دوستان عزیز
با سلام
لطفا پرسشهای راجع به کیهان شناسی و اختر فیزیک را در این تاپیک مطرح کنید
ممنون![]()
دوستان عزیز
با سلام
لطفا پرسشهای راجع به کیهان شناسی و اختر فیزیک را در این تاپیک مطرح کنید
ممنون![]()
ویرایش توسط Ehsan : 01-17-2013 در ساعت 11:55 PM
2215, Arta.kh, Astronomy-sun, bahare akbarie, berjis93, elman, fatemeh.zar, Hooman, ingenious, javadstar76, mahsa, Mat, melika bidabadi, mjaasgari, Mojtaba.M, moonlight13, mostafa2018, nakhodaye aseman, neda vardast, p.i.w, pam pam, Parnia Shokri, parvin, r.soltanikhah, reza3000, rostam, Saeed Jafari, safavico, sasan20oo20, shahrahan, shahrzad.b.m, skynight, subaro, tileiran, فائزه معتضدیان, مبین سبزواری, محمد اسلامی سرای, محمد سروش, محمدرضا صادقیان, zahra H, Zahra Shakeeb, امیرعلی, حسین زارعی, رویا افشار, رخساره روشنی, شادي شهراييني, شعری
سلام دوست عزیز
یک سؤال: زمان چیست؟!!
شاید تعجب کنید، ولی ظاهراً تا کنون بهترین پاسخ را اینشتین داده است: «زمان چیزی است که ساعت نشان میدهد!»
ما انسانها به عنوان موجوداتی مادی اسیر زمان هستیم و نمیتوانیم (به صورت مادی) در این عالم به ماورای زمان سفر کنیم. اینکه آیا زمان قبل از مهبانگ وجود داشته یا با مهبانگ آفریده شده است، سؤالی است که فعلاً بی پاسخ مانده است.
بنابراین من این سؤال شما را که «آیا ممکنه کسانی که احتمالا قبل از ما باشند ، همون موجودات فضایی باشن که شاید علمشون فراتر از ماست ؟ » اینطور پاسخ میدم: بله، بدون آنکه بر سر نامگذاری آنها بحثی کنیم، ممکنه موجوداتی و عوالمی پیش از مهبانگ وجود داشته باشند (البته اگر بپذیریم که زمان به صورت مستقل از مهبانگ و پیش از آن وجود داشته است، در غیر اینصورت، عبارت پیش از مهبانگ در مفهوم زمانی آن معنی ندارد).
شاید بحث بیشتر در رابطه با ماهیت زمان خارج از حیطه فیزیک باشد.
موفق باشید
ویرایش توسط gshahali : 04-10-2013 در ساعت 05:02 AM
«مبارزه با احمق و حماقت مبارزه با نفاق نیز هست، زیرا احمق ابزار دست منافق است»علامه شهید مطهری
با سلام.یک سوالدر لحظه مهبانگ زمان چطور سپری میشده؟
در تعریف bhداریم که تمام قوانین فیزیک درbhبی اعتباره.bhکه فقط مقدار ناچیزی از جرم عالم رو داراست.اونوقت در مورد مهبانگ که همه جرم عالم درش حضور داره از قانون فیزیک حرف میزنیم و فورمولیزه پیش میبریمش وگذر زمان رو داخلش تعریف میکنیم.
این دوتا یه کم تناقض ندارن؟
اوغات خوش آن بود که با دوست به سر شد
باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود
نیاز به گوشزد یه نکته هست:
ما راجع به فیزیک عالم فقط از زمان پلنک(10^-34) به بعد میتونیم نظر بدیم چون هنوز هیچ نظریه ای نتونسته گرانشو کوانتمی کنه.
پس ما هنوز کاملا نتونستیم راجع به کل مهبنگ نظر بدیم!
از زمان پلنک به بعد زمان خیلی زود میگذشته (البته اون زمانی که ما با کمک scale factor تعریف میکنیم) بعد آروم شده.
و تعاریف ما از زمان تناقضی با چیزی نداره. (چون اینطوری تعریفش کردیم)
و من الله توفیق...
