*artemis, *sh, af.skylover, Aliakbar58, Amid, Amir Mohammad, Amirali, andromeda-s, arashgmn, aseman zibast, Asteroid, Astronomy, ata moradi, Atlantis777, Azadeh-Gholipour, Beyran99, Chegini, delniya, Emad Tabatabai, estardast, e_moases, fampersi, farimah sh, farshad, Flare star, galaxies, ganjian, gissoo, hamedsheikh, Hojjat Zafarkhah, javadstar76, jooyande, karimisss, Kianoosh.S, mahgol_90, mahsa, maryam MP, mo0n, mobi, mohsen4465, Mojtaba Gholami, Mojtaba.M, MrEclipse.ir, nakhodaye aseman, narcissus flower, Negar Najafi, Negin Najafi, parvin, promissory, rahayou0, rezash, roset, sasan20oo20, Setare KOchOlO, shariatzadeh, Sky Star, stargazer, subaro, Tahereh Ramezani, مهدی ناصری, محمد سروش, محمدرضا صادقیان, مسعود فرح بخش, نیکو خشنودان, نازنین زهرا, هانیه امیری, پیمان اکبرنیا, Voyager, yperseusy, آسمون, خشایار زمانیان, رخساره روشنی, سیاره ی ناهید, شهلا ناصریان, شادي شهراييني, شبنم مختاری, صوری
“Most people die at 25 and aren’t buried until they’re 75.”Benjamin Franklin
اسپناک مسیر گذر را برای ناظر زمین مرکزی کشیده بود. او فرض کرده که جهت گیری دایره البروج ثابت است و معلوم بود که مسیر برای ناظر در سطح زمین خط راست نخواهد بود. .(به دلیل چرخش دایره البروج در کره آسمان)
در سخنرانی ام در کارگاه 4 خرداد(برج میلاد) به این موضوع اشاره کرده بودم . فایل فلاش لینک زیر این موضوع را به خوبی نشان می داد. با کمک این فلاش تصاویر مسیر را برای مراکز استانها تهیه کرده بودم
http://www.sunaeon.com/venustransit
*artemis, *sh, af.skylover, Amirali, arashgmn, Asteroid, ata moradi, Chegini, delniya, farshad, Flare star, gandom, gissoo, jooyande, mobi, mohsen4465, Mojtaba Gholami, Mojtaba.M, Negar Najafi, parvin, rezash, Saeed Jafari, sara shahabi, sasan20oo20, sourena, subaro, Sunrise, Tara, مهدی ناصری, محمد مهدی عسگری, محمدرضا صادقیان, هانیه امیری, Voyager, yasiii, آسمون, حامد پورخرسندی, رضا طامهری, شبنم مختاری
بابت لینک خیلی ممنون. راستش این دقیق ترین زمان هایی بودن که تو پیش بینی ها دیدم (البته اگه زمان ثبت شده خودم رو که برای سایت iota-me ارسال کردم رو اینجا نذاشته باشن). ولی با این حال فکر میکنم دلیل قوس برداشتن مسیر گذر بخاطر چرخش قرص خورشید در آسمان باشه (مثل صفحه ای که زیر یه توپ که داره مستقیم حرکت میکنه بگرده) و فکر نمیکنم اختلاف منظر ناشی از چرخش زمین باعث ایجاد چنین مسیر منحنی بشه. اگه اینطور باشه پس در تایم لپس دوستان باید زهره مسیری قوس دار طی کنه در حالی که فکر نمیکنم اینطور باشه. دلیل این موضوع که در تایم لپس من زهره روی خط مستقیم حرکت میکنه بخاطر غلط بودن نموداریه که آقای فرد اسپناک تهیه کرده. تو این نمودار قرص خورشید در وضعیتی عکسبرداری شده که قطب شمال خورشید رو به بالاست (تصویر فضاپیمای سوهو). اما روی اون تصویر اومده مسیر گذر رو طبق دید ناظر زمینی قرار داده و چون زمین در فضا