.
ali77, alitavafi, Amirali, Arian Soltani, Asteroid, Astronomer, Astronomy, Atila Poro, aylin, Chegini, delniya, fampersi, gandom, gissoo, marzieh, mohsen4465, Mojtaba.M, rezash, sepideh, Setare KOchOlO, SSgumS, Tahereh Ramezani, مهدی صابری, محمدرضا صادقیان, هانیه امیری, آسمون, خشایار زمانیان, رخساره روشنی, عرفان احمدی
ببینین، دقیقا به دلیل اینکه هر دوربینی نهایتا میتونه 25 یا نهایتا 30 فریم در ثانیه بگیره، واسه همین شما حساب کنید میبینید که هر فریم میشه تقریبا 0.04 ثانیه، پس اگر اختفا بین دو تا فریم باشه که بتونیم تشخیصش بدیم، دقت ما میرسه تا حد 0.02 ثانیه، خب من وقتی میگم که دقت حدود 0.001 می خواییم به دلیل اینه که وقتی شما زمان سنجی می کنید در مورد یک موضوعی که دقت خودتون توش 0.02 ثانیه است، مرجع زمانی شما باید 10 برابر دقیق تر از اون باشه، یعنی میشه 0.002 ثانیه ! مرجع زمانی رو با چیز دیگه ای که خود زمان سنجی واقعه است اشتباه نگیرید ! اینا واقعا فرق دارن ! به جای فیلم گرفتن از خود زمان سنج یا منبع زمانی، شما مثلا اگر از نرم افزار BeeperSync استفاده کنید، میتونید در هر ثانیه یه صدای بیپ با اختلاف 40 میلی ثانیه داشته باشین که خب خیلی دقیق میشه اگه از روش هایی که تو خبرنامه ی 18 توضیح دادم استفاده کنید، تحلیل فیلم هم به واقع اصلا به صورت دستی درست نیست و هیچ دقتی نداره، اگر زمان رو به صورت بیپ داشته باشید همون نرم افزار LiMovie میتونه با دقت بالا فیلم رو تحلیل کنه براتون ! در مورد آماتور و حرفه ای، واقعا الان دیگه آماتور های دیگر کشور ها مثل ما عقب مونده کار نمی کنن، آماتور یعنی کسی که کارش به درد بخوره ! نه اینکه فقط نگاه کنه و کاری انجام نده ! اون میشه یه علاقه مند، intrested ، نه یک منجم آماتور ! پس اگر می خواییم واقعا خودمون رو منجم آماتور بدونیم باید کاری بکنیم که به درد بخوره، به درد نخوردن داده گیری نمیشه کار آماتوری، البته منظورم این نیست که کار با دقت پایین رو انجام ندین ها، نه اصلا ! منظورم اینه که کاری که با دقت پایین انجام میشه، منتظر نقد شدنش باشین و از این نقد شدن بیاییم یاد بگیریم که دقت رو هی بالاتر ببریم تا به سطح یه کار به درد بخور برسه !
ببینید، از دست من ناراحت نشین که دارم به چالش می کشم این بحث هارو، کسایی که از نزدیک منو میشناسن میدونن که به رحم کردن توی نقد هیچ و هیچ اعتقادی ندارم، همونطور که در مورد خودم این بی رحمی رو واجب می دونم ! من نگفتم همه ی روش های شما غلط از آب در اومد، تو پست بالا توضیح دادم که چرا نقد کردم و اعتقاد دارم که روش های اشتباه رو انجام دادن و بعدش نقد اونها باعث افزایش کارایی ما و افزایش استاندارد های نجوم رصدی تو کشور میشه ! به زبون ساده باعث میشه کسایی که حتی نمی دونن زمان سنجی دقیقا یعنی چی، شروع کنن به یاد گرفتن مفاهیم پایه ای برای این موضوع ! پروژه که خب دیره برای تعریف کردن، اما باز مثل همون گذر زهره، میشه سرعت حرکت زاویه ای و خطی و قطر مشتری و اینارو حساب کرد با زمان سنجی دقیق، که دیگه از حوصله ی بحث خارج میشه که روش هاش رو توضیح بدم ! اما به عنوان یه پروژه که خودتون بخوایین تعریف کنین بدونین که با زمان ورود و خروج دقیق، بعدا میتونین تحلیل ها رو انجام بدین، مهم ترین و اولین قدم داده گیری درسته، بعدش میشه راجع به نحوه ی تحلیل و به دست آوردن اطلاعات ازش صحبت کرد، و این اشکال نجوم آماتوری ایرانه که منتظرن همه که یه چیزای دهن پر کن توضیح داده بشه و بعد ملت برن دنبالش ، هر داده ای قابل اتکا باشه، قابلیت تحلیل رو داره، تحلیل داده مرحله ای بعد از داده گیریه، واسه همین من فوکوس مطالبی که می گم در مورد نحوه ی درست و دقیق داده گیری خواهد بود و محاسبات و پروژه هایی که میشه تعریف کرد رو به ذهن خلاق خود دوستان خواهم سپرد...