سلام يه سؤال داشتم.در مورد همون عمرعالم.من اينوتويه تاپيك ديگه گفته بودم الانم ميگم.ازاونجايي كه ميگيم فضادرلحظه ي بيگ بنگ فقط يك نقطه بوده وبعداون گسترش پيداكرده وبقيه ي جاها كه جزفضا نبودن(ما فضا به جايي ميگيم كه ستاره وكهكشان و...داره ومثل خميردرحال گسترشه)هيچي نداشتن چطوركه الان هم ندارن پس مبدا يه جابوده وازاونجاماده وپادماده تشكيل شده وعمر فضا نه جهان ازاون لحظه شروع ميشه پس عمر هركهكشاني رو با توجه به اون ميگيم يعني همون مهبانگ واين كه موجودات قديمي تر ازما باشن اونا هم حاصل همون مهبانگن ودر طي گسترش فضا زودترازما مثلا كهكشانشون تشكيل شده مثل اين كه يه ستاره تشكيل بشه هزارسال بعد يكي ديگه .ولي هردو جزو يه خوشه اند.درغيراين صورت بايد يه مهبانگ ديگه ويه فضاي ديگه براي گفته ي شما باشه.ايني كه من ميگم درسته يانه؟يه كم زياد شد ببخشيد.اميدوارم منظورمو رسونده باشم.
سلام دوست عزیز
اگر درست متوجه شده باشم، شما فضا را جایی از جهان فرض کرده اید که در آن کهکشانها و دیگر اجرام سماوی به وجود آمده اند.
این تصور از پایه اشتباه است. جهانی که ما میشناسیم، همان فضا-زمانی است که در مهبانگ پدید آمده است. به عبارت دیگر، نمیتوانیم به یک سمت از جهان اشاره کنیم و بگوییم: مهبانگ در آنجا اتفاق افتاد! به تعبیری میتوان گفت مهبانگ در همه جای این جهان رخ داده است (همه جای جهان در مهبانگ از یک نقطه شروع شده اند)، و به تعببیر دیگر، مهبانگ در هیچ کجای این جهان رخ نداده است.
اینکه در ورای این جهان چیست، هرگز با اطلاعات فیزیکی ما دانسته نمیشود.
«مبارزه با احمق و حماقت مبارزه با نفاق نیز هست، زیرا احمق ابزار دست منافق است»علامه شهید مطهری
خيلي ممنون.ولي انگارمنظورمو نتونستم برسونم .بله اين كه نميتونيم باقوانين جديد امروزي مرزي رومشخص كنيم.وايني كه شماگفتين درموردمهبانگم اونم قبول دارم.من فقط گفتم اگه اون طوركه ميگين يه موجودات ديگه اي هستن باتوجه به مثال ستاره درزمان هاي متفاوتي اند وهمشون جزوهمين فضاي خودمونن.من گفتم اگه اين طور نباشه بايد به ماورا ي فضابريم نه اين كه واقعا همچين چيزي هست.
سلام!
با تشکر از دقتتون!
در واقع scale factor تابعِ زمانه و همچنین زمان تابع ای از scale factor!
هر جا در کیهان شناسی بخوایم خودمونو درگیره زمان نکنیم از scale factor استفاده میکنیم ویا بلعکس.
برای محاسبه سن عالم از scale factor استفاده میکنیم چرا که میتونیم از این طرف به زمان ربطش بدیم و از طرفی به redshift(z) در ضمن پارامتر هابل رو بر حسب redshift داریم.
اگر توجیه نشدید میتونم با معادلات کیهان شناسی براتون اثبات کنم.
و من الله توفیق...
سلام
ماورای فضا اصلا وجود نداره!
فضا زمان و عالم یک مفهومند. چیزی خارج از جهان ما نیست، چون وقتی میگیم چیزی موجوده یعنی در جهان وجود دارد. اما اون چیزی که در خارج از جهان موجوده در واقع وجودیت اصلا براش تعریف نمیشه که بخوایم بررسی کنیم وجود دارد یا نه!!!
پ.ن: یه چیزی تو مایه های این جهان اگر جهان نباشد جهان نیست و سرنوشت وظیفه ماست!!!![]()
و من الله توفیق...
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)