یکم کجه بنابراین خورشید هم کج دیده میشه. فرض کن که یکنفر دقیقاً در وسط قطب شمال ایستاده باشه. در حالت کلی باید گفت که تصویر خورشید رو مستقم میبینه (مثل فضاپیمای سوهو) و برعکس کسی که تو قطب جنوبه خورشید رو وارونه میبینه در استوا هم با 90 درجه چرخش نسبت به قطب ها دیده میشه. اما محور زمین کجه و بنابراین حتی اون کسی هم که در مرکز قطب شمال ایستاده خورشید رو کج میبینه (به اندازه کجی زمین نسبت به خورشید + کجی صفحه گردش خود زهره؛ اگه اشتباه نکنم). اگه همین اتفاق در انقلاب تابستانی (31 خرداد ماه) میافتاد کجی زمین (24 درجه) کاملاً بسمت خورشید بود و بنابراین فردی که در قطب شمال بود باید دقیقاً خورشید رو مستقیم میدید. درکل مشکل اینجاست که آقای اسپناک تصویر مستقیم فضاپیمای سوهو رو گذاشته زیر خطوط محاسباتی گذر زهره از روی زمینی که محورش کجه بنابراین وضعیت لکه های خورشیدی با وضعیت گذر زهره مطابقت نداره و من چون طبق لکه ها تصویر رو چرخوندم دچار اشتباه شدم. البته اینها همش نظر منه؛ اگه اشتباه میکنم لطفاً بهم بگین.
“Most people die at 25 and aren’t buried until they’re 75.”Benjamin Franklin
سلام خدمت همه رصدگران گذر و همه دوستان آوا استاری
خب دوستان همه چیز رو گفتن از این رصد خوب و عالی و جمع بسیار خوب و دوست داشتنی آوایی. نمیدونم چی دیگه باید اضافه کنم فقط میخام از همه دوستانی که در این برنامه کنارمون بودن و باعث بهتر شدنش شدن تشکر کنم.
همچنین یه تشکر و خسته نباشید ویژه از آقای امام که واقعا برای برگزاری این برنامه خیلی زحمت کشیدن و یه لحظه آروم و قرار نداشتن تا این برنامه به خوبی تموم شد، و لحظات خوبی بجای گذاشت واسه هممون.
و اینکه وقتی این پدیده تموم شد صدای کف زدن دوستان و حاضرین حس واقعا خوبی به هممون داد، انگار این صدا حسهای مختلفی با خودشون داشتن، حس رضایت، موفقیت، شادی، خاطره و حسی که به 105 سال دیگه بردمون که معلوم نیست کی باشه کی نه، و حس دلتنگی شاید.
این که این جمع این پدیده رو کنار دوستانی که دوستشون دارن با جنب و جوش خاصی تماشا و ثبت کردن و یه لحظه ماندگار در طول عمرشون شد که شاید دیگه واسه هیچ کی تکرار نشه (البته به امید 150 ساله شدن هممون ) لحظات بسیار خوب و خوشایندی رو رقم زد. لحظاتی با تجمیع احساسات مختلف ... علی الخصوص در پایان کار و صدای کف زدنی که طول کشیدنش ناشی از همین احساسات بود (همه با رضایت و لبخند به هم نگاه می کردنو واسه هم دیگه کف می زدن) لحظات خوبی بود واقعا امیدوارم که بازم تکرار بشن
بازم ممنون از همه، جای همه اونایی هم که نبودن واقعا خالی بود
جا داره از همه دوستانی که تلسکوپهاشون رو در اختیار سایرین قرار میدادن برای تماشای این گذر تشکر کنم. مخصوصا از جانب خودم که با دوربین کامپکتم تونستم با استفاده از تلسکوپ دوستان عکسهای بیادموندنی از گذر بگیرم (که چندتاشو میزارم). واقعا ممنون از همگی، دستتون درد نکنه بابت همه این خوبیهاتون
خورشید از پشت عینک
گذر از پشت تلسکوپهای سی پی سی آوا و جناب نعمتی
با استفاده از تلسکوپ sara shahabi دوست خوبم
با استفاده از تلسکوپ دوست عزیزم karimisss