یادتان باشد كه زمان شما محدود است، پس زمانتان را با زندگی كردن به جای زندگی بقیه هدر ندهید.
<< استیو جابز >>
این مطلب را امروز در مجله ی نجوم خواندم، فکر کردم بد نباشد این جا بنویسم.
ابتدا سرعت حرکت مداری ماه را از طریق فرمول زیر به دست می آوریم:
در این فرمول، a اندازه ی قطر بزرگ مدار ماه و برابر با 384400 کیلومتر است، r فاصله ی ماه تا زمین در زمان رخ دادن اختفاست که با استفاده از نرم افزار هایی مثل استاری نایت به دست می آید و مو نیز عدد ثابتی برابر با 398600 است.
وقتی سرعت ماه را بر حسب کیلومتر بر ثانیه از طریق فرمول بالا به دست آوردیم، این عدد را بر فاصله ماه تقسیم می کنیم تا سرعت زاویه ای به دست آید، زیرا:
یا
از این رابطه سرعت زاویه ای ماه بر حسب رادیان بر ثانیه به دست می آید که باید به ثانیه قوسی بر ثانیه تبدیل شود. سپس این عدد را در اختلاف زمانی بین تماس اول و دوم ضرب می کنیم واندازه زاویه ای مشتری محاسبه می شود.
زاویه ی مسیر حرکت ماه در آسمان با خطوط میل مختصات استوایی 77 درجه و برای مشتری 80 درجه است، این اختلاف 3 درجه ای خطای اندکی در کار ما ایجاد می کند که باید با فرمول زیر آن را محاسبه کرد:
ویرایش توسط مهدی ناصری : 07-05-2012 در ساعت 05:13 PM
.
به پدر و مادر خود حتی اف هم نگویید.
وقتی خدا مشکلاتت رو حل میکنه، تو به تواناییهای او ایمان داریوقتی خدا مشکلاتت رو حل نمیکنه، او به تواناییهای تو ایمان داره
سرعت زاویه ای یعنی جسم آسمانی در هر ثانیه چند ثانیه قوسی مسیر را در آسمان طی می کند.
هر رادیان تقریبا برابر با 57.396 درجه است.
اندازه زاویه ای یعنی از بالا و پایین جسم آسمانی خطی به سمت ناظر زمینی بکشیم، زاویه ای که از تقاطع این دو خط بوجود می آید اندازه ی زاویه ای جسم است؛ مثلا برای ماه حدود نیم درجه است. شکل زیر را ببینید، زاویه ی شکل گرفته اندازه ی زاویه ای جسم مقابل است:
.
با استفاده از دو عدد اندازه ی زاویه ای (که نحوه ی به دست آوردن آن را در پست های قبلی توضیح دادم) و در دست داشتن قطر مشتری (که آقای ولی پور گفتن میشه با زمان سنجی محاسبه کرد، ممنون می شویم اگر روش محاسبه را توضیح بدهند)، می توان فاصله ی زمین تا مشتری را با یک فرمول ساده محاسبه کرد. فرمول محاسبه:
ویرایش توسط مهدی ناصری : 07-05-2012 در ساعت 05:20 PM دلیل: اصلاح غلط املایی
.
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)