar76, mahsa, Mat, melika bidabadi, mjaasgari, Mojtaba.M, moonlight13, mostafa2018, nakhodaye aseman, neda vardast, p.i.w, pam pam, Parnia Shokri, parvin, r.soltanikhah, reza3000, rostam, Saeed Jafari, safavico, sasan20oo20, shahrahan, shahrzad.b.m, skynight, subaro, tileiran, فائزه معتضدیان, مبین سبزواری, محمد اسلامی سرای, محمد سروش, محمدرضا صادقیان, zahra H, Zahra Shakeeb, امیرعلی, حسین زارعی, رویا افشار, رخساره روشنی, شادي شهراييني, شعری
این سوال از سوال های متداول المپیاد نجوم بوده و با استفاده از این سوال می توان فهمید که یک منجم آیا دانش فیزیکی خوبی دارد یا نه!
پاسخ بسیار ساده است! تنها کافی است از رابطه ی جهانی گرانش نیوتن استفاده کنیم:
خواهیم دید که جرم تغییری نمی کنند و اندازه هم در این رابطه موضوعیت ندارد به همین دلیل می توان گفت که اگر یک سیاهچاله با جرم خورشید به جای آن قرار دهند هیچ تغییر خاصی در مدار زمین ایجاد نمی شود!
تنها تفاوت این است که آسمان تاریک خواهد بود!
ايا در محيط ميان ستاره اى يا ميان كهكشانى ، سياره هايى مستقل از ستاره ى مادر تشكيل شده اند؟ ، يا وجود دارند؟ يا از نظر تئورى امكان وجود انها مى رود؟
ویرایش توسط شايان سليم شهشهانى : 08-19-2010 در ساعت 09:11 PM
از آقای بهرام پور بخاطر جوابشون تشکر می کنم.
در تکمیل پاسخ سوال 1 باید عرض کنم، همانطور که دوست عزیزمان هم گفتند تغییری در مدار زمین ایجاد نمی شود اما نکته ی مهم که باید آن را لحاظ کنیم آن است که تأثیرات نور خورشید صرفاً وظیفه ی روشن کردن جو زمین را ندارد، لذا؛ تغییراتی نیز در ساختار و تحولات شیمیایی جو زمین نیز رخ می دهد.
از پویا و فعال بودن این بخش واقعاً خوشحالم.
بنابراین سوالی را به عنوان سوال دوم مطرح می کنم :
در ایستگاه فضایی با وجود اعمال حدود 90 درصد گرانش زمین به ایستگاه (به علت فاصله ی ایستگاه با زمین)؛
چرا حالت بی وزنی وجود دارد؟
راهنمایی 1 : این قضیه هیچ رابطه ای با جو زمین و قرار گرفتن یا عدم قرار گرفتن ایستگاه در جو زمین ندارد.
راهنمایی 2 : از مسائل مربوط به سقوط آزاد استفاده کنید.
راهنمایی 3 : از چگونگی شکل گیری مدارها استفاده کنید.
شایان عزیز سلام
به خدمت شما باید عرض کنم که سیاره تعریف مشخصی دارد و یکی از بندهایی که یک جسم را در بین سیارات قرار می دهد این است که به دور ستاره ای در حال چرخش باشند بنابراین طبق تعریف ستاره ای نخواهیم داشت.
اما احتمالاً منظور شما این است که اجرامی مانند مشتری و زمین و رفقای این اجرام(!) در فضای بین ستاره ای در حال چرخش باشند چنین اجرامی (علی الخصوص از نوع گازی) ممکن است به دلیل تراکم بخشی از سحابی به وجود بیایند و درواقع کوتوله ی قهوه ای باشند (البته کوچکتر)
اما اگر پیدایش سیارات را طبق نظریه ی پلاسما - ماکسول توجیه کنیم، وجود سیارات در محیط میان ستاره ای و به صورت منفرد و بدون ستاره به هیچ عنوان امکان پذیر نیست.
برای نظریه ی پلاسما - ماکسول می توانید به کتاب نجوم و اخترفیزیک مقدماتی نوشته ی آقایان موحد نژاد و دانشیار مراجعه کنید (امیدوارم با کتاب نجوم و اخترفیزیک مقدماتی نوشته ی مایکل زیلیک اشتباه نگیرید)
با سلام .می خواستم جواب سوال دوم رو بگم.که در اصل آقای پناهنده در راهنمایی که کردن جواب رو دادن.ایستگاه فضایی مدام در حال سقوط آزاد است و به سمت زمین پرتاب می شود.طبق قانون لختی هر جرمی تمایل داره که حالت اولیه خودش رو حفظ کنه .ایستگاه هم می خواد به طور مستقیم مسیر خود را ادامه دهد که در هر لحظه زمین آن را به سمت خود می کشد که در نتیجه ی این دو اعمال مسیر دایره ی را دور زمین طی می کند
سوال 4 : چرا سطح لکه های خورشیدی پایین تر از بقیه ی قسمت های خورشیده؟ یعنی در اصل عمق دارن
منظور شما از پایین بودن چیست؟
دما یا ارتفاع
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)