با استفاده از سی پی سی آوا (فکر کنم)
با استفاده از سی پی سی جناب نعمتی (بخاطر استفاده از دو فیلتر مختلف این تصویر ثبت شد واسم که بامزه بود)
با استفاده از تلسکوپ 8 اینچ دابسونی مدیر عزیز و گرامیمون جناب rezash (جا داره واقعا بخاطر زحمتشون و خوبیهاشون تشکر کنم که علی رغم اینکه خودشون میخاستن از لحظات آخر و قطره سیاه عکس بگیرن به بنده و سایرین هم اجازه تماشا و ثبت این لحظات رو دادن. خیلی ممنون واقعا )
و این تصویر که شاید واسه بقیه خاص نباشه اما خودم از دیدنش خوشم میاد:
با استفاده از تلسکوپ 11 اینچ EdgeHd سلسترون که متعلق به دوستی بود که متاسفانه اسمشون رو یادم نمونده اما ایشونم تلسکوپشون رو در اختیار سایرین قرار میدادن برای رصد و حتی ثبت لحظات با دوربین. از ایشونم بسیار ممنون
از آقای خدا شناس هم ممنون که با وجود کار علمی و تلاششون برای ثبت لحظات اجازه رصد رو به ماها دادن
خلاصه از همگی ممنون و متشکر.
------------
پ.ن:
*ببخشید به علت عکسها اجازه شکلکها رو به من نداد دیگه
*چند عکس دست جمعی در پست بعدی
برگ در انتهاي زوال مي افتد و ميوه در ابتداي کمال … بنگر که چگونه مي افتي ؟!
*artemis, *sh, af.skylover, andromeda-s, Arian Soltani, Asteroid, Astronomy, ata moradi, delniya, Ehsan, farshad, Flare star, gandom, gissoo, golaftab, jooyande, kh.maroufi, mobi, mohsen4465, Mojtaba Gholami, Mojtaba.M, Mostafa, Negar Najafi, parvin, rezash, Saeed Jafari, sara shahabi, sasan20oo20, subaro, م.ح.اربابی فر, محمدرضا صادقیان, هانیه امیری, yasiii, آسمون, شبنم مختاری
*artemis, *sh, af.skylover, Amirali, Asteroid, Astronomer, Astronomy, ata moradi, BigBang, farshad, Flare star, gissoo, golaftab, jooyande, kh.maroufi, mobi, mohammad_reza, mohsen4465, Mojtaba Gholami, Mojtaba.M, Negar Najafi, rezash, Saeed Jafari, sasan20oo20, subaro, م.ح.اربابی فر, محمد مهدی عسگری, محمدرضا صادقیان, هانیه امیری, yasiii, آسمون, شبنم مختاری
*artemis, *sh, af.skylover, Amirali, andromeda-s, Arian Soltani, Asteroid, Astronomer, Astronomy, ata moradi, BigBang, Chegini, delniya, Ehsan, fampersi, farshad, Flare star, gissoo, golaftab, jooyande, mobi, mohammad_reza, mohsen4465, Mojtaba Gholami, Mojtaba.M, Mostafa, Negar Najafi, rezash, Saeed Jafari, sara shahabi, shariatzadeh, subaro, م.ح.اربابی فر, محمدرضا صادقیان, مسعود فرح بخش, هانیه امیری, پیمان اکبرنیا, yasiii, آسمون, رضا طامهری, شادی حدادی زاده, شبنم مختاری
سلام. همه منجمان عزيز خسته نباشيد بالاخره اين برنامه هم تموم شد، اميدوارم كه همه نتيجه تلاششون رو ديده باشند
ما از چند روز پيش شروع كرديم مردم رو با اين پديده آشنا كنيم براي اين منظور به پارك ائل گلي رفتيم ولي به جاي پديده گذر همه آرم پپسي روي ماه رو مي پرسيدن ( اين پپسي هم خاطره اي شد واسمون)
بالاخره روز تاريخي فرا رسيد و اكثر بچه ها از شب به مكان رصد اومدن براي قطبي كردن تلسكوپ و از اين حرف ها ...
همه ابزار ها جاهاي خودشون مستقر شدند و منتظر طلوع خورشيد....
عموم مردم هم براي رصد اين رويداد به ما ملحق شدند و از زيبايي اين پديده لذت بردند.
جالب تر از هر چيزي بچه هايي بودن كه با تمام عشق و علاقه به اونجا اومدن و در حال رصد بودن و البته رصد اين پديده با ابزار خودشون شور و شوق اونارو بيشتر كرده بود
وقتی خدا را دیدم که مشکلم را حل می کرد، من به توانایی او ایمان می آوردم
و وقتی حل نمی کرد
می فهمیدم او به توانایی من ایمان دارد...
*artemis, *sh, af.skylover, Amirali, Arian Soltani, Asteroid, Astronomy, ata moradi, delniya, Ehsan, Emad Tabatabai, fampersi, Flare star, gissoo, Hojjat Zafarkhah, jooyande, mahdad_haghighi, marzieh, mobi, mohsen4465, Mojtaba Gholami, Mojtaba.M, Mostafa, Negar Najafi, Orion91, parvin, rezash, sara shahabi, sasan20oo20, shariatzadeh, sourena, stargazer, subaro, محمد مهدی عسگری, مسعود فرح بخش, پیمان اکبرنیا, yasiii, آسمون, حامد پورخرسندی, شبنم مختاری
سلام
انجمن نجوم اسمان کویر یزد هم برای برنامه گذر زهره دو برنامه جداگانه در نظر گرفته بود.یک برنامه به صورت تخصصی در کاروانسرای سریزد برگزار گردید و برنامه رصد عمومی هم در منطقه ترمینال برگزارشد.
گروهی از دوستان از ساعت 11 شب روز قبل به روستای سریزد رفته و در کاروانسرای انجا مستقر شدنند و موقع گذر کارهای تخصصی و عکاسی از گذر و لکه های خورشیدی را ثبت کردند.
در برنامه رصد عمومی از ساعت 5/5 تلسکوپهارو مستقر کردیم و خورشید هم در این مدت طلوع کرد. ما برای اماده کردن تلسکوپ 8 اینجی یکساعتی وقت گذاشتیم.فیلتر ما اندازه دهانه تلسکوپ نبود همین خاطر برای فیکس کردن فلیتر از مقوا استفاده کردم و فیلترو درون ان جا دادیم.بعد از اون چون نورهای خیلی زیادی از اطراف وارد تلسکوپ میشد و چشم را اذیت میکرد بنر انجمن را مثل یک لباس به تن تلسکوپ کردیم و دورتادور ان را پوشاندیم.در اخر هر کس تلسکوپو میدید فکر میکرد یک توپ جنگیه.ظاهر خیلی جالبی پیدا کرده بود.
در این برنامه دو اتوبوس از دانش اموزان مدرسه و تعدادی از افراد علاقمند شرکت کردنند.جالب اینجا بود که وقتی ما گذر را رصد میکردیم،یک اتوبوس زائر کربلا هم از راه رسید و چند نفری از انها برای دیدن گذر امدنند و این پدیده را مشاهده کردنند.و براشون خیلی جالب بود.در پایان هم من و خانم شمشیری زمان برخوردهای سوم و چهارم را ثبت کردیم.در ضمن با دوستان قطره سیاه زهره را هم دیدیم.
افرادی هم با گوشیهای موبایلشان از این پدیده عکس گرفتن که خیلی خوب از کار درامده بود.
هر چه سعی کردم نتونستم عکسهای برنامه را بزارم چون مرتب ارور زد .نمیدونم چرا؟در فرصتی دیگه عکسهارو براتون میزارم.
